۲۵ وسیلهای که تاریخ انقضایش را نمیدانید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بر روی تمام وسایل مورد نیاز روزانه افراد تاریخ انقضا آنها ثبت شده، اما برخی از افراد توجهی به این تاریخها ندارند. موجودات ذرهبینی به وسیله آلودگی، گرد و غبار ایجاد میشوند که میتوانند به راحتی روی وسایل قرار بگیرند و موجب آلرژی و حساسیت شوند.
هیچ چیز در زندگی عمر نامحدود ندارد، در این متن به بعضی وسایلی که در منزل با آن سر کار دارید و تاریخ انقضاء مشخصی ندارد می پردازیم.
۱- چای کیسه ای
حتی در بسته بندی مهر و موم شده، بعد از شش ماه قابل استفاده نیست. این مسئله به قابلیت تخمیر برگ های چای بر می گردد.
۲- بالش
عمر مفید بالشها ۲ تا ۳ سال است. با گذشت زمان، بالشها به مکانی برای رشد هیرههای گردوغبار تبدیل میشوند همچنین پس از مدتی تغییر شکل میدهند و درصورتیکه مورد استفاده قرار بگیرند، گردن درد را به همراه دارند.
۳- پتو و تشک
پتوها هم به تغییرات بالش دچار می شوند، با این تفاوت که به مدت زمان بیشتری یعنی در حدود ۷ سال قابل استفاده هستند. عمر پتوها را با خشک کردن مداوم آنها می توان به ده سال افزایش داد. بعد از آن، باید پتوی جدیدی بخریم.
وقتی برای خرید پتو میروید، به فکر خرید یک تشک جدید هم باشید چون عمر تشکها هم بین ۸ تا ۱۰ سال است. علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که تشکها را هر شش ماه یک بار برگردانید تا به سرعت پوسیده نشود.
۴- دمپایی راحتی
عمر مفید دمپایی راحتی ۶ ماه است. دمپایی راحتی محیطی عالی برای گسترش آلودگی قارچی است، بنابراین باید بهخوبی شسته شود.
۵- لیف حمام
لیف حداکثر تا ۶ ماه قابل استفاده است. اسفنجها و لیفها محل مناسبی برای رشد قارچها و کپکها هستند. میتوانید لیفها را در آب داغ بجوشانید تا باکتریهای مضرشان کشته شود.
۶- تخته برش چوبی
این تخته ها هر سه سال یک بار باید تعویض شوند. در غیر اینصورت، محیط مناسبی برای باکتری ها خواهند بود. علاوه بر این، تخته های برش به دلیل رطوبت و ضربات چاقو، شکل خود را از دست می دهند.
۷- کفگیر
کفگیر، قاشق و هر وسیله ی دیگری که با غذا در تماس باشد را هر دو سال باید تعویض کرد. این نکته به خصوص در مورد کفگیرهای چوبی صدق می کند.
۸- حوله
عمر مفید حولهها ۱ تا ۳ سال است. حولهی خیس محل مناسبی برای رشد باکتریهاست، حتی شستوشوی مداوم حولهها نیز این مشکل را برطرف نمیکند.
۹- عینک آفتابی
اشعه های فرابنفش تأثیر منفی بر لنزهای عینک دارند و بعد از مدتی، لنزها توانایی جلوگیری از این اشعه ها را از دست می دهند. با وجود آنکه سازندگان این وسیله عمر مفید آن را به طور دقیق تعیین می کنند، اما توصیه می شود عینک آفتابی خود را هر دو سال تعویض کنید.
۱۰- مسواک و خمیر دندان
مسواک تان را باید هر سه ماه یک بار تعویض کنید تا به محل رشد باکتری ها تبدیل نشود. خمیر دندان هم بعد از باز شدن، تا یک سال قابل استفاده است. پس اگر خمیر دندان مسافرتی کوچکی دارید که مدت ها است از آن استفاده نکرده اید، تاریخ انقضایش را چک کنید.
۱۱- اسفنج ظرفشویی
مدت زمان استفاده ی مفید و بهداشتی از این اسفنج ها تنها دو هفته است.
۱۲- هیدروژن پراکسید
هیدروژن پراکسید ۲ ماه پس از باز کردن، به آب معمولی تبدیل میشود. همچنین بطری دربستهی هیدروژن پراکسید نباید بیش از یک سال نگهداری شود.
۱۳- شانه
شانهها حداقل باید هفتهای یکبار تمیز و سالی یکبار تعویض شوند. اگر شانهی شما از موی طبیعی گراز ساخته شده است، باید پس از ۷ تا ۱۰ ماه آن را عوض کنید.
۱۴- برس آرایشی – اسفنج آرایشی سال
علاوه بر آنکه برس های آرایشی را بعد از هر بار استفاده باید شست، بعد از گذشت پنج سال هم باید آن ها را تعویض کرد. اسفنج های آرایشی هم باید هر شش ماه یک بار تعویض شوند. پوست تان بابت این کار از شما ممنون خواهد بود!
۱۵- عطر، ادو پرفیوم و ادو تویلت
عطرها و ادو پرفیومهایی که اسانس روغنی دارند، تا زمانی که باز نشده باشند ۳ سال و هنگامی که باز شوند ۲ سال دوام میآورند. ادو تویلتها هم تا زمانی که باز نشوند ۴ سال و اگر باز شوند ۲ سال ماندگاری دارند.
۱۶- پستانک
پستانکهای لاتکس فارغ از میزان استفاده یا تغییر شکلشان، پس از ۲ تا ۵ هفته باید عوض شوند. لاتکس بسیار راحت میشکند و ممکن است در شکافهای آن میکروب رشد کند.
۱۷- صندلی خودروی نوزاد
با گذشت ۶ تا ۱۰ سال و با مستهلک شدن پلاستیک و فوم، صندلی شکل اصلی خود را از دست میدهد و دیگر محافظ خوبی برای کودک نیست. توجه داشته باشید همواره بهتر است برای کودکتان صندلی نو بخرید نه دستِدوم.
۱۸- لباس زیر
به محض آنکه لباس زیرتان تغییر شکل داد، انعطافپذیریش را از دست داد، بیشازحد بزرگ یا کوچک شد یا احساس کردید دیگر راحت نیست، بیدرنگ و بدون احساس پشیمانی عوضش کنید. عمر مفید لباسهای زیر، ۱ تا ۲ سال است.
۱۹- کفش مخصوص دویدن
پس از ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر دویدن، کفشها خاصیت ضربهگیریشان را از دست میدهند و فشار بیشتری به مفاصلتان وارد میشود. بهتر است پس از ۱ سال، کفشهایتان را عوض کنید.
۲۰- ادویهجات
ادویهجات پس از ۱ تا ۳ سال، مزه و عطرشان را از دست میدهند. ادویههای پودرشده را نباید بیش از ۶ ماه نگهداری کنید.
۲۱- آرد
آرد درجهیک را تا ۶ ماه و آرد ممتاز را تا یکسال میتوانید نگهداری کنید.
۲۲- کپسول آتشنشانی
اگر کپسول آتشنشانیتان خراب شده است، مثلا شلنگش ترک خورده است، هرچه زودتر تعمیرش کنید. عمر مفید کپسولهای آتشنشانی ۱۵ سال است.
۲۳- سهراهی برق
هر سهراهی برق ظرفیت مشخصی دارد و اگر بیشتر از آن استفاده کنید، دچار مشکل میشود و ممکن است آسیبهایی جدی به بار آوَرَد. پس از ۱ تا ۲ سال، سهراهی برق را عوض کنید.
۲۴- ضدعفونیکننده
بعد از سه ماه ضدعفونیکنندهها خاصیتشان را از دست میدهند.
۲۵- حشرهکش
تاریخ انقضای حشرهکشها ۲ سال است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/