دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 دی 1398 - 14:53
شهردار تهران:

827 مدرسه در تهران در وضعیت قرمز قرار دارند

شهردار تهران گفت: 827 مدرسه در تهران در برابر حوادث در وضعیت قرمز قرار دارند.
کد خبر : 466918
260947.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پیروز حناچی در همایش گام دوم طرح مدرسه آماده که پیش از ظهر امروز در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد با اشاره به اقداماتی که شهرداری تهران برای این طرح از سال ۹۴ آغاز کرده، گفت: سه بخش عمده آموزش مدیران، تهیه سند مخاطره و آموزش اولیا و دانش‌آموزان در جریان بوده است و نتایج این طرح مدتی پیش به من اعلام شد و ارزیابی‌های لازم در این زمینه صورت گرفته است. 


وی ادامه داد: در طرح مدرسه آماده ۲ هزار و ۸۸۸ مدرسه تحت پوشش قرار گرفتند که بر اساس آن مشخص شد  ۸۲۷ مدرسه بسیار زیاد در برابر حوادث آسیب‌پذیر بوده و در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین یک‌هزار و ۲۳۵ مدرسه در رده آسیب‌پذیری متوسط قرار گرفته و وضعیت زرد در آنها لحاظ شده است.


شهردار تهران با بیان این‌که سازمان توسعه وظیفه پیگیری در این راستا را دارد و باید اقدامات لازم جهت ایمن‌سازی مدارس انجام دهد، گفت: بر اساس طرح مدرسه آماده هزاران نفر آموزش دیده‌اند و ابزارها و اقلام آموزشی نیز از سال 96 میان دانش‌آموزان توزیع شده است.


حناچی افزود: گام دوم طرح مدرسه آماده شامل برگزاری رویدادها و مسابقات بوده و ارائه هر هفته یک کانکس امداد و نجات برای مدارس در دستور کار است.


وی با اشاره به تجربه جهانی در زمینه زلزله کوبه ژاپن در سال 1995، گفت: این زلزله 17 ژانویه در ساعت 5:46 صبح به وقوع پیوست که 30 ثانیه به طول انجامید و نقطه عطفی در زمینه ثبت زلزله محسوب می‌شود که این زلزله حدود 14 کیلومتر از سواحل دریا را تحت تأثیر قرار داد و ۶ هزار و ۴۰۰ کشته بر جای گذاشت.


شهردار تهران ادامه داد: زلزله کوبه ژاپن باعث بی‌خانمان شدن 300 هزار نفر و آسیب به 250 هزار ساختمان شد. شهردار وقت ژاپن در آن زمان در اثر این حادثه خودکشی کرد. 


حناچی با اشاره به این مطلب که برآوردهای ناشی از این بحران خسارت معادل 100 میلیارد دلاری بود، اذعان کرد:‌ ژاپنی‌ها اما از این حادثه درس گرفتند و این درس‌ها خلأیی است که کشور ما نیز با آن مواجه است.


وی خاطرنشان کرد: البته این مسئله را نیز باید مطرح کرد که ما از حادثه پلاسکو نیز درس گرفتیم و تجهیزات قبل و بعد ما متفاوت شده است. در پایتخت 700 پل اصلی داریم که مدام باید این پل‌ها را مورد مانیتورینگ قرار دهیم تا در بحران دچار آسیب نشود چرا که در صورت وقوع زمین‌لرزه تخریب این پل‌ها مشکلات را چندین برابر خواهد کرد.


شهردار تهران ادامه داد: هفته گذشته در بدیهی‌ترین موارد تلفات داشتیم به دلیل اینکه ساده با موضوعات برخورد کردیم. در کرمان جمعیت زیادی برای تشییع شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی حضور یافته بودند و اگر تمهیدات لازم در نظر گرفته می‌شد شاید شاهد چنین حوادثی نبودیم.


حناچی تصریح کرد: باید توجه داشت که هر گرفتگی می‌تواند سکته ایجاد کند و هر مانعی منجر به بروز حادثه‌ای شود. وظیفه همه متخصصین است که از وقایع درس بگیرند و اگر این موضوع مورد توجه قرار نگیرد حادثه خطرات بیشتری خواهد داشت.


وی در ادامه به نقش آموزش به دانش‌آموزان در طرح مدرسه آماده، گفت:‌به جای ترساندن دانش‌آموزان باید اعتماد به نفس آنها را تقویت کرد و به آنها یاد داد چگونه با زلزله زندگی کنند. ما در سرزمینی زندگی می‌کنیم که زلزله به طور قطع به وقوع می‌پیوندد همان‌طور که شهرری بارها در گذشته دچار زلزله شده است، بنابراین راهی جز آمادگی و تدوین سناریو در زمان کنونی نداریم.


وی در پایان عنوان کرد: آلودگی، ترافیک، پسماند و حمل و نقل چهار مسأله اساسی تهران است که با تشکیل شهرداران مدارس می‌توان نقش مهمی در زمینه آموزش به دانش‌آموزان داشته باشیم.


انتهای پیام/۴۱۰۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب