سرطان مزوتلیوما چیست؟/ در هوای آلوده به چه سرطانی مبتلا میشویم؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از mesothelioma، شهرنشینی به غیر از اینکه بهواسطه تمرکز امکانات، سطحی از آسودگی را برای ساکنان آن فراهم کرده است؛ اما اقامت در آن بهعلت رشد و توسعه زندگی ماشینی مشکلاتی را ایجاد مینماید.
یکی از این مشکلات آلودگی هوای ناشی از تردد فراوان وسایل نقلیه است. مزوتلیوما یکی از انواع سرطانهایی است که بهخاطر استنشاق ذرات آزبست معلق در هوا ایجاد میشود.
آزبست (پنبه کوهی) نام گروهی از ترکيبات معدنی منيزيم و سيليس است که در طبيعت بهصورت الياف معدنی و سنگ، يافت میشود. اين ماده مقاومت زيادی در برابر گرما و آتش دارد و بهعنوان مواد نسوز به کار میرود.
از مهمترین کاربردهای آزبست در صنعت ساختمانسازی بهواسطه افزایش مقاومت سیمان در لولههای سیمانی و قطعات پوششی سقفی، در صنعت نساجی بهمنظور افزایش نقطه اشتعال در منسوجات و محصولات کاغذی و صنعت خودرو بهدلیل افزایش مقاومت لنتهای ترمز و کلاچ در برابر سایش است.
مهمترین فرآورده ناشی از این ترکیب معدنی در محصولات سیمانی، لباسهای نسوز، کاغذ نسوز، صفحه کلاچ، لنت ترمز، انواع واشر، آسفالت، رنگ شیمیایی، کاشی و پلاستیک است.
سرطان مزوتلیوما نوعی سرطان نادر و بدخیم است که در کناره پرده ریه، شکم و قلب ایجاد میشود و قرار گرفتن در معرض آزبست تنها علت این بیماری بدخیم شناخته شده است. متوسط امید به زندگی افرادیکه به این بیماری مبتلا میشوند بین 12 تا 21 ماه پس از تشخیص است.
مهمترین علائم این بیماری درد قفسه سینه، تنگی نفس و خستگی عمومی است. یکی از اصلیترین دلایلی که درمان این بیماری را بسیار سخت و غیرممکن میکند این است که نشانههای این بیماری حدود 10 الی 15 پس از قرار گرفتن در معرض آن خود را نشان میدهد.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/