دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جشنواره سینما حقیقت برگزیدگان خود را شناخت/ «جایی برای فرشته‌ها نیست»، «گلوله باران» و «خط باریک قرمز» کامیابان جشنواره سیزدهم

سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند سینما حقیقت با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
کد خبر : 450893
BS0K6312.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، آیین پایانی سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت» شامگاه امشب با اجرای محمدرضا شهیدی فر در تالار وحدت برگزار شد.


حسین انتظامی (رییس سازمان سینمایی)، علی ربیعی (سخنگوی دولت)، علیرضا رضاداد (مشاور ارشد سازمان سینمایی)، امیر ناظمی (معاون وزیر ارتباطات)،محمد حمیدی مقدم (دبیر جشنواره و مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، علیرضا تابش (مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی)، محمدمهدی طباطبایی نژاد (معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی)، منوچهر شاهسواری(مدیرعامل خانه سینما)، مسعود خوانساری (رییس اتاق بازرگانی تهران)، محمدرضا اصلانی، منوچهر طیاب، محمد تهامی‌نژاد، احمد ضابطی جهرمی، حسین ترابی، سیف‌الله صمدیان، مهرداد اسکویی، علی اکبر رفوگران، سام کلانتری، محسن شامحمدی میراب، احمد ضابطی جهرمی، رائد فریدزاده، منوچهر شاهسواری، محمدحسین مهدویان، فرید فرخنده‌کیش، بهرام عظیمی، سردار احمد نوریان، اهالی سینمای مستند و علاقه‌مندان از جمله چهره‌های حاضر در این مراسم بودند.


در ابتدای این مراسم که با حدود چهل دقیقه تأخیر برگزار شد،دبیر جشنواره سینما حقیقت پشت تریبون آمد.


محمد حمیدی مقدم ضمن خوشامدگویی به حضار و تمجید از مشارکت مستندسازان ایرانی و خارجی و اعضای هیئت داوران گفت: در جهان امروز پرسش‌های جدید به  پاسخ های جدید نیاز دارد و نمی‌توان در این فضای پویا و پرتحرک به روش های قدیمی بسنده کرد. نوزایی و دگرگونی نشان‌دهنده درک درست ما از شرایط زمانه است. هم تجربه ارزشمند برگزاری دوازده دوره گذشته جشنواره بین المللی سینماحقیقت را چراغ راه خود می‌دانیم و هم با گام های استوار مسیرهای تازه را مثل یک درخت تنومند با ریشه های کهن و جوانه های نو تجربه می کنیم.


حمیدی مقدم: گام‌های امسال جشنواره سینما حقیقت در مسیر استانداردسازی بود


دبیر جشنواره سینما حقیقت اظهار کرد: سربلندم از این که گلایه‌کنندگان نسبت به تغییرات جشنواره روز به روز بیشتر به ضرورت تحولات ایجاد شده دل سپردند. گام های امسال جشنواره برای استانداردسازی آن، فرصت ها و شرایط مناسب تری را برای شرکت کنندگان در جشنواره فراهم کرد.


مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی عنوان کرد: امسال 35 هزار و 86 مخاطب به تماشای فیلم های جشنواره نشستند و 27 هزار و 350 نفر نیز از طریق رزرو بلیت فیلم ها را تماشا کردند. همچنین 7هزار و 736 بلیت فروخته شد و میانگین روزانه حدود 4 هزار تماشاگر در این رویداد ثبت گردید . رضایت همگانی و امکان دسترسی بهتر به فیلم ها و برنامه ها یکی دیگر از دستاوردهای این تحول است و باید بگویم که در این مسیر گام های بیشتری برخواهیم داشت.



حمیدی‌مقدم گفت: تعداد 168 فیلم در سیزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت نمایش داده شد که از این میان سهم بخش مسابقه ملی 62 فیلم بود. همچنین 54 در بخش مسابقه بین الملل، 29 فیلم در بخش جایزه شهید آوینی، 16 فیلم در بخش خارج از مسابقه و گلچینی از بهترین مستندهای جهان از 39 کشور در این رویداد نمایش داده شدند. رنگین کمانی از برترین آثار مستند ایرانی از شهرهای دور و نزدیک سینماحقیقت نشان داد که ایران تنها محدود به تهران نیست.


وی افزودذ:سینماحقیقت نشان داد چه جوانان برومندی به سینمای مستند روی آورده اند و تجربه پیشکسوتان چقدر گرانبهاست. جشنواره چهاردهم نزدیک است و تجربه‌های دوره سیزدهم را به کار می بندیم تا مسیر را ادامه دهیم.


حمیدی‌مقدم تصریح کرد: همراهی صنوف و بهره گیری از شورای سیاستگذاری فرصت ارزشمندی بود که از آن در آینده نیز بیش از پیش بهره خواهیم برد. استفاده از تجربه جمعی برای اصلاح برخی آیین نامه ها و روش ها نیز در دستور کار قرار می گیرد. بر این باوریم سینماحقیقت به جایگاهی رسیده که می توان انتظار داشت اولین نمایش مستندها در این جشنواره صورت بگیرد.


وی اظهار کرد: درخشش سینمای مستند را در همه عرصه ها می توان دید. سینمایی که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و باید برای داشتن سینمای ملی، به سینمای مستند امید داشت. زیرا مستند جهان و انسان بهتری می سازد.


 جوایز بخش‌های ویژه سیزدهمین جشنواره سینما حقیقت


در ادامه، اولین جایزه جشنواره که بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه بود شامل تندیس هنر و تجربه و مبلغ 80 میلیون ریال،  توسط بابک بهداد و آرمین ایثاریان دو برگزیده سال قبل این بخش، به صورت مشترک به دو فیلم داده شد: «خط باریک قرمز» به کارگردانی فرزاد خوشدست و «جایی برای فرشته ها نیست» به کارگردانی سام کلانتری.


به این ترتیب به هر مستندساز در این بخش 40 میلیون ریال تعلق گرفت.


جایزه بهترین مستند با موضوع آسیب های اجتماعی از سوی مؤسسه ناجی هنر توسط سردار احمد نوریان معاون اجتماعی نیروی انتظامی به فیلم خط باریک قرمز به کارگردانی فرزاد خوشدست اهدا شد.


سید سلیم غفوری مدیر شبکه مستند،جایزه ویژه بهترین فیلم از نگاه  شبکه مستند را به فیلم صد سال تنهایی به کارگردانی  مهدی فارسی اهدا کرد.


اهدای جایزه مسابقه سینمای بین‌الملل جشنواره سینما حقیقت


جایزه ویژه هیئت داوران بخش بین‌الملل مستند کوتاه به مایا نوواکویچ از بوسنی و هرزگوین برای کارگردانی فیلم آنگاه شب فرا می رسد اهدا شد. او که در سالن حضور نداشت با یک پیام تصویری ضمن ابراز خوشحالی از دریافت این جایزه و تأسف از عدم حضور در ایران،از اعضای هیئت داوران تشکر کرد.


تندیس بهترین مستند کوتاه به جعفر نجفی برای فیلم آشو رسید.


جایزه ویژه هیئت داوران بخش مستند نیمه بلند به «یایلا پاکالدینا» برای فیلم «قاشق» محصول سه کشور نروژ، لیتوانی و لتونی رسید.او نیز با ارسال یک  پیام تصویری از این اتافق ابراز خرسندی کرده و گفت خوشحالم که سینما باعث شده بین فرهنگ‌ها پل بزنیم.


بهترین فیلم مستند نیمه بلند به فیلم حیوانات از نفس افتاده به کارگردانی لی لی محصول مشترک چین و ایالات متحده رسید.


در مسابقه بین‌الملل و بخش مستند بلند مهرداد اسکویی و زلاتینا روسوا دو تن از اعضای هیئت داوران روی صحنه آمدند.


دیپلم افتخار و تقدیر ویژه این بخش به محسن استادعلی برای فیلم خسوف رسید.


جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم قهرمان گله به کارگردانی «تون فانت زانتفورت» از هلند رسید که در غیاب او یکی از اعضای سفارت این کشور در تهران به نمایندگی از این کارگردان هلندی جایزه را دریافت کرد.


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


دومین جایزه ویژه هیئت داوران مستند بلند  مسابقه بین الملل سیزدهمین جشنواره سینما حقیقت به سام کلانتری برای فیلم جایی برای فرشته ها نیست اهدا شد.


اما تندیس بهترین فیلم  مستند بلند همراه با  جایزه ۵ هزار دلاری به فیلم کنار رینگ به کارگردانی آندره هورمان محصول آلمان و ایالات متحده رسید.


در بخش جایزه شهید آوینی که امسال دهمین دوره آن در جشنواره سینما حقیقت برگزار شد، مهدی قربانپور، مسعود فراستی و سید محمدمهدی طباطبایی نژاد برای اهدای جایزه روی سن آمدند.


تندیس برنزی این بخش به حامد سعیدی راد برای فیلم کاست رسید.


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


تندیس نقره‌ای جایزه شهید آوینی به امیر حسین نوروزی برای کارگردانی فیلم  خاطرات موتورسیکلت رسید.


تندیس طلایی جایزه شهید آوینی برای فیلم پیرمرد و خواننده به کارگردانی امیر اصانلو رسید.


 تنوع جغرافیایی فیلم‌ها و حضور اصناف در جشنواره سینما حقیقت


پس از اهدای جوایز بخش اول، رییس سازمان سینمایی در سخنان کوتاهی با ابراز خرسندی از این که مسیر سینمای مستند رو به تعالی است گفت: یکی از جلوه‌های این حرکت رو به جلو،  خود جشنواره سینما حقیقت است که سال به سال موفق تر برگزار می شود و خط بطلان مجددی بر تمامی باورهای غلط است.


حسین انتظامی اظهار کرد:خوشبختانه کمیت و کیفیت آثار نسبت به سال گذشته ارتقا یافته است و من وظیفه خود می دانم از زحمات آقای طباطبایی‌نژاد تشکر کنم چون بخش عمده فیلم های جشنواره محصول تلاش های ایشان در زمان حضورشان در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بوده است.


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


وی افزود:آمدن آقای طباطبایی‌نژاد به سازمان سینمایی پیوستند نشان می‌دهد فعالان حوزه سینمای مستند تا چه اندازه می‌توانند در حوزه سیاست گذاری کمک کنند، فیلم‌های امسال از نظر جغرافیای فیلمسازی تنوع خوبی داشتند.


رییس سازمان سینمایی عنوان کرد: فیلم های مستند امسال متنوع بودند. بخش های جدیدی به جشنواره اضافه شده بود که از آن ها استقبال شد. همچنین نقطه عطف دیگر این دوره از جشنواره حضور صنوف در بخش سیاستگذاری جشنواره است.


رییس سازمان سینمایی با اشاره به این که مدتی است فرهنگ مستند دیدن رواج یافته است، اظهار کرد: این خبر خوبی برای مستندسازان است. این روزها صرفا مستند را در قاب تلویزیون نمی بینیم. همه ما باید همت کنیم که این فرهنگ بیش از پیش رواج یابد.


انتظامی خاطر نشان کرد: برای سال آینده بودجه های حمایتی برای سینمای مستند همچنان که در سال 98 نسبت به 97 افزایش یافته بود، افزایش می‌یابد. اگر مسئولی سیاستی را اعلام و نتیجه‌اش در عمل ثابت نشود،آن سیاست در حد شعار باقی می‌ماند. بنابراین این تصمیم را در برنامه و بودجه که اعلام می شود خواهیم دید. همچنین در حوزه پخش و عرضه مستند نیز باید بودجه‌ای را برای سامانه‌های درخواستی درنظر بگیریم.


وی در پایان گفت: تداوم رایزنی با دستگاه‌ها برای همکاری و مشارکت در تولید مستند که جلوه‌اش در همکاری با اتاق بازرگانی اتفاق افتاد، نیز شاهد هستیم. ورود دستگاه هایی از این دست به خلق ارزش افزوده به شیوه ای که در منافع اثر نیز دخیل باشند، نیز کمک می‌کند.


جوایز مسابقه ملی


دو روز پیش، اعضای هیئت داوران مسابقه ملی سیزدهمین جشنواره سینما حقیقت شامل کامران شیردل (پیشکسوت سینمای مستند ایران)، یونس شکرخواه (استاد علوم ارتباطات)، سیف‌الله صمدیان (عکاس، مستندساز و دبیر جشن تصویر سال)، پیروز کلانتری (پژوهشگر و مستندساز)، حبیب احمدزاده (نویسنده، پژوهشگر و مستندساز)، محمدحسین مهدویان (مستندساز و کارگردان سینما) و مونا زندی (کارگردان سینما)، پس از بازبینی ۶۲ فیلم مستند راه‌یافته به بخش مسابقه ملی جشنواره، نامزدهای دریافت جایزه از این بخش را اعلام کردند.


اسامی نامزدهای دریافت جایزه از جشنواره سیزدهم سینماحقیقت و برگزیدگان آن به شرح زیر است:


بهترین کارگردانی مستند کوتاه:
آبشار (علی شهابی‌نژاد)
آهسته و آرام (دلاور دوستانیان)
پنهان (شیرین برق‌نورد)
تنها چند متر (حجت طاهری)
دموکراسی (تورج کلانتری)


برنده: علی شهابی‌نژاد برای فیلم آبشار


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


بهترین کارگردانی مستند نیمه‌بلند:
آدور (محمدصادق اسماعیلی)
چشم‌ها و دست‌ها (پناه‌برخدا رضایی)
کاغذپاره‌ها (بهزاد نعلبندی)
گلوله‌باران (مرتضی پایه‌شناس، حسین مؤمن)


برنده: مرتضی پایه شناس و حسین مومن برای فیلم گلوله‌باران


بهترین کارگردانی مستند ‌بلند:


جایی برای فرشته‌ها نیست (سام کلانتری)
خسوف (محسن استادعلی)
خط باریک قرمز (فرزاد خوشدست)
عالیجناب (سجاد ایمانی)
فرزندان شب (بهروز نورانی‌پور)


برنده: محسن استادعلی برای فیلم خسوف


بهترین پژوهشگر:


آنها (رضا عبیات)
تنها چند متر (حجت طاهری)
رؤیای سیاه (اُرد عطارپور)
زمستان است (مهرداد زاهدیان)
ناگفته‌های شهر شلوغ (بابک گودرزی‌نژاد طهران)
واکَس‌چه (کامران حیدری، سعیده کشاورزی)


برنده: بابک گودرزی نژاد برای فیلم ناگفته های شهر شلوغ


بهترین تصویربردار:


۱۳ هزار قدم (اشکان احمدی، سروه حسنی)
آهسته و آرام (دلاور دوستانیان)
پنهان (محمدرضا جهان‌پناه)
تنها چند متر (حجت طاهری، عبدالخالق طاهری)
جایی برای فرشته‌ها نیست (رضا تیموری)
چشم‌ها و دست‌ها (محمد رسولی)
خط باریک قرمز (مرتضی پورصمدی)
گلوله‌باران (حسین مؤمن، سعید خنده‌رو)


برنده:مرتضی پورصمدی برای تصویربرداری فیلم مستند خط باریک قرمز


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


بهترین صدا


آدور (صدابردار: حمید زیباکلام، صداگذار: محمود خرسند)
پنهان (صداگذار: امیرحسین قاسمی)
تنها چند متر (صداگذار: حجت طاهری)
جایی برای فرشته‌ها نیست (صدابردار: شاهین پورداداشی؛ صداگذار: انسیه ملکی)
خسوف (صداگذار: سیدعلیرضا علویان)
کاغذپاره‌ها (صداگذار: انسیه ملکی)
مهدی که به دنیا آمد (صدابردار: گروهی؛ صداگذار: مهرداد جلوخانی)


برنده: انسیه ملکی برای فیلم کاغذپاره ها


بهترین تدوین:


آدور (امیر ادیب‌پرور)
بانو عصمت (محمدرضا اکبری)
جایی برای فرشته‌ها نیست (هایده صفی‌یاری)
خسوف (بابک حیدری)
گلوله‌باران (مرتضی پایه‌شناس)
مهمانشهر (ابوذر حیدری)


برنده: مرتضی پایه‌شناس برای تدوین فیلم گلوله باران


بهترین نویسنده گفتار متن و گوینده:


تنها چند متر (نویسنده گفتار متن: حجت طاهری)
خسوف (نویسنده گفتار متن: محسن استادعلی)
روزی که رفت (نویسنده گفتار متن: هادی معصوم‌دوست)
مهدی که به دنیا آمد (نویسنده گفتار متن: امیرمهدی حکیمی، حجت بامروت؛ گوینده: مهدی زریفی، زهره زریفی)
واکَس‌چه (نویسنده گفتار متن: کامران حیدری، انیس سعادت؛ گوینده: سعید آرمات)


برنده: امیرمهدی حکیمی و حجت بامروت برای فیلم مهدی که به دنیا آمد


بهترین موسیقی:
جایی برای فرشته‌ها نیست (حبیب خزایی‌فر)
خسوف (پژمان خلیلی)
خط باریک قرمز (صبا ندایی)
روزی که رفت (صبا ندایی)
فرزندان شب (مسعود سخاوت‌دوست)
کاغذپاره‌ها (عطا ابتکار)


برنده: حبیب خزایی فر برای فیلم جایی برای فرشته ها نیست


بهترین فیلم (تهیه‌کننده)
چشم‌ها و دست‌ها (پناه‌برخدا رضایی)
خسوف (محسن استادعلی، مسعود زارعیان)
گلوله‌باران (مرتضی شعبانی)


برنده: نشان فیروزه به عنوان جایزه بهترین فیلم به مرتضی شعبانی برای قیلم گلوله باران رسید.


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


جایزه ویژه هیئت داوران مسابقه ملی به محمدصادق اسماعیلی برای فیلم آدور رسید.


جایزه ویژه دبیر جشنواره سینما حقیقت  به فرزاد خوشدست برای فیلم خط باریک قرمز رسید.


بر اساس آرای تماشاگران  سه فیلم پرمخاطب سیزدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت به این شرح اعلام شد:


جایی برای فرشته ها نیست به کارگردانی سام کلانتری


پروژه ازدواج


صحنه هایی از یک جدایی


اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم مستند سینما حقیقت


همچنین طبق اعلام سایت سینما تیکت، سه مستند پرفروش جشنواره سینما حقیقت نیز عبارتند از :


جایی برای فرشته ها نیست


واکس چه به کارگردانی  بابک حیدری 


صحنه هایی از یک جدایی به کارگردانی وحید صداقت


بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بر اساس آرای مردمی:


رتبه اول :جایی برای فرشته‌ها نیست به کارگردانی وحید صداقت


رتبه دوم:صحنه هایی از یک جدایی


رتبه سوم: تارهای ممنوعه


رتبه چهارم:خط باریک قرمز


رتبه پنجم: آدور به کارگردانی محمدصادق اسماعیلی


تقدیرهای دبیر جشنواره:


ناصر زوری کاراکتر فیلم «مهمانشهر» که فیلمی در ترویج روحیه امید و پویایی بود پیش از اهدای جایزه ویژه دبیر جشنواره مورد تقدیر قرار گرفت.


همچنین در این بخش از محسن اسلام‌زاده کارگردان فیلم مستند «زندگی میان پرچم های جنگی» هم بابت ریسک پذیری در ساخت فیلم مستند تقدیر به عمل آمد.


شخصیت اول فیلم «بانو عصمت» که مادر 5 شهید است هم در این بخش از اختتامیه سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت مورد تقدیر قرار گرفت.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب