ترویج فرهنگ کارآفرینی دانشبنیان در میان جوانان/ تسهیل مسیر تجاریسازی و کاربردی کردن نتایج تحقیقات
به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا الهیاری در نشست رسانهای دبیر بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی با اصحاب رسانه که صبح امروز در سازمان امور دانشجویان برگزار شد، گفت: بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی روز یکشنبه ۲۴ آذرماه در سالن خوارزمی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با حضور منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری برگزار میشود.
وی افزود: فراخوان این جشنواره در فرودین ماه سالجاری آغاز شد و تا پایان مرداد ادامه داشت. سامانه جشنواره دریافت ۳۸۳ طرح دریافت کرد که برای ارزیابی به ۱۶ گروه تخصصی ارسال شد.
دبیر بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی اظهار کرد: پس ارزیابی گروههای تخصصی، ۱۸ طرح به هیئتداوران پیشنهاد شد و پس از دفاع از طرحهای پیشنهادی ۱۰ طرح به عنوان برگزیدگان نهایی بخش دانشپژوهان و فناوران بیست و یکمین جشنواره خوارزمی انتخاب شدند.
وی بیان کرد: در بخش برق و کامپیوتر ۵۵ طرح، در بخش مکانیک ۴۴ طرح، در بخش فناوریهای شیمیایی ۴۵ طرح، در بخش زیستفناوری و علوم پایه پزشکی ۴۳ طرح، در بخش علوم پایه ۲۳ طرح، در بخش کشاورزی و منابع طبیعی ۲۶ طرح، در بخش مهندس نرمافزار و فناوری اطلاعات ۳۳ طرح، در بخش مکاترونیک ۹ طرح، در بخش عمران ۲۵ طرح، در بخش مواد متالورژی و انرژیهای نو ۱۷ طرح، در بخش نانو ۶ طرح، در بخش هنر ۲۰ طرح، در بخش معماری و شهرسازی ۱۳ طرح، در بخش محیطزیست ۱۰ طرح، در بخش هوافضا ۷ طرح و در بخش مهندسی صنایع و مدیریت فناوری نیز ۷ طرح به بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی ارسال شد.
الهیاری مطرح کرد: در پژوهشهای کاربردی طرحی از بخش مکانیک رتبه اول را کسب کرده است. در پژوهشهای بنیادی از علوم پایه دو طرح در مقام دوم، از کشاورزی و منابع طبیعی یک طرح رتبه سوم و از فناوریهای شیمیایی یک طرح رتبه دوم را کسب کرده است. در طرحهای توسعهای نیز از حوزه برق و کامپیوتر یک طرح موفق به کسب رتبه سوم شده است. در نوآوری از زیستفناوری و علوم پزشکی یک طرح رتبه سوم، از برق و کامپیوتر یک طرح در رتبه دوم، از عمران یک طرح رتبه سوم و از مکانیک یک طرح رتبه سوم را کسب کردهاند که درمجموع یک رتبه اول، چهار رتبه دوم و پنج رتبه سوم میشود.
دبیر بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی گفت: ترویج فرهنگ کارآفرینی دانشبنیان در میان جوانان، ارج نهادن مقام والای پژوهشگران، نوآوران و فناوران جوان کشور، تسهیل مسیر تجاریسازی و کاربردی کردن نتایج تحقیقات جوانان کشور، شناسایی و معرفی استعدادها در زمینههای مختلف علمی و صنعتی از جمله اهداف جشنواره جوان خوارزمی است.
وی افزود: مهندسی نرمافزار و فناوری اطلاعات، مهندسی صنایع و مدیریت فناوری، زیستفناوری و علوم پایه پزشکی، مواد متالورژی و انرژیهای نو، کشاورزی و منابع طبیعی، فناوریهای شیمیایی، معماری و شهرسازی، برق و کامپیوتر، محیطزیست، فناوری نانو، مکاترونیک، علوم پایه، مکانیک، هوافضا، عمران و هنر از جمله زمینههای علمی مورد پذیرش در جشنواره جوان خوارزمی است.
الهیاری بیان کرد: تقدیرنامه و جوایز جشنواره جوان خوارزمی شامل لوح تقدیر وزیر علوم تحقیقات و فناوری، کهربای جشنواره جوان خوارزمی، جوایز نقدی، استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان مطابق با آییننامه، معرفی برگزیدگان به سازمان سنجش برای استفاده از تسهیلات مطابق با آییننامه، معرفی برگزیدگان به پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، صندوقهای حمایتی و بنگاههای اقتصادی برای افزایش تعامل و همکاری فیمابین میشود.
محورهای پژوهشی این جشنواره شامل پژوهشهای بنیادی، پژوهشهای کاربردی، طرحهای توسعهای و نوآوری و ابتکار میشود.
وی افزود: مبنای پذیرش طرحها در جشنواره جوان خوارزمی این است که تمام شده باشد. یکی از اتفاقات خوشایندی که در این دوره افتاد این است که چهار طرح در بخش اختراع و نوآوری برگزیده شدند. نوآوری و اختراع زیرساخت شرکتهای دانشبنیان به شمار میروند.
دبیر بیست و یکمین جشنواره خوارزمی بیان کرد: در این جشنواره کیفیت از همهچیز مهمتر است و هیچ گروهی سهمیه خاصی ندارد. برای مثال امسال در ۱۱ گروه تخصصی هیچ طرحی دریافت نشد. برخی از طرحهای برتر سالهای گذشته تبدیل به شرکتهای دانشبنیان شدهاند. انگیزه اصلی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران حمایت از طرحها و ورود آنها به بازار است.
الهیاری افزود: در جشنواره جوان خوارزمی از تمامی حوزهها بهجز علوم انسانی طرح پذیرش میشود. ۳ طرح از طرحهای برگزیده امسال در بخش دانشپژوهان متعلق به بانوان است.
انتهای پیام/4112/4021/
انتهای پیام/