دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1394 - 12:30
رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه:

حضور مستشاری ایران در سوریه ادامه خواهد داشت/ حل بحران سوریه نیازمند یک الگوی منطقه‌ای است

رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه کشورمان گفت: طرح جمهوری اسلامی ایران در سوریه یک طرح جدی است و در کنار بحث حضور مستشاری از بعد سیاسی نیز همچنان که در گذشته جدی بوده­‌ایم، در آینده نیز با جدیت این مسیر را ادامه خواهیم داد.
کد خبر : 45866

حمیدرضا دهقانی، رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌‌وگو با خبرنگار بین‌الملل آنا درباره همکاری­‌های اطلاعاتی مشترک ایران، روسیه و عراق در مورد سوریه گفت: مبارزه با تروریسم تنها مشکل سوریه و عراق نیست بلکه یک مشکل جهانی است که سازمان ملل تا کنون چند قطعنامه در این باره صادر کرده است.


وی با اشاره به قطعنامه­‌های 2178 و 2199 که در مورد سوریه صادر شده است، بیان کرد: سازمان ملل در تمام این قطعنامه­‌ها مبارزه با تروریسم را در اولویت قرار داده است و در این چارچوب جمهوری اسلامی ایران با همکاری کشورهای سوریه،‌ عراق و روسیه در واقع یک اقدام جمعی داشته است.


همکاری‌ها در سوریه به موفقیت‌هایی دست پیدا کرده است


دهقانی با تأکید بر اینکه حضور مستشاری ایران در سوریه نیز در این چارچوب ارزیابی می‌شود،‌ خاطرنشان کرد: تا کنون همکاری­‌های صورت‌گرفته موفقیت­‌هایی داشته است.


رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه سوریه، عراق و یمن هر یک در منطقه یک مشکل هستند، بیان کرد: اگر فهم مشترکی از جانب کشورهای منطقه و امکان حل و فصل مشکلات و یا تسریع در حل مشکلات از طریق گفت‌وگوی منطقه‌ای‌ وجود داشت،‌ شرایط به این شکل نبود و کار به اینجا نمی­‌رسید.


وی تصریح کرد: در صورتی که یک الگوی منطقه‌­ای شکل نگیرد،‌ منطقه روز به روز پیچیده‌­تر خواهد شد . باید هر چه سریعتر برای یک گفت‌وگوی منطقه­‌ای و با حضور کشورهای موثر به ویژه در بحران سوریه الگویی برای مشارکت شکل بگیرد تا راه حل مسئله پیدا شود.


دهقانی خاطرنشان کرد: چنین الگویی باید در عین حال که مبارزه با تروریسم را در اولویت دارد، حاکمیت کشورها را نیز محفوظ بدارد و اجازه مداخله در امور کشورها را نداشته باشد.


عربستان خواهان همکاری نیست


رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور در پاسخ به سوالی درباره اینکه مشارکت نداشتن و گفت‌وگوی ایران و عربستان درباره سوریه و با توجه به اینکه عربستان یکی از کشورهای موثر در این راستاست ،‌مانع حل مسئله نخواهد بود؟ بیان کرد: تا کنون از جانب جمهوری اسلامی ایران محدودیتی برای همکاری­‌های بین‌­المللی وجود نداشته است. اما طرف سعودی تا کنون چنین آمادگی را نداشته است و اظهاراتی مبنی بر مخالفت با هر گونه همکاری از سوی مقامات سعودی شنیده می‌­شود.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به دلیل اختلافات داخلی که میان دولت و معارضان در سوریه وجود دارد،‌ طرح گفت‌وگوی ملی را ارائه کرد. طرح چهار ماده‌­ای که بحث مبارزه با تروریسم را در برمی­‌گیرد و در این چارچوب نیز مشورت‌هایی را با کشورهای موثر آغاز کردیم.


دهقانی بیان کرد: این گفت‌وگوها در چارچوب مباحث مربوط به سوریه و دیگر کشورهای منطقه از جمله یمن و عراق است.


انتقاد از نشست چهارجانبه وین


وی درباره نشست چهارجانبه حل بحران سوریه که در وین با حضور ترکیه، عربستان، آمریکا و روسیه بدون حضور ایران برگزار شد نیز تصریح کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم آنچه در طول چهار سال گذشته در سوریه اتفاق افتاده است به این دلیل بود که در حل مشکل جدیتی از سوی کشورهایی که طرح‌هایی برای حل مسئله داشتند وجود نداشت یا این طرح‌ها به دلیل نادیده گرفتن نقش مثبت برخی از کشورها دچار نقص بود و نافرجام ماند.


رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه بیان کرد: اگر قرار باشد در سوریه بدون حضور کشورهای موثر در حل مشکل صرفا کشورهایی که مشکل را ایجاد کردند مشارکت کنند، این مسئله به سرانجامی نخواهد رسید.


وی خاطرنشان کرد: اگر کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که همواره طرح­‌هایی برای حل بحران داشته­‌اند نادیده گرفته شوند، این روند بدون سرانجام ادامه خواهد داشت و ملت و حکومت سوریه همچنان گرفتار تروریسم خواهند بود.


دهقانی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای حل مشکل سوریه تلاش‌­های گسترده‌­ای داشته است و در ادامه نیز این تلاش‌­ها را خواهد داشت.


وی با اشاره به اینکه مبارزه با تروریسم از بخش‌­های مهم طرح ایران است،‌ بیان کرد: اختلافات بین معارضان و دولت در چارچوب راه حل سیاسی قابل طرح و حل و فصل است و ما در زمینه این چارچوب در مشورت با کشورهای مختلف مسئله را پیگیری خواهیم کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب