دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1398 - 17:14

آب‌رسانی چه تأثیری بر عملکردهای شناختی دارد؟

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد که کمبود آب بدن می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد شناختی در سنین بالا داشته باشد.
کد خبر : 464566
5d035e2e2400008c1791b45d.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مدیکال نیوز تودی، دی‌هیدراتاسیون یا کمبود آب بدن می‌تواند باعث ایجاد سردرد، سرگیجه، بی‌حالی و مشکلات فیزیولوژی شود. افراد سالخورده بیشتر از هر کسی در معرض خطر کمبود آب بدن قرار دارند.


در پزشکی هیدراتاسیون یعنی رساندن مایع (آب) به بدن فردی که دچار اتلاف زیاد مایعات شده است. برای مثال به بیماری که دچار اسهال شدید است سرم وریدی تزریق یا پودر خوراکی ORS تجویز می‌شود.


تحقیقات قبلی روی تأثیرات کمبود آب بر جمعیت جوان، به خصوص در هنگام ورزش کردن، متمرکز بوده‌اند. ورزش شدید و عرق کردن بیش از اندازه باعث می‌شود که فرد بیش از میزان مصرفش، مایعات از دست بدهد. بررسی‌های جدید حاکی از آن است که جمعیت سالخورده بیش از دیگران در خطر کمبود آب قرار دارند.


با افزایش سن، میزان ذخایر آب در بدن به دلیل کاهش حجم عضلانی به شدت کم می‌شود. همچنین کلیه‌ها آب کمتری را نگه می‌داند و سیگنال‌های هورمونی که احساس تشنگی را ایجاد می‌کنند کُندتر اعمال می‌شوند. از سوی دیگر افراد سالمند بیشتر در خطر ابتلا به اختلالات شناختی قرار دارند. حال سؤال اینجاست که آیا کمبود آب دن بر عملکردهای شناختی تأثیری می‌گذارد؟


دانشمندان در یک مطالعه جدید اطلاعات 2 هزار و 506 داوطلب را بررسی کردند که شامل یک هزار و 271 زن و یک هزار و 235 مرد بالای 60 سال می‌شد. اطلاعات داوطلبان شامل میزان مصرف آب در روز، ترکیبات خون شامل سدیم، پتاسیم، نیتروژن و گلوکز، سنجش‌ توانایی‌های شناختی می‌شد که طی سه سال از 2011 تا 2014 جمع‌آوری شده بود. نتایج نشان می‌دهد که ارتباط مستقیمی میان هیدراتاسیون (آب‌رسانی) و عملکرد شناختی مناسب وجود دارد


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب