دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1398 - 17:37

افزایش آسیب‌های سر و گردن بر اثر استفاده از تلفن‌همراه!

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد با افزایش استفاده از تلفن‌همراه، آسیب‌های سر و گردن نیز به طور عجیبی زیاد شده است.
کد خبر : 449156
GettyImages-558175165-56e3103c3df78c5ba056d717.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از Mashable، مطالعه جدید دانشگاه "راتگرز" نشان می‌دهد صدمات سر و گردن در نتیجه استفاده از تلفن همراه، به طور پیوسته بین سال‌های 1998 و 2017 افزایش یافته است.


این صدمات به‌گونه‌ای است که شخص خوابیده و گوشی از دست او روی صورت و گردن وی رها می‌شود و یا حواس‌پرتی در هنگام پیاده‌روی و رانندگی که منجر به تصادف می‌شود.


نتایج کامل مطالعه در مجله AMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery منتشر شده است. "بوریس پاکسوور" نویسنده این مطالعه گفت او پس از اینکه زنی را که بینی‌اش با افتادن تلفن روی آن شکسته بود، درمان کرد، از این موضوع الهام گرفت و مصمم شد این پدیده را مورد بررسی قرار دهد. به گفته وی، شایع‌ترین انواع آسیب‌دیدگی در این مطالعه، پارگی، کوفتگی و آسیب اندام داخلی در ناحیه سر و گردن بود.


در موارد مورد بررسی، افراد 13 تا 29 ساله اکثراٌ در این روش آسیب دیدند. علاوه بر این، 38.8 درصد قربانیان سفید پوست و 55 درصد زن بودند. افراد جوان‌تر صدمات مکانیکی مستقیمی را از طریق تلفن‌های خود، مانند منفجر‌شدن باتری یا رها شدن تلفن‌همراهشان روی صورت، متحمل شدند. در حالی که افراد مسن‌تر از 50 سال، در معرض آسیب‌های غیرمستقیم مانند گرفتگی عضلات قرار داشتند.



جالب اینجاست که این مطالعه در سال 2007 و 2016 به این نوع نتایج رسیده است. مورد اول یعنی سال 2007 زمانی است که آیفون‌ها در ایالات متحده به بازار عرضه شده‌اند و مورد دوم (2016)  زمانی است که  بازی Pokemon Go بیرون آمد.


البته بیش از 41 درصد از این آسیب‌ها ناچیز بودند و نیازی به درمان نداشتند و لزوماً به این معنا نیست که درصورت استفاده از تلفن‌همراه زندگی شما به خطر می‌افتد، اما به گفته پاسكوور، اینها نشان می‌دهند كه همه ما می‌توانیم در برابر این رفتارها ایستادگی كنیم و بیشتر مراقب باشیم.


این یافته‌ها حاکی از این است که در مورد خطرات استفاده از تلفن‌همراه و رفتارهایی که باعث حواس‌پرتی در طول رانندگی، پیاده‌روی و فعالیت‌های دیگر می‌شوند، نیاز به آموزش داریم.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب