دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1398 - 16:27

برگزاری سمینار انسان‌شناسی پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی استهبان

سمینار انسان‌شناسی پزشکی به‌مناسبت هفته پژوهش با حضور پزشکان شهرستان استهبان، استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان برگزار شد.
کد خبر : 452011
IMG_4804.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از استهبان، به‌مناسبت هفته پژوهش نخستین بار در دانشگاه‌های استان فارس با حضور پزشکان شهرستان استهبان، استادان، دانشجویان و کارکنان سمینار انسان‌شناسی پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان برگزار شد.


بنیانگذار مؤسسه عصر انسان‌شناسی ایرانیان در این سمینار به‌منظور ارتقای سطح دانش انسان‌شناسی در ایران مباحث و مطالبی را در زمینه مفاهیم فرهنگ و سلامت در ساختار زیست پزشکی و قوم، رابطه بین پزشک و بیمار و شایستگی فرهنگی درمانگران، رویکردهای زیست اقلیمی و مدیکال آنتروپولوژی ارائه کرد.


پیمان متین مفاهیم فرهنگ و سلامت، خرده‌‌فرهنگ‌های پزشکی مانند زیست‌پزشکی و قوم‌پزشکی، رابطه پزشک و بیمار و شایستگی فرهنگی درمانگران، الگوهای زیستی، روانی و اجتماعی، الگوهای فرهنگی و نظریه‌های اجتماعی فرهنگی از بیماری، مفاهیم بیماری، ناخوشی، مریضی و نیز نقش مریض‌بودن، تجربه‌ زیسته‌ بیمار و پنداره‌های زیست‌پزشکی را تبیین کرد.


وی با اشاره به مباحث پدیدارشناختی، نظریه‌های غالب در حوزه‌ انسان‌شناسی پزشکی مانند رویکرد زیستی-اقلیمی، رویکرد سیاسی-اقتصادی و پویایی روانی-زیست‌شناختی تجزیه و تحلیل کرد.


در بخش دوم سمینار مردم‌شناس، نویسنده و مدیرمسئول انتشارات تخصصی انسان‌شناسی فرهامه، نقش فرهنگ در پزشکی، بدن طبیعی و بدن اجتماعی، تفاوت‌های بومی، زیست‌پزشکی به‌مثابه‌ فناوری، طب‌زدگی یا پزشکی‌شدن و زیست‌سیاست را تشریح کرد.


معیارهای زیست‌شناختی در پزشکی، روش‌شناسی‌های مطالعات بالینی، سیاست‌های جمعیتی و درنهایت مروری اجمالی بر مباحث ژنتیک و بیولوژی مولکولی در پزشکی از دیدگاه انسان‌شناختی با تکیه‌ بیشتر بر بحث نژاد از دیگر مباحث مطرح‌شده توسط معصومه ابراهیمی در این سمینار بود.


وی تلاش برای بازنمایی علمی و تحلیلی داده‌های مربوط به فرهنگ و فولکلور ایران و ارتقای سطح آن از طریق انتشار کتاب‌ها و پژوهش‌های دست اول و گردآوردن صاحب‌نظران و اندیشمندانی را که در این موضوع صاحب ایده و اثر هستند، از دغدغه‌ها و اهداف خود در مؤسسه عصر انسان‌شناسی دانست.


به گزارش آنا، معصومه ابراهیمی تألیف و ترجمه چند کتاب از جمله دیوشناسی ایرانی، لرها و کردها، دانشنامه اقوام مسلمان، فرهنگ‌های آشپزی در خاورمیانه، چشم‌زخم و تألیف بیش از 150 مقاله در دانشنامه‌های معتبر را در کارنامه خود دارد.


انتهای پیام/4103/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب