دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 تير 1397 - 00:01
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

۶۰ درصد دیابت نوع ۲ با الگوی غذایی مناسب قابل کنترل است

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: ۶۰ درصد دیابت نوع ۲ با الگوی غذایی مناسب قابل کنترل است و تاثیر آن دو برابر تاثیر دارو است.
کد خبر : 296151

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش ملی «بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری» در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان این مطلب گفت: 50 درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و 30 تا 40 درصد سرطان‌ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: مصرف کم میوه و سبزی 19 درصد علت سرطان‌های دستگاه گوارش و 31 درصد بیماری‌های قلبی است.


وی اظهار کرد: از ده عامل بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماری‌های غیرواگیر از 56 درصد در سال 80 به 76 درصد در سال‌های اخیر برسد.


عبداللهی گفت: مطالعات سال 95 نشان می‌دهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است. مصرف حداقل 3 واحد سبزی و 2 واحد میوه توصیه جهانی است.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطان‌های پروستات و سینه است که از شایع‌ترین سرطان‌ها است.


وی افزود: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال 91 نشان می‌دهد این چاقی در زنان 61 درصد است.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و گفت: کمبود ریزمغذی‌ها اعم از کمبود آهن، کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین های A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند.


وی گفت: کمبود ید در 30 سال پیش موجب بروز 70 درصدی گواتر می شد که با غنی سازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به 5 درصد برسد که اگر از عرضه نمک‌های غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به تدریج به همان وضعیت سابق برخواهیم گشت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب