دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1398 - 14:41

تشخیص تومور مغزی با هوش مصنوعی

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند در تشخیص تومورهای مغزی به پزشکان کمک کند.
کد خبر : 465358
BL17Thinkchemicalbrain.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از بیزنس لاین، تحقیقات اخیر حاکی از آن است که سیستم هوش مصنوعی مبتنی بر الگوریتم‌های یادگیری عمیق و تکنولوژی تصویربرداری لیزری می‌تواند در بررسی بافت مغز و شناسایی تومور مغزی به کار گرفته شود. این سیستم می‌تواند وجود تومور مغزی را به شکل بلادرنگ شناسایی کند.


این روش هوش مصنوعی جدید می‌تواند تحول عظیمی در تکنولوژی‌های تشخیص تومور مغزی حین عمل جراحی ایجاد کند. روش جدید نه‌تنها دقت عمل بالایی در تشخیص تومور مغزی دارد بلکه سریع‌تر از روش‌های فعلی است. این سیستم هوش مصنوعی با بیش از 2.5 میلیون تصویر از تومورهای مغزی آموزش دیده و می‌تواند تومورهای موجود در بافت مغز را در کمتر از 150 ثانیه شناسایی کند. یکی از مزیت‌های روش جدید این است که بافت را از بین نمی‌برد و می‌توان از آن مجددا استفاده کرد.


روش‌های سنتی برای تشخیص تومورهای مغزی نزدیک به 30 دقیقه زمان می‌برند و کاملاً قابل اعتماد نیستند. سیستم هوش مصنوعی جدید علاوه‌بر تشخیص تومور می‌تواند میزان گستردگی تومور در اطراف فیبرهای عصبی را نشان دهد. از این روش می‌توان در عمل‌های جراحی گردن، سینه، پوست و جیناکولوژی نیز استفاده کرد. جیناکولوژی یکی از رشته‌های پزشکی است که تشخیص و درمان بیماری‌های زنان مانند قاعدگی دردناک، اختلالات قاعدگی، سرطان‌های رحم، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم، سرطان واژن، نزدیکی دردناک، کیست تخمدان، پیچ‌خوردگی تخمدان و عفونت دستگاه تناسلی در این رشته قرار می‌گیرند.


دقت تشخیص سیستم هوش مصنوعی در شناسایی تومور 94.6 درصد بود، این در حالی است که دقت تشخیص متخصصان عصب‌شناسی 93.9 درصد بود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب