ایران دومین کشور سازنده دستگاه میکروسیتی در آسیا
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه فناوری تصویربرداری پزشکی برای نخستین بار در ایران دستگاههای میکروسیتی تولید میکند.
محمدرضا فولادی، مدیرعامل این شرکت در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: در آسیا تنها کشور چین موفق به ساخت این نوع دستگاهها شده بود اما حالا ایران به عنوان دومین کشور قاره آسیا دستگاه میکروسیتی را تولید میکند.
اصول کارکرد دستگاه میکروسیتی مانند سیتیهای معمولی است. رزولوشن سیتیهای معمولی در بهترین حالت 0.3 تا 0.4 میلیمتر است اما رزولوشن میکروسیتی که برای مطالعات پیشبالینی به کار میرود 10 میکرومتر است.
فولادی افزود: شرکت ما دو نمونه دستگاه میکروسیتی دارد که در یک نمونه آبجکت حرکت میکند اما نمیچرخد. این نوع دستگاه برای تصویربرداری از موجودات زنده استفاده میشود. در نمونه دیگر آبجکت میچرخد و رزولوشن آن یک میکرومتر است و کاربردش در صنعت نفت است و برای بررسی میزان نفت موجود در مخازن، نحوه برداشت نفت، نحوه ازدیاد برداشت نفت، بررسی داربست سلولی، ساخت قطعات حساس نظامی و مواد زیستی مختلف به کار میرود.
این شرکت دانشبنیان فعالیت خود را از سه سال قبل آغاز کرده و سال گذشته از دو نمونه دستگاه میکروسیتی رونمایی کرد. تخصص این شرکت دانشبنیان در حوزه تصویربرداری بر پایه اشعه ایکس است. محصولات دانشبنیان این شرکت دستگاه تصویربرداری «لوتوس اینویوو» و «لوتوس NDT» است که هر دو محصول دانشبنیان نوع یک هستند. گفتنی است میزان حمایت از محصولات این شرکت در این هفتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت 50 درصد است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان مطرح کرد: یک نمونه از دستگاه تصویربرداری میکروسیتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران استفاده میشود. دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز یک نمونه از این دستگاه را خریداری کرده است. همچنین یک آزمایشگاه در بیمارستان امام خمینی هر دو دستگاه لوتوس اینویوو و لوتوس NDT را دارد. این آزمایشگاه مخصوص دستگاههای پیشرفته پرتوی ایکس است و خدمات اسکن و آنالیز ارائه میدهد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/