دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چشمان منتظر مدیران فوتبالی به جیب‌ مردم/ کمک هواداران تا چه زمانی پاسخگوست؟

باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال با مشکلات مالی زیادی روبه‌رو هستند و در چند روز آینده باید مطالبات اعضای تیمشان را پرداخت کنند به همین خاطر به درآمدزایی از طریق کمک هواداران روی آورده‌اند.
کد خبر : 452357
89_1.jpg

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی از بهمن سال 93 مطرح شد؛ اما هنوز با گذشت پنج سال، طلسم این واگذاری شکسته نشده است. البته صحبت‌های مسئولان مبنی بر این است که تا پایان سال 98 دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار می‌شوند؛ اما با توجه به مدت زمان اندکی که تا پایان سال باقی مانده، بعید به نظر می‌رسد واگذاری تا پایان امسال انجام شود.


خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس از چه زمانی شروع شد؟


بهمن ماه سال 93 دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به مزایده گذاشته شدند؛ اما پس از برگزاری چهار دور مزایده در نهایت برای استقلال خریداری پیدا نشد و برای پرسپولیس هم اهلیت خریداران تأیید نشد. به همین خاطر در سال 94 دولت با اعلام فرهنگی بودن این دو باشگاه قید واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی را زد. در سال 97 با اعلام وزارت ورزش و جوانان دوباره بحث واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بر سر زبان‌ها افتاد و موانع قانونی آن برداشته و اعلام شد تا پایان سال 97 این واگذاری انجام می‌شود. البته در راستای واگذاری این دو باشگاه در سال گذشته عملاً هیچ زمینه‌سازی صورت نگرفت و این کار به سال 98 موکول شد، ابتدا قرار بود واگذاری شهریور سال 98 انجام شود، اما عملاً کاری صورت نگرفت و حالا صحبت از واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان سال مطرح شده است.


ابهامات واگذاری استقلال و پرسپولیس


بیشترین ابهاماتی که مانع خصوصی‌سازی واقعی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال می‌شود، بحث ارزش دارایی‌های ثابت و برند پرسپولیس و استقلال است. همچنین بدهی‌های سنگین این دو باشگاه مانع خصوصی‌سازی می‌شود. در واقع باشگاه استقلال و پرسپولیس عملاً توجیه اقتصادی ندارد و دخل و خرج آن‌ها با یکدیگر هم‌خوانی ندارد. درآمد کم و هزینه زیاد می‌تواند دلیل اصلی پروژه ناموفق خصوصی‌سازی باشد.


حالا این روزها باشگاه پرسپولیس به لحاظ مالی اوضاع خوبی ندارد؛ عدم پرداخت حق‌وحقوق بازیکنان و مطالبات کالدرون شرایط را برای مدیران باشگاه پرسپولیس سخت کرده است. سرمربی آرژانتینی باشگاه پرسپولیس اعلام کرده تا پنجم دی‌ماه صبر می‌کند و اگر مطالباتش پرداخت نشود راهی کشورش می‌شود؛ از طرفی دیگر بازیکنان پرسپولیس باید طبق قرارداد 50 درصد مطالبات خود را دریافت می‌کردند اما تنها 35 درصد حق‌وحقوق خود را دریافت کردند و با نزدیک شدن به پایان نیم‌فصل مدیران باشگاه درصدد حل مشکلات مالی خود هستند.


جیب هواداران؛ منبع درآمد پرسپولیس


یکی از راهکارهایی که باشگاه پرسپولیس این روزها در پیش گرفته؛ کسب درآمد از طریق کمک هواداران است. این طرح از زمان علی‌اکبر طاهری شروع شد، باشگاه از طریق کمک هواداران بخشی از مشکلات مالی خود را برطرف می‌کرد. در آن زمان شرکتی به‌عنوان واسطه با اپراتور تلفن همراه و باشگاه پرسپولیس کمک‌های هواداران را جمع‌آوری می‌کرد و با کسر درصد خود، مابقی آن را به حساب باشگاه واریز می‌کرد. در نهایت این روند دو سال به طول انجامید اما به خاطر عدم تعهدات شرکت واسطه این پروژه به سرانجام نرسید و باشگاه پرسپولیس طلب میلیاردی خود را نتوانست وصول کند.


پروژه‌های شکست‌خورده محلی برای اعتماد دوباره


حالا در شرایطی که این پروژه یک‌بار شکست‌خورده باز هم مدیران پرسپولیسی به آن روی آوردند. به گفته انصاری‌فرد قرار است این‌بار با یکی از اپراتور تلفن همراه قرارداد بسته شود و شرکتی هم به‌عنوان واسطه حضور نداشته باشد، اما سؤال اصلی اینجاست درآمدزایی از هواداران باید تا چه زمانی ادامه پیدا کند؟! مگر نه اینکه باشگاه‌ها باید به سمت درآمدزایی حرکت کنند و حتی باشگاه پرسپولیس با توجه به برند خوبی که در اختیار دارد می‌تواند از این راه منبع درآمد خوبی کسب کند اما روز به روز وضعیت مالی باشگاه‌های سرخابی دولتی بدتر از گذشته می‌شود و مدیران هم راه درآمدزایی را در پیش نمی‌گیرند.


واگذاری خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی سال‌هاست در بلاتکلیفی به سر می‌برد؛ بیشترین مانع خصوصی‌سازی درآمد کم  این دو باشگاه در مقابل هزینه‌های زیاد آن‌هاست به همین خاطر بخش خصوصی هم تمایلی به حضور ندارد البته شاید عزم جدی هم از سوی دولت برای واگذاری وجود نداشته باشد. به‌هرحال مشکلات مالی دو باشگاه دولتی سال‌هاست آنها را تحت‌فشار قرار داده است، مدیران هم به دنبال درآمدزایی نیستند و به راه‌های موقت و کوتاه‌مدت بسنده می‌کنند. شاید کمک هواداران به‌صورت مقطعی در کوتاه‌مدت جوابگو باشد اما در این شرایط اقتصادی که مردم با مشکلات مالی روبه‌رو هستند بهتر است مدیران به سمت درآمدزایی از راه‌های دیگر بروند.


انتهای پیام/4048/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب