ساخت هیدروژل با قابلیت ترمیم و تغییر شکل
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروهی از دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا ماده ژله مانندی توسعه دادهاند که قابلیتهای آن شباهت زیادی به بافت زنده دارد.
این هیدروژل نهتنها قابلیت خودترمیمی دارد بلکه قادر به تغییر شکل نیز بوده و میتواند رفتارهای پوست، رباتها و استخوان را تقلید کند. هیدروژلها ساختارهای پلیمری سهبعدی با خاصیت آبدوستی بالا هستند و میتوانند بیش از 90 درصد آب حمل کنند. دانشمندان تاکنون استفادههای زیادی از هیدروژلها از جمله داربست در مهندسی زیستی، زخمپوشها، لنزهای چشمی، پوشک بچه، رطوبتدهنده خاکی و اندامهای مصنوعی کردهاند.
با این حال یکی از ویژگیهای اصلی هیدروژل که همواره مورد علاقه دانشمندان بوده قابلیت تقلید از بافت زنده است. هیدروژل نه تنها در هنگام ثبات از بافت زنده تقلید میکند بلکه در هنگام تحریک شدن نیز حجمش تغییر میکند. گروه تحقیقاتی دانشگاه ملی استرالیا با به کارگیری پیوندهای شیمیایی پویا موفق به توسعه هیدروژلی شبیه به ژله شدند که مانند پوست قابلیت خودترمیمی دارد و مانند یک عضله مصنوعی رفتار میکند.
این هیدروژل جدید میتواند کاربردهای زیادی در ساخت نسل بعدی رباتهای نرم داشته باشد. علاوهبراین میتوان از این ماده جدید بهعنوان جوهر با قابلیت چاپ سهبعدی بهره گرفت. با انجام تحقیقات بیشتر روی این هیدروژل، میتوان از آن در ساخت ایمپلنتهای پزشکی پیشرفته و رباتهای نرم شناگر استفاده کرد. به گفته تیم تحقیقاتی، هیدروژلهای معمولاً شکننده هستند اما این ماده جدید بسیار قدرتمند است و میتواند شکل خود را مانند عضله انسان تغییر دهد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/