دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1394 - 09:55
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی: هر دانشجو، یک پرچم‌دار صلح است

با توجه به نام‌گذاری سال 1394 با عنوان «دولت و ملت ، همدلی و هم‌زبانی» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و همچنین طرح پیشنهادی رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با عنوان «جهان عاری از خشونت» ، دانشگاه آزاد اسلامی سال تحصیلی 95-94 را «صلح و سلام» نام‌گذاری کرده است.
کد خبر : 44924

برگزاری سلسله همایش‌ها و کارگاه‌های تخصصی «صلح و سلام» ازجمله برنامه‌های مهمی است که معاونت دانشجویی و فرهنگی» دانشگاه آزاد اسلامی طی سال جدید تحصیلی در دستور کار قرار داده است.


این در حالی است که در کشورهای پیرامون ما، خشونت‌های متعددی به نام اسلام رقم می‌خورد و جریان‌های تند و افراطی مانند داعش و تکفیری‌ها با اقدام‌های تروریستی ، چهره حقیقی اسلام را نازیبا جلوه داده‌اند و در برابر افکار عمومی دنیا تصویر‌سازی نادرستی از اسلام و تعالیم اسلام می‌کنند.


حجت‌الاسلام علی عسکری ، معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی درباره علل نام‌گذاری سال تحصیلی 95-94 به‌عنوان «صلح و سلام» به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: اصولاً دین مبین اسلام ، دین صلح و نوع‌دوستی است و بعد از خدادوستی هیچ موضوعی به اهمیت موضوع نوع‌دوستی نیست. حتی در بعد عاطفی و عرفانی اگر دقت شود یکی از عرفای بزرگ ما می‌گوید «آن‌که بر این خانه برآید، نانش دهید و از ایمانش مپرسید. چه آن‌کس که در درگاه خدا به جان ارزد، در خانه خواجه به نان ارزد.»


او ادامه داد : «صلح و سلام و ارتباطات عاطفی، نوع‌دوستی، همراهی و همگرایی از اصول مسلم آموزه‌ها و فرهنگ دینی ماست. پیامبر (ص) فتح مکه را از راه صلح به دست آورد. جالب این‌که خود امام علی (ع) هم تأکید به این موضوع دارند که «أللّهم إنّک تَعلمُ أنّه لم یکنِ الّذی کانَ منّا مناقصة فی سلطان» یعنی خدایا تو خودت عالِمی و شاهد و ناظری بر این موضوع که از ما نیست یا در جمع ما قرار ندارد کسی که برای رسیدن به قدرت صِرف تلاش کند یا اینکه مظاهر مادیت یا مطامع دنیا را مورد هدف قرار دهد. « و لَکِنْ لِنَرِدَ الْمَعَالِمَ مِنْ دِینِکَ وَ نُظْهِرَ الْإِصْلَاحَ فِی بِلَادِکَ» این مطلب ، فرموده امام حسین (ع) نیز هست.»


معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: «این فرموده امامان معصوم ما بیانگر تلاش برای تعیین نظام ارزشی و صلح است. « وَ نُظْهِرَ الْإِصْلَاحَ فِی بِلَادِکَ» خدایا ما تلاش می کنیم برای اینکه صلح و اصلاح را در بلاد و شهرهای تو رواج دهیم که اگر آن حاصل شود « فَیَأْمَنَ الْمَظْلُومُونَ مِنْ عِبَادِکَ» بندگان مظلوم تو از قید ظالم و متجاوز رهانیده می شوند. مسلما استراتژی صلح در کنار استراتژی دفاعی و جهادی برای کشور ما جزء استراتژی‌های مبنایی و متعالی بوده و هست.»


حجت‌الاسلام عسکری با اشاره به هشت سال دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: «ما جنگ‌طلب نبودیم، جنگ را به ما تحمیل کردند. هشت سال مردانه دفاع کردیم و درنهایت، پیروزی‌مان از طریق صلح و پذیرش قطعنامه 598 بود. در ابتدا، پذیرش قطعنامه 598 تعبیر به جام زهر شد اما بعدا امام (ره) فرموده بودند این جام زهر، شیرین شد. شیرینی و حلاوتش هم به این بود که همان دشمنان و قدرت‌های استکباری که تجاوز رژیم بعث عراق را در بُعد جهانی ، علیه ایران حمایت می‌کردند ، آمدند و ناگزیر شدند صدام را متجاوز معرفی کنند.»


او افزود: «صلح‌طلبی ایران به دنیا ثابت‌شده است ؛ امروز با همان کشوری که رژیمش هشت سال علیه ما تجاوز نظامی ناجوانمردانه داشت، در موضع صلح و سازش به سر می‌بریم و از بُعد انسانی از مردمش در برابر تکفیری‌ها وداعشی ها حمایت می‌کنیم. باید به خاطر داشت که در نهاد و فطرت هر انسانی ، بحث آرامش ، آسایش ، رفاه و تعالی بخشی به خود و به جامعه از راه‌های مسالمت‌جویانه و روش‌های علمی وجود دارد. جایگاه این نوع مطالبات هم عمدتا دانشگاه است.»


معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی بابیان این‌که برگزاری سلسله همایش‌ها و کارگاه‌های تخصصی «صلح و سلام» جزء برنامه‌های ضروری و مطلوب در محیط‌های علمی و آموزشی است، اضافه کرد: «هر ایرانی و به‌ویژه هر دانشجو، در نوع خودش پرچم‌دار صلح است. امروز جامعه جهانی هم به این باور رسیده که باوجود بمباران تبلیغاتی قدرت‌های استکباری طی سال‌های متمادی برای معرفی ایران به‌عنوان یک کشور جنگ‌طلب یا محور خشونت، ملت ایران از موضع منطق و عقلانیت طالب صلح است ؛ البته صلح مبتنی بر عزت و این دستاورد بسیار باارزشی است که باید حفظ و تقویت شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب