تحرکات ابوظبی از سوی انصارالله یمن رصد میشود/ آمادگی برای هدف قرار دادن بانک اهداف اسرائیل
گروه بینالملل خبرگزاری آنا: هفته گذشته پس از افشای روابط میان صنعا و ریاض بهوسیله منابع دیپلماتیک و علنی شدن ارتباط بیواسطه دو طرف بود که آشکار شد صنعا در ملاقاتهای متعدد اعلام کرده است تمایل دارد جنگ بهطور کامل پایان یابد و به برقراری آتشبس تمایلی ندارد. از سوی دیگر سعودیها خواهان برقراری آتشبس طولانیمدت و جامع، ورود به مرحله انتقالی و در نهایت توقف جنگ هستند. (بیشتر بخوانید)
این افشاگری با واکنشی از سوی عربستان مواجه نشد تا گمانهزنیها درباره صحت گفتگوها تقویت شود. جنبش انصار الله اکنون از موضع قدرت وارد مذاکره با عربستان شده است؛ چه اینکه پس از سرنگونی بالگرد آپاچی سعودیها در منطقه مرزی «عسیر» و پهپاد جاسوسی آنها بر فراز استان حجه، ریاض متوجه قدرت روزافزون صنعا در مواجهه با ائتلاف عربی و تغییر قواعد درگیری شده است. برای دریافتن بخشی از این قدرت باید دانست که بالگرد آپاچی بهترین بالگرد تهاجمی در جهان و هزینه ساخت نوع پیشرفته آن حدود 20 میلیون دلار است و انصارالله توانست آن را با یک موشک که هزینه آن چند هزار دلار بیشتر نمیشود و در کارخانههای یمنی ساخته شده بود، ساقط کند.
اعضای جنبش انصارالله یمن
سقوط هواپیما و پهپاد عربستان باعث شده است تا این روزها حریم هوایی یمن همچون خاک این کشور به خط قرمز مقابل ورود عناصر بیگانه تبدیل شود؛ بهویژه پس از آنکه جمهوری اسلامی ایران بهعنوان حامی اصلی جنبش انصارالله از رونمایی سلاحها و سامانههای دفاعی و هجومی جدید و نیز پهپادهای بسیار پیشرفته خبر داد که میتوانند رادارهای پیشرفته زیردریاییها را مختل و منهدم کنند.
عربستان و امارات به دنبال اجرای پلان B در یمن
در بحبوحه مذاکرات یمنی-سعودی منابعی در صنعا فاش کردند طرفهای مرتبط با عبد ربه منصور هادی، رئیس دولت مستعفی یمن قصد دارد نقشه خود را برای تقسیم یمن به چند اقلیم اجرایی کند، البته در این زمینه میان وی و طرفهای خارجی بر سر تعداد اقلیمهای یمن اختلاف نظر وجود دارد و ائتلاف سعودی-اماراتی با مداخله و اعمال فشار بر طرفهای دولت مستعفی میکوشند منافع خود را محقق کنند.
عبد ربه منصورهادی، رئیس دولت مستعفی یمن
روزنامه العربیالجدید در گزارشی نوشت: استانهای جنوب، شرق و غرب یمن که در کنترل حوثیها (انصارالله) نیست، خواهان تغییر وضعیت اقلیمهای یمن هستند و منافع خاص هر اقلیم در کنار مداخلات کشورهای منطقه مهمترین عواملی است که به طرح ایدههای جدید درباره نقشه اقلیمهای یمن منجر شده است.
منصور هادی در فوریه 2014 (بهمن 1392) بر مبنای نتیجه گفتمان ملی، ساختار نهایی دولت فدرال یمن را اینگونه تصویب کرد که از 6 اقلیم، دو اقلیم در جنوب و چهار اقلیم در شمال تشکیل شود.
تحولات یمن در سالهای اخیر موجب بروز ایده تغییر نقشه اقلیمهای یمن شده است که در مقدمه آن تحولات کودتا در عدن و حوادث و اختلافات میان طرفهای قدرت (دولت مستعفی) از سویی و امارات و گروههای تحت حمایت آن از سوی دیگر است. علاوه بر این، مخالفانی نیز بهدنبال مداخلات عربستان در استانهای یمن ظهور یافتند.
این در حالی است که امارات از یک جنبش حضرموتی حمایت میکند که از شخصیتهای برجسته آن «علی سالم البیض»، رئیسجمهور اسبق یمن است که در ابوظبی اقامت دارد. امارات بهتازگی تلاش کرده است تا البیض را به عرصه سیاسی یمن بازگرداند و همچنین «خالد بحاح»، معاون رئیسجمهور یمن و نخستوزیر اسبق را نیز آماده کند تا مهره برجسته وی در جنوب یمن باشد. تلاشهای امارات فقط محدود به این نیست که بحاح را بار دیگر معاون رئیس یا نخستوزیر کند، بلکه میخواهد وی رئیسجمهور آتی یمن شود.
طبق محاسبات ابوظبی، اگر تعز و إب بهطور کامل از کنترل انصارالله خارج شوند میتواند در آنجا نفوذ پیدا کنند، زیرا پایگاه دولت منصور هادی و طرفهای آن است. آنها به این وسیله میتوانند با کمک عربستان نفوذ خود را در یمن کامل کنند.
انتقاد فزاینده از توطئه امارات علیه یمن
افشای توطئه امارات علیه یمن از سویی و دست داشتن آنها در جنایتهای گسترده علیه مردم این کشور باعث شد تا موجی از انتقادات و محکومیتها علیه ابوظبی شکل بگیرد. هفته گذشته فعالان حقوق بشری مقابل سفارتخانههای امارات در پاریس، لندن، بروکسل و لاهه تجمع و با سردادن شعارهایی جنایتهای امارات در یمن را محکوم و با یمنیها ابراز همبستگی کردند.
تجمع مردم پاریس در اعتراض به جنایتهای امارات علیه مردم یمن
همچنین «طارق سلام»، استاندار عدن به مناسبت بیرون راندن استعمارگران انگلیسی از یمن و روز استقلال این کشور در سخنانی گفت: باید ساکنان مناطق جنوبی (یمن) از تاریخ درس بگیرند و همانند اجدادشان که استعمارگران انگلیسی را بیرون راندند، اشغالگران عربستان و اماراتی را کشور اخراج کنند.
وی افزود: بیشتر ساکنان مناطق جنوبی در صنعا زندگی میکنند و بعد از اشغال استانهایشان بهوسیله عربستان و امارات با دشواریهای بیشماری دست و پنجه نرم میکنند.
«محمد ناصر العاطفی»، وزیر دفاع یمن نیز گفت: تهدید یمن علیه امارات همچنان پابرجاست و ما از نزدیک همه توطئههای این کشور را زیر نظر داریم.
وی افزود: ما بانک اهداف نظامی دریایی و خشکی دشمن صهیونیستی را در اختیار داریم و اگر نظام تصمیم گرفت در حمله به این رژیم تردید نخواهیم کرد. صنایع نظامی یمن از لحاظ پیشرفت گوی سبقت را از کشورهایی که دهها سال از ما در این زمینه جلوتر بودهاند، ربوده است.
وزیر دفاع یمن تصریح کرد: نیروهای مسلح همه اقدامات لازم را برای انجام حمله راهبردی گسترده که دشمن فلج شود، انجام داده است.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/