تولید انسولین از زرده تخممرغ
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پمپهای انسولین که بیماران دیابتی در حال حاضر از آنها استفاده میکنند، عملکرد عالی در توزیع هورمونهای موردنیاز بدن فرد دارند اما این پمپها به دلیل جایگزینی فیبریلها یا تارچهها (نوعی ماده زیستی ساختاری که تقریباً در هر موجود زندهای پیدا میشود) نیاز به تعویض مکرر دارند.
این تارچهها طی یک یا دو روز ترکیبات انسولینی تشکیل میدهند که خطر انسداد را بالا میبرد. حال دانشمندان استرالیایی موفق به توسعه روش جایگزین نوین و ایمنی شدند که در آن برای تولید انسولین از زرده تخممرغ استفاده میشود. تشکیل تارچهها بدین معناست که فرد دیابتی باید پمپ انسولین خود را تعویض کند. معمولاً افراد دیابتی باید هر 24 تا 72 ساعت پمپ انسولین خود را عوض کنند تا خطر انسداد را به حداقل کاش دهند. تعویض پمپ انسولین عمل بسیار خطرناک به شمار میرود.
تعویض پمپ انسولین نه تنها تهدیدی برای سلامت بیماران دیابتی است بلکه حجم کار مورد نیاز برای مدیریت و کنترل بیماری را به شدت افزایش میدهد. این امر بدین معناست که بخش قابل توجهی از دارو در هر بار تعویض به هدر میرود. به همین دانشمندان همواره به دنبال توسعه و ساخت انسولین مصنوعی بودند که چنین مشکلاتی به همراه نداشته باشد.
حال محققان استرالیایی و ژاپنی موفق به طراحی و توسعه انسولینی از زرده تخممرغ شدند که طراحی سیستم نهایی برای پمپ آزادسازی را آسانتر میکند. زرده تخممرغ منبع غنی از شکر همگن است، این امر به دانشمندان اجازه داد تأثیر شیمیایی قرارگیری شکر در کنار مولکول انسولین بر تشکیل تارچهها را بررسی کنند. گروه تحقیقاتی این محصول را «گیلیکوانسولین» نامیدهاند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/