دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1398 - 00:03
استاد دانشگاه علامه اقبال لاهوری پاکستان در گفتگو با آنا:

کلید مبارزه با «اسلام هراسی» در غرب به دست رسانه‌های اسلامی است/ دست داشتن برخی دولت‌های غربی در توهین به مقدسات

استاد دانشگاه علامه اقبال لاهوری پاکستان برخی دولت‌های غربی را محرک توهین به مقدسات اسلامی دانست و رسانه‌های جهان اسلام را کلیدداران مبارزه با اسلام هراسی توصیف کرد.
کد خبر : 448752
444.jpg

پروفسور دکتر «علی کمیل قزلباش» استاد دانشگاه «علامه اقبال لاهوری» پاکستان و کارشناس علوم فرهنگی در گفتگو با گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در خصوص موج اسلام هراسی در غرب و حوادث اخیر نظیر حمله نژادپرستانه به یک زن باردار مسلمان در استرالیا گفت: کلید مبارزه با «اسلام هراسی» در غرب به دست رسانه‌های اسلامی است. اگر نگاهی به تاریخ بیندازیم خواهیم دید که تلاش‌های بسیاری در طول زمان برای بدنام سازی اسلام صورت گرفته است که متأسفانه در مواردی از برخی مسلمانان نیز در این راستا استفاده ابزاری شده است.


قزلباش افزود: موارد بسیاری وجود داشته است که حتی برخی از چهره‌های اسلامی که رهبری فرقه‌های اسلامی را به عهده داشته‌اند، با هدف دشمنی با اسلام در این راستا به کار گرفته‌شده‌اند که این جریان تا به امروز هم ادامه دارد.



«علی کمیل قزلباش» استاد دانشگاه «علامه اقبال لاهوری» پاکستان


این استاد دانشگاه و کارشناس رادیو پشتوی معاونت برون‌مرزی صداوسیما با اشاره به اینکه تاکنون توطئه‌های بسیاری در سطح جهانی در راستای تخریب چهره اسلام صورت گرفته است، گفت: پیام حقانیت اسلام سراسر جهان و اروپا را در برگرفته و حقانیت این دین مبین خدشه‌دار نشده است. گرایش‌های به اسلام‌شناسی در کشورهای غربی رو به افزایش است و این موضوع باعث ایجاد ترس و هراس دشمنان اسلام شده است. اسلام هراسان، به دنبال راهی برای مقابله با این مسئله هستند به همین دلیل به چنین روش‌ها و اقدامات فرومایه‌ای رو آورده‌اند و به دنبال راهی برای مقابله با آن هستند.


اهانت به مقدسات اسلامی در اروپا تلاش و اقدامی فردی نیست


قزلباش در ادامه اضافه کرد: در نروژ تلاشی که برای به آتش کشیدن قرآن صورت گرفت را نباید یک تلاش و یا اقدام فردی دانست. پیش از این نیز در اروپا اهانت‌هایی به ساحت مقدس رسول مکرم اسلام (ص) صورت گرفت و پس از آن نیز به سراغ قرآن رفتند، لذا این را می‌توان جریانی دانست که عوامل پشت پرده در آن دخیل بوده و یک چنین اقداماتی را تشویق و حمایت می‌کنند.


اسلام هراسی


کارشناس پاکستانی ادامه داد: قرآن در 14 قرن با درخشش خود نور هدایت را به جهانیان تابانده است. این اقدامات فرومایه در واقع تلاشی برای نفی حقانیت قرآن از سوی اسلام هراسان است. اگرچه در ظاهر یک فرد قرآن آتش می‌زند اما در پس ماجرا یک جریان مخالف اسلام و حتی برخی از دولت‌های غربی قرار دارند.


این کارشناس علوم فرهنگی با بیان اینکه آن‌ها حقانیت اسلام را نمی‌توانند نفی کنند، گفت: دشمنان به همین دلیل از انتشار اسلام و فراگیر شدن آن در کشورهای غربی و سایر نقاط جهان هراس دارند. بنابراین تلاش می‌کنند تا چهره واقعی اسلام را مخفی نگه‌داشته و تروریست‌ها و افراط‌گرایان را به‌عنوان مسلمان و اسلام به مردم جهان معرفی می‌کنند.


وی عنوان کرد: متأسفانه اعمال برخی از مسلمانان خودفروخته نظیر داعش، کمک شایانی به اسلام هراسان کرده است، درحالی‌که کردار آن‌ها با اسلام واقعی در تضاد است. پس در چنین شرایطی اطلاع‌رسانی بسیار مهم بوده و عملکرد رسانه‌های اسلامی نیز در این زمینه مهم است، زیرا آن‌ها مسئولیت بزرگی را به عهده دارند و باید برای مقابله با این موج به‌درستی عمل کنند.


رسانه‌های غربی از آب‌وتاب دادن به حوادث تروریستی توسط غیرمسلمانان امتناع می‌کنند


وی خاطرنشان کرد: رسانه‌ها باید به دنبال معرفی چهره واقعی اسلام باشند و پیام واقعی اسلام را منتشر کنند. اما متأسفانه ما شاهد آن هستیم که رسانه‌ها در کشورهای اسلامی نیز فجایع دردناک را با آب‌وتاب تمام پوشش می‌دهند. در اروپا نیز حوادث تروریستی توسط غیرمسلمان‌ها صورت می‌گیرد، اما رسانه‌های غربی یک چنین کاری نمی‌کنند. در فضای مجازی و رسانه‌های جمعی کشورهای اسلامی، زمانی که خبر یک عمل فجیع توسط فردی به نام اسلام صورت می‌گیرد، ما نیز ناخودآگاه به پخش بیشتر و دیدن شدن آن کمک می‌کنیم. درحالی‌که اگر با عکس، فیلم و یا نوشته‌ای در راستای اسلام هراسی در فضای مجازی روبرو شدیم، باید مانع نشر آن شویم.



قزلباش اظهار کرد: مدتی قبل نیز یک ویدیو در فضای مجازی از قرآن سوزی منتشرشده بود که در بین کاربران مسلمان از روی خشم و به‌صورت ناخودآگاه دست‌به‌دست شد که در واقع به دیده شدن آن کمک بیشتری کرد. عملکرد رسانه‌ها در کشورهای اسلامی و به‌ویژه در پاکستان موردانتقاد قرار دارد، در مواردی نیز شبکه‌های تلویزیونی در پاکستان در دست افراد غیرحرفه‌ای است و در راستای اهداف تجاری فعالیت می‌کنند بنابراین توجه نمی‌شود خبری را که منتشر می‌کنند به نحوی به اعتقادات خودشان ضربه می‌زند چون به فکر کسب بیننده و افزایش مخاطبانشان هستند. به‌طور مثال برنامه «عشق رسول» که در آن مجادله و حتی فحاشی صورت گرفته بود از سوی رسانه‌های غربی منتشر می‌شود و آن را به‌عنوان چهره مسلمانان به جهان معرفی می‌کنند.


نقش رسانه‌های ایرانی در رفع نفاق‌های فرقه‌ای


وی در پایان گفت: بدون شک تلاش‌های فرومایه دشمنان اسلام نمی‌تواند به اسلام آسیبی وارد کند. اما این اسلام هراسی‌های صورت گرفته تا حد بسیاری به مسلمانان ساکن در کشورهای غربی ضربه می‌زند. از سویی هم متأسفانه در بین مسلمانان نفاق‌های فرقه‌ای وجود دارد، به همین دلیل رسانه‌ها در کشورهای اسلامی نظیر رسانه‌هایی که در جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند، مسئولیت دارند تا در راستای تحکیم اتحاد و ایجاد برادری در بین مسلمانان تلاش کنند همچنان که در قرآن گفته‌شده به ریسمان محکم الهی چنگ بزنید و متفرق نشوید.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب