دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 دی 1398 - 12:33
مهارتی مطرح کرد؛

لزوم تبدیل دانشگاه‌ها به مراکز علمی کارآفرین

مدیر برنامه، بودجه و نظارت راهبردی دانشگاه فردوسی مشهد باتاکید بر چگونگی تبدیل دانشگاه‌ها به مراکز علمی کارآفرین گفت: دانشگاه فردوسی مشهد به صورت پایلوت شهرک گلبهار و هولدینگ دانشگاه را در دست راه‌اندازی دارد.
کد خبر : 466438
441.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یعقوب مهارتی در مراسم «ارائه الگوی مفهومی و اجرایی دانشگاه کار‌ آفرین» که در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، اظهار کرد: نشست‌های تخصصی برای شناخت چالش‌های پیش روی دانشگاه کارآفرین می‌تواند منجر به تسریع در تحقق اهداف دانشگاه‌ها و رفع دغدغه‌های کار و مسئولیتی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های مختلف کشور شود.


وی افزود: ما در دانشگاه فردوسی مشهد تئوری‌های علمی برای دانشگاه کارآفرین را عملی کردیم. به عنوان گام اول و تبدیل شدن به سرآمد علمی در منطقه، رویکرد آموزشی به پژوهشی تبدیل شده است.


مدیر برنامه، بودجه و نظارت راهبردی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: با وجود تلاش‌های علمی در دانشگاه فردوسی مشهد، در زمینه کارآفرین شدن خوب عمل نکردیم، چون پیش از ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینی چه در دانشگاه و چه در فضای کلی جامعه، آن را عمومی‌سازی کردیم.


مهارتی عنوان کرد: الان در شرایطی که عمومی‌سازی صورت گرفته است باید مدل‌های مناسب کارآفرینی را در قالب مباحث تئوری و عملیاتی ایجاد کنیم. به عنوان مثال کشور چین که از حیث کارآفرینی کشور موفق است سال‌ها پیش از رسیدن به موقعیت کنونی، مدل‌های کارآفرینی را تعیین و ساختارسازی کرده بود.


وی خاطرنشان کرد: سؤال مهمی که هم‌اکنون با آن رو به رو هستیم چگونگی تبدیل دانشگاه‌ها به مراکز علمی کارآفرین است؛ دانشگاه فردوسی مشهد ارتباط مؤثری بین بخش‌های آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی مالی ایجاد کرده و زیرساخت‌هایی همانند پایلوت در شهرک گلبهار و هولدینگ دانشگاه را در دست راه‌اندازی دارد.


مدیر برنامه، بودجه و نظارت راهبردی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما به دنبال اجرای سیاست‌ کارآفرینی در دانشگاه هستیم. دانشگاه باید مسئولیت اجتماعی خود را شناخته و در راستای آن پیش برود. 


مهارتی بیان کرد: کارآفرینی تفکر و جنس فرهنگ است. بدون شک تلاش‌های یک دانشگاه و یک مجموعه‌ علمی به تنهایی نمی‌تواند اهداف این حوزه را محقق سازد بلکه باید عموم مردم در سطح گسترده جامعه با مفاهیم کارآفرینی آشنا شوند و نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.


وی ادامه داد: متأسفانه سالانه بودجه کلانی تنها برای کارهای روبنایی در حوزه کارآفرینی هزینه می‌شود در حالی که باید برای ایجاد زیرساخت‌ها تلاش شود. امیدواریم وزارت علوم با پیشنهادهای دانشگاه فردوسی مشهد به منظور رفع موانع موجود برای تبدیل مراکز علمی به نهادی برای کارآفرینی را مورد بررسی قرار داد و در آینده شاهد دانشگاه‌های کارآفرین در سطح کشور باشیم.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب