کمتر از 2 میلیون نفر در کشور بیسواد مطلق هستند
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شاپور محمدزاده صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت چهلمین سالروز هفته سوادآموزی برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آمار حدود 2 میلیون و ٧٠٠ هزار نفر بیسواد مطلق و کمسواد در کشور بین سنین ١٠ تا ۴٩ سال وجود دارند که از این تعداد ۴٠٠ هزار نفر اتباع خارجی، 400 هزار نفر هم کم سواد و مابقی بیسواد مطلق هستند
وی با بیان اینکه ٩۶ درصد از هزینه سوادآموزی به اتباع خارجی را سازمان نهضت سوادآموزی میدهد، گفت: این سازمان در طول سالهای گذشته چندین طرح از جمله بسیج سوادآموزی، طرح لازمالتعلیم، طرح رشد و تکامل کودکان، طرح تولید نشریات دیواری، کتابخانه سیار، گروههای پیگیر، خدمات مکاتبهای و آموزش رسانهای به مرحله اجرا درآورده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: هماکنون آموزش اولیای بیسواد دانشآموزان، سوادآموزی عشایر و افزایش مراکز یادگیری محلی از طرحهای در حال اجرای سازمان سوادآموزی است.
محمدزاده در ادامه در ارتباط با کارکرد مراکز یادگیری محلی اظهار کرد: مراکز یادگیری محلی مراکزی هستند که علاوه بر آموزش پایه سواد، مهارتهای زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و شغلی و حرفهای را به افراد سوادآموز ارائه میکند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در سراسر کشور ۴۵٠ مرکز یادگیری محلی وجود دارد که تا پایان سال ٩٩ این مراکز به تعداد٧۵٠ مرکز میرسد.
محمدزاده در خصوص طرح سوادآموزی به عشایر هم گفت: طرح سوادآموزی عشایری با هدف بالابردن سطح آگاهی جامعه عشایری در حال اجرا است که تعداد ٣١١ هزار نفر زنان و دختران عشایری تحت پوشش سوادآموزی قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه بیسوادی تا حدودی ریشهکن شده است، افزود: مازندران، تهران، ساری و چندین استان از سطح بالای سواد برخوردار هستند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه امسال بیش از ٨١١ هزار نفر مورد آموزش سوادآموزی قرار گرفتند، گفت: تاکنون با ٣۵ سازمان و نهاد برای گسترش سوادآموزی تفاهمنامه منعقد شده است که سازمان زندانها از جمله نهادی بود که تفاهمنامه با آن منعقد شد و هماکنون حدود 2 هزار زندانی تحت آموزش هستند همچنین امسال ٧١ سرباز وظیفه عمومی آموزش سوادآموزی دیدند.
انتهای پیام/ ۴٠۴۶
انتهای پیام/