دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آبان 1394 - 10:29

روایت زن انگلیسی که برای پیدا کردن همسرش وارد قلمرو داعش شد

کمتر اتفاق می‌افتد اعضای خانواده افراد خارجی که به داعش می‌پیوندند، برای راضی کردن آنها به ترک این گروه عازم سوریه شوند. اما یک زن انگلیسی این خطر را به جان خرید و البته تلاش‌هایش در عرض چند ماه حضور در قلمرو داعش، نتیجه‌ای نداشت.
کد خبر : 44671

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شوکی بیگم، همسر و یک مادر انگلیسی که 10 ماه در سرزمین‌های تحت کنترل داعش زندگی کرد، می‌گوید حضور در ساختار خلافت این گروه هیچ‌گاه اولویت و آرزوی او نبوده است. این زن 33 ساله و مادر پنج فرزند در مصاحبه‌ای که اخیرا با شبکه خبری چهار انگلیس انجام داد، گفت در آگوست (مرداد) سال گذشته به سوریه رفت تا همسرش را پیدا کند.


همسرش جمال الحریث که متولد شهر منچستر است از زندانیان سابق گوانتانامو بود که حدود 18 ماه پیش برای پیوستن به داعش، عازم سوریه شد. وی می‌گوید: او ناگهان ما را ترک کرد. من احساس می‌کردم دیگر علاقه‌ای به خانه ندارم. در این میان دائما به فکر آینده فرزندانم بودم. از خود سوال می‌کردم که آیا او روزی بازمی‌گردد؟


به‌ندرت اتفاق می‌افتد افرادی که موفق به فرار از مناطق تحت کنترل داعش می‌شوند، پای صحبت و مصاحبه بنشینند. ماه گذشته دانشگاه سلطنتی لندن گزارشی را منتشر و اعلام کرد بسیاری از جداشدگان از داعش از ترس اقدامات انتقامی، سکوت می‌کنند. این گزارش همچنین پیشنهاد داد که انتشار احوال و شواهد افرادی که سرخورده و مأیوس شده‌اند، می‌تواند مانع از پیوستن دیگر افراد به گروه تروریستی داعش شود.


بیگم اصرار دارد که هیچ‌گاه طرفدار داعش نبوده و به دیگر زنان هشدار می‌دهد که ترک سرزمین‌های داعش به این راحتی نیست. وی افزود:«باید به زنانی که قصد پیوستن به داعش را دارند بگویم که خارج شدن از قلمرو داعش به‌آسانی وارد شدن به این مناطق نیست. فرد در آنجا هیچ اختیار و قدرتی از خود ندارد».


وقتی از او پرسیده می‌شود که چرا فرزندانش از جمله پسر یک‌ماهه‌اش را همراه خود به سوریه برد، می‌گوید: همسرم مردی خانواده‌دوست بود و تصور می‌کردم این قدرتمندترین ابزار برای بازگرداندن او به خانه باشد.


زمانی که وارد رقه (مرکز خلافت داعش در سوریه) شد، او را وارد خانه‌ای کردند که زنان زیادی با ملیت‌های مختلف در آنجا حضور داشتند. بیگم در این باره می‌گوید: صدها خانواده تنها در یک سالن زندگی می‌کردند.یک یا دو سرویس بهداشتی برای تمام آنها وجود داشت. گریه فراوان و بیماری بچه‌ها را نیز باید به این سختی‌ها اضافه کرد.


وی افزود:« یک دسته از زنان مجرد در آنجا بودند که می‌شد نوعی جنون را در آنها مشاهده کرد. دائما در مورد کشتار و جنگ با یکدیگر صحبت می‌کردند. دورهم می‌نشستند و با مشاهده ویدئوهای خشونت‌بار داعش در لپ‌تاپ، اقدامات آنها را بررسی می‌کردند».


با تمام این اوصاف، او نتوانست همسرش را متقاعد به ترک داعش کند. زمانی هم که خواست آنجا را ترک کند، با مشکلات فراوانی روبه‌رو شد. همسرش به او کمک نکرد و زمانی که به دادگاه‌های محلی نامه نوشت تا اجازه خروج از مناطق داعش را بگیرد، با این جمله روبه‌رو شد: زنان و کودکان به خلافت داعش تعلق دارند. او سپس دست به دامن قاچاقچیان شد و درنهایت خود را به شهر حلب رساند. نزدیک به سه ماه، بیگم و فرزندانش در زیرزمین یک زندان نگهداری شدند. بلال عبدالکریم، خبرنگار آمریکایی که با شبکه چهار انگلیس کار می‌کند، کمک کرد تا مقدمات آزادی این زن و فرزندانش فراهم شود. بنا به گفته بلال، آنها هم‌اکنون در مناطق آزادشده شمال سوریه قرار دارند.


بیگم دوست دارد که به انگلیس بازگردد، اما می‌ترسد در صورت بازگشت تحت تعقیب قضایی قرار بگیرد. او در این زمینه می‌گوید: انگلیس خانه من است اما مطمئن نیستم که با ورود به کشور، عدالت در مورد من اجرا شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب