دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1394 - 16:43

واکنش سیدحسن خمینی به درخواست‌ها برای حضور در انتخابات خبرگان رهبری

سیدحسن خمینی درخصوص درخواست برخی از اصلاح‌طلبان برای حضور وی در انتخابات آتی مجلس خبرگان رهبری گفت: ان‌شاء‌الله در وقت مناسب در این مورد تصمیم‌گیری می‌کنم.
کد خبر : 45068

به گزارش گروه سیاسی آنا به نقل از جماران، حجت‌الاسلام سید‌حسن خمینی یادگار امام(ره) در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب استان بوشهر با اشاره به اینکه زهد و دنیاگریزی لازمه عرفان در تمام ادیان و مکاتب است، اظهار کرد: همواره این سؤال وجود دارد که چرا در دنیا و از جمله در ایران حرکت‌های اجتماعی زیادی به رهبری عرفا شکل گرفته است؟ دلیل این موضوع آن است که عارف اگر عارف درستی باشد، شجاع است و فرد شجاع نمی‌تواند بر روی ظلم چشم ببند، در غیر این صورت عرفان او سست است.


وی افزود: عارفی که از جان، مال یا آبروی خود می‌ترسد عرفان ناقصی دارد و یا اساسا دروغ می‌گوید، زیرا فرض بر این است که او برای خدا کار می‌کند. اگر قرار باشد مدح و ثنا، درس و بحث، پول و امکانات و زندان نرفتن برای عارف ملاک باشد کار او با کاسبی تفاوتی ندارد و فقط رنگ و شکل آن تفاوت دارد، چون هرکسی ابزارهای خاص خودش را در کاسبی دارد.


سیدحسن خمینی سپس به یکی از نامه‌های عرفانی امام راحل به مرحوم حجت‌الاسلام سید احمد خمینی درباره بی‌اهمیت بودن فراز و نشیب‌های دنیا نزد مؤمنان و عرفا اشاره کرد و گفت: ایشان در یکی از این نامه‌ها می‌گویند«در آن روزهایی که در زمان رضاخان پهلوی، فشار طاقت فرسایی برای تغییر لباس بود و روحانیون و حوزه‌ها در تب‌وتاب به‌سر می‌بردند –که خداوند رحمان نیاورد چنین روزهایی برای حوزه‌های دینی– شیخ نسبتاً وارسته‌ای را نزدیک دکان نانوایی که قطعه نانی را خالی می‌خورد، دیدم که گفت: «به من گفتند عمامه را بردار من نیز برداشتم و دادم به دیگری که دو تا پیراهن برای خودش بدوزد الان هم نانم را خوردم و سیر شدم، تا شب هم خدا بزرگ است.» پسرم! من چنین حالی را اگر بگویم به همه مقامات دنیوی می‌دهم، باور کن. ولی هیهات، خصوصا از مثل من گرفتار به دام‌های ابلیس و نفس خبیث».


یادگار امام تصریح کرد: نگاه دنیاگریز یک عارف، اگر کامل باشد شجاعت به همراه می‌آورد و آنگاه نسبت به تضییع حقوق دیگران، ظلم و احجاف نمی‌تواند چشم‌پوشی و سکوت کند. در چنین حالتی است که عرفان تبدیل به حماسه می‌شود و علت اینکه برخی انقلاب‌ها رهبرانی بزرگ داشته‌اند همین ویژگی‌هاست.


سیدحسن خمینی با اشاره به سیره عملی امام خمینی(ره) در دوران آغاز مرجعیت یادآور شد: ایشان وقتی آیت‌الله العظمی بروجردی از دنیا رفتند در مظان مرجعیت قرار داشتند و از همین رو فقط در مراسم تشییع آن مرجع بزرگ شرکت کردند و پس از آن روز، در خانه ماندند و نه در مجلس ترحیمی شرکت کردند و نه مجلسی برگزار کردند تا مبادا نام شخص خودشان پررنگ شود. اما وقتی نام ایشان به‌طور جدی برای مرجعیت مطرح شد با صلابت وارد میدان شدند.


وی در ادامه تأکید کرد: اگر توفیق یک عمل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و کار جمعی منوط به شجاعت است، شجاعت نیز منوط به این است که دل‌ها را دور هم جمع کنیم و سپس در میان خود تقوا را دائما بالا ببریم، زیرا وقتی نیروی ایمان در سطح بالایی قرار گرفت خلوص و شجاعت هم بالا می‌رود و در این صورت توفیقات مضاعف پدید می‌‌آید.


یادگار امام(ره) با بیان اینکه بخشی از نیروی شجاعت و نترسیدن ذاتی و بخشی دیگر اکتسابی است، گفت: وقتی در کنار شجاعت، نیروی ایمان هم بالا رفت، خداوند چشم واقع بین انسان را هم باز می‌کند، زیرا شجاعت به تدبیر نیاز دارد.


وی تصریح کرد: شجاعت بدون عقلانیت و تدبیر ممکن است به یک رفتار احمقانه بی‌انجامد و تبدیل به حرکتی داعش‌وار شود، گرچه عاملان اینگونه رفتارها خیال کنند کار درستی انجام می‌دهند، لذا انسان وقتی به خدا توجه می‌کند باید به خرد جمعی هم توجه نشان داده و احترام بگذارد.


سیدحسن خمینی اظهار کرد: اینگونه نیست که ما همه چیز را می‌دانیم. بلکه واقعیت این است که در کار فردی باید با عقل و مشورت پیش رویم و در کار جمعی نیز به نظر خرد جمعی و دیدگاه مجموعه افراد بها دهیم.


عارف دنیاستیز نیست


یادگار امام راحل در جمع‌بندی سخنان خود گفت: باید ضمن تقویت شجاعت به منافع شخصی خودمان توجه نکنیم و موقعیت را به‌درستی تشخیص دهیم. برای رسیدن به چنین تشخیصی باید با هم بیندیشیم و فردگرایی، تک محوری و تک روی را کنار بگذاریم.


وی تصریح کرد: عارف دنیاگریز هست اما دنیا ستیز نیست. او برای خودش کار نمی‌کند اما می‌خواهد دنیای دیگران را زیبا کند و جای بهتری برای زیستن بسازد.


در ابتدای این دیدار، جمعی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب استان بوشهر از جمله آقایان صابری (رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات)، نکیسا (دبیر مجمع نیروهای خط امام در بوشهر)، صلاحی‌فر و... سخنانی را ایراد کردند.


ضرورت شناخت اندیشه امام(ره) در عصر پیچیده کنونی، خطر انحراف اندیشه امام(ره) و درخواست برای ورود رسمی یادگار امام(ره) به انتخابات مجلس خبرگان رهبری از جمله محورهای سخنان حضار در جلسه بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب