پلیسی شدن اصناف به سود هیچکس نیست/ پلیس نمیتواند بر احوال کاندیدها نظارت کند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی در حاشیه همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طبیعتا دارندگان اموال کثیف و کسانی که پول کثیف دارند، تلاش میکنند از مال خود در جهت اهدافشان استفاده کنند که البته در ایران این موضوع خیلی حاد نبوده است.
این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: در حوزه قاچاق کالا و حتی وارد کنندگان رسمی کالا کسانی وجود دارند که تلاش میکنند در مراکز تصمیمگیری نفوذ کنند تا کالا صرفا در انحصار آنها بماند و از اموالشان برای اعمال نفوذ خود استفاده میکنند.
سردار احمدیمقدم ادامه داد: من در مورد ورود پول به حوزه انتخابات نمیتوانم اظهارنظر کنم زیرا پلیس مبتنی بر پروندهها و اظهار نظرهای پرونده قضایی باید اظهارنظر کند. البته در گذشته مواردی بوده که در قبل از انتخابات پول به نفع کسانی وارد شده که یا به مجلس رسیده یا نرسیده است.
وی ادامه داد: البته در کشور ما این موضوع مانند برخی کشورها که این پولها در مسائل سیاسی آنها تعیین کننده است، مطرح نیست اما تلاش برای آلوده سازی وجود دارد. البته موارد محدودی بوده اما چیزی است که اتفاق افتاده است.
این مقام ارشد انتظامی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد نظارت بر قاچاق سیگار در کشور اظهار کرد: برخورد با فروشندگان دخانیات کار سادهای نیست چرا که سیگار همه جا عرضه میشود.
فرمانده نیروی انتظامی افزود: ورود پلیس برای مبارزه با سطح خرد کف جامعه، همراه با همکاری اتحادیه صنفی است و اگر اخطار صنفی شود و موثر نباشد پلیس وارد عمل میشود. اگر ناجا در این حوزه وارد شود هم مسئولیتهایش زیاد میشود و هم باید با بدنه جامعه برخورد کند که باعث میشود از حوزههای اصلی ماموریت خود باز بماند چرا که ما باید مشخص کنیم مبارزه با فروش سیگار قاچاق در اولویت است یا مبارزه با خرده فروشان مواد مخدر. پلیسی کردن اصناف اساسا چیز مطلوبی برای مردم و نیروی انتظامی نیست.
سردار احمدی مقدم در مورد پولهای کثیف بیان کرد: این مساله بیشتر در حوزه وزارت اطلاعات است چرا که پلیس دو وظیفه دارد، یکی در مواجهه با جرایم مشهود و برخورد با آنها و دیگری در مورد پروندههایی که توسط دستگاه قضایی به ناجا ارجاع میشوند.
وی تصریح کرد: ناجا دستگاه اطلاعاتی نیست تا بر احوال کاندیداها ورود پیش هنگام کند اگر استعلامی هم صورت میگیرد برای صلاحیت کاندیداها بر اساس پروندههای موجود است.
وی در مورد وضعیت مواد مخدر و قاچاق در کشور بیان کرد: متاسفانه ما در اینجا عذر تقصیر بر مردم شریف بابت عجز و ناتوانی خودمان در پاسخگویی به این مطلب داریم زیرا این مساله بسیار گسترده است و همکاری سایر دستگاهها و اقدام جهادی را میطلبد.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: ما برای سال آینده اولویت نیروی انتظامی را در امر مبارزه با سرقت و توزیع کنندگان خرد مواد مخدر و همین طور معتادان ولگرد قرار دادهایم البته ورود تنهای ناجا مهم است اما کافی نیست. به امید اینکه در سال آینده تحولی در این زمینه شاهد باشیم چرا که سرقت و مواد مخدر هم پوشانی ۸۰ درصدی با یکدیگر دارند.
این مقام ارشد انتظامی در حوزه مواد مخدر به کنترل بیشتر مرزها و انهدام چند باند بزرگ که در مسیر دریا تردد میکردند، اشاره کرد و گفت: در حوزه مرزها تلاش میکنیم تا پایان سال ۹۴ جایی نماند که واحد نظامی و انتظامی ثابت نداشته باشد و برای رسیدن به وضعیت مطلوب مرزها تا پایان برنامه ششم هدفگذاری شده است.
وی تاکید کرد: نتیجه حضور امسال در مرزها، دستگیری باندهای تروریستی و آرامش نسبی در مرزهای شرقی است.
سردار احمدی مقدم در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا موافق اعدام قاچاقچیان است یا خیر بیان کرد: من موافق اجرای قانون هستم. در مورد سارقین نیز گفتهام که پلیس سارق را دستگیر میکند، دستگاه قضایی او را محاکمه میکند و حداکثر مجازات پیشبینی شده نیز اعمال میشود اما باز هم بازدارنده نیست زیرا تخفیف مجازات در قانون عامل شیوع سرقت بیشتر شده است.
سردار احمدی مقدم با اشاره به اعمال مجازات سختگیرانه و سریعتر در دو استان کشور تصریح کرد: در دو استان مرزی با اقداماتی که داشتهایم، توانستهایم شاهد کاهش شدید ورود مواد مخدر به این استانها و همین طور افزایش قیمت باشیم. در این استانهای مرزی قیمت مواد دو برابر سایر استانهای مرزی است.
وی با اشاره به فعالیتهای ناجادر امر مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: تا ۸ سال پیش اعتیاد جرم بود و معتادان به زندان میرفتند اما هم اکنون معتاد مریض است و باید برای درمان و نگهداری آنها زیر ساختهای لازم به وجود آید. البته باید این نکته را متذکر شود که در این زمینه حرکت جامعی شروع شده و امروز این افتخار را داریم که رتبه اول درمان در جهان در حوزه اعتیاد را داشته باشیم.
انتهای پیام/