آشنایی با رئیسجمهور جدید الجزایر/ «تبون» چه رابطهای با ایران داشت؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ ستاد انتخابات الجزایر اعلام کرد پس از شمارش آرا، «عبدالمجید تبون» 74 ساله با کسب 58.15 درصد آرا بهعنوان هشتمین رئیسجمهور این کشور انتخاب شده است. نزدیکترین رقیب وی، عبدالقادر بن قرينه بود که 17.38 درصد آرا را کسب کرد.
وی که در سال 1965 میلادی از آکادمی ملی مدیریت الجزایر در رشته اقتصاد و دارایی فارغالتحصیل شده بود، پستهای مهمی همچون دبیرکلی استانداریهای «آدرار»، «پاتنه» و «المسیله» و نیز استانداری «الجلفه»، «آدرار»، «تیارت» و «تیزی» را برعهده داشت.
عبدالمجید تبون، رئیسجمهور جدید الجزایر
تبون در سالهای 1991 و 1992 وزیر گروههای محلی، در سال 1999 وزیر مسکن و عمران و در سال 2000 میلادی در دولت «احمد بن بیتور» وزیر ارتباطات بود. سپس در سالهای 2001 و 2002 در دولت «علی بن فلیس» بار دیگر بهعنوان وزیر مسکن و عمران منصوب شد.
رئیسجمهور جدید الجزایر به مدت بیش از 10 سال از صحنه سیاسی الجزایر دور بود تا اینکه عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیسجمهور سابق وی را وارد دولت «عبدالمالک سلال» کرد و در سالهای 2013 و 2014 وزیر مسکن و عمران بود. همچنین وی از 25 می 2017 (چهارم خرداد 1396) بهعنوان نخستوزیر الجزایر فعالیت میکرد.
سیاست خارجی و ارتباط با ایران
تبون به عنصر ثبات در عرصه سیاست خارجی اعتقاد دارد و در رقابتهای انتخاباتی تأکید کرده بود که الجزایر در دوران ریاست جمهوری وی از ثبات خاصی برخوردار خواهد شد و در امور داخلی دیگر کشورها مداخله نخواهد کرد. همچنین الجزایر رویکرد خود را بیشتر متوجه قاره آفریقا و امور مربوط به همسایگانش خواهد کرد و روابطش را در این راستا گسترش میدهد.
رئیسجمهور جدید الجزایر در 21 آگوست 2014 (30 مرداد 1393) و زمانی که وزیر مسکن این کشور بود، با محمود محمدی، سفیر وقت جمهوری اسلامی ایران در الجزایر دیدار و گفتگو کرد. این دیدار به مناسبت پایان دوره مأموریت سفیر کشورمان در الجزایر برگزار شد.
دو طرف در این دیدار به رایزنی درباره روابط ایران و الجزایر پرداختند و تبون خواستار توسعه همکاریها و مشارکت مؤسسات اقتصادی و عمرانی ایران در زمینه سرمایهگذاری در الجزایر شده بود.
اختلاف میان ایران و الجزایر شانتاژ رسانهای غربیهاست
امیر موسوی، رایزن فرهنگی سابق ایران در الجزایر در گفتگو با خبرنگار حوزه آفریقای خبرگزاری آنا رابطه دولت، مردم و رسانههای الجزایر را با جمهوری اسلامی ایران خوب توصیف کرد و گفت: رسانههای غربی و برخی رسانههای داخلی عمدتاً به دلیل مشکل در ترجمه و ارتباطات، نتوانستهاند معادلات منطقهای را خوب درک کنند.
امیر موسوی، رایزن فرهنگی سابق ایران در الجزایر
وی القای اختلاف میان ایران و الجزایر را شانتاژ رسانهای غربیها عنوان کرد و افزود: از بهمن 1393 که وارد الجزایر شدم و کار خود را بهطور رسمی آغاز نکرده بودم، روابط میان دو کشور گستردهتر شد. به دلیل رسانهای بودن من و ارتباطات خوبی که با مقامات الجزایر داشتم، رسانههای معاند الجزایر و عربزبان منطقهای اتهاماتی را علیه من مطرح کردند و فضاسازی علیه من افزایش یافت.
فضاسازی رسانهای سعودیها علیه ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تدریج باعث شد روابط ایران و الجزایر تحت تأثیر قرار بگیرد و به قطع روابط دیپلماتیک و اخراج رایزن فرهنگی کشورمان از الجزایر منجر شود. با وجود این، جمهوری اسلامی ایران در یک سال اخیر تلاش کرده است روابط میان دو کشور بهبود یابد. حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان ماه گذشته در دیدار «عبدالقادر بنصالح»، رئیسجمهور موقت الجزایر روابط دو کشور را بسیار دیرینه و صمیمی خواند و تأکید کرد: دو کشور باید روابط تجاری و اقتصادی خود را بهعنوان دو دولت دوست گسترش دهند.
وی با بیان اینکه باید دو کشور حجم مبادلات تجاری خود را با طراحی سازوکارهای جدید و تدابیر ویژه بیش از پیش تقویت کنند، تصریح کرد: ایجاد کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور میتواند به تقویت این همکاریها یاری برساند.
رئیسجمهور موقت الجزایر درایندیدار روابط دو کشور را تاریخی و ریشهای دانست و تأکید کرد: ایران و الجزایر باید همه موانع را در مسیر گسترش روابط بردارند. خوشحالم که دو کشور در بیشتر حوزهها اشتراک نظر و اتفاق نظر دارند و در این میان باید سطح همکاریهای اقتصادی همپای توانمندیها و ظرفیتهای ایران و الجزایر ارتقا یابد.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/