جاسوسی از مخاطبان؛ از حفره امنیتی لپتاپ تا گوشیهای اندروید
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گوشیهای اندرویدی در برابر بدافزارها آسیب پذیر هستند و همیشه به کاربران توصیه میشود که از منابع و توسعه دهندگان تأیید شده اپلیکیشنهای خود را دانلود و استفاده کنند. اخیرا یک گزارش امنیتی، آسیب پذیری را در برنامههای دوربین از جمله Google پیدا کرده است.
یک محقق امنیتی به نام ایرز یالون (Erez Yalon) از شرکت Checkmarx گوگل را در جریان اشکالات و ایرادات این برنامههای دوربین اندروید قرار داد. این ایرادات به گونهای است که به برنامههای دوربین در سیستم عامل اندروید اجازه میدهد به طور مخفیانه حتی زمانی که گوشی شما قفل است دوربین را فعال کرده و به گرفتن عکس و فیلم اقدام کند. گفته میشود این حفره امنیتی مربوط به دور زدن مجوزهای نصب اپلیکیشن است.
این محقق برای اثبات ادعاهای خود، گوشیهای گوگل پیکسل 2 XL و گوگل پیکسل 3 را مورد بررسی قرار داد و چندین مورد را درباره آسیب پذیریهای ناشی از مشکلات دور زدن مجوزها یافت. وی مدعی است در ماه جولای این موضوع را به گوگل اطلاع داده است و گوگل در ماه آگوست آن را تایید کرده است. اما در کمال تعجب گوگل در ابتدا این حفره امنیتی را مسئلهای با اولویت بالا ندانست و پس از اینکه این محقق بازخوردهای بیشتری را برای آنها ارسال کرد، گوگل این موضوع را یک تهدید جدی بیان کرد. به گفته این محقق شرکت سامسونگ نیز وجود این حفره امنیتی را تأیید کرده است.
گوگل در واکنش به این موضوع، با تشکر از شرکت Checkmarx، روی این مسئله کار کرد و آپدیتی را برای برنامههای دوربین گوگل و دیگر اسمارتفونها که با سیستمعامل اندروید کار میکنند، منتشر کرد.
امروزه فضای اینترنت و حملات سایبری آنقدر پیچیده شده که دزدی اطلاعات یا جاسوسی، به یکی از دغدغهها و نگرانیهای کاربران تبدیل شده است. موضوع حفره امنیتی اپلیکیشنهای دوربین موبایل درحالی مطرح است که درگذشته نیز مسئله هک شدن وبکم و میکروفون لپتاپها مطرح بود. بدین صورت که هکر با استفاده از نرمافزارها و کدهای مخربی که روی لپتاپ شخص مورد هدف اجرا میکند، میتواند کنترل وبکم و میکروفن لپتاپ را در اختیار بگیرد و جاسوسی کند.
این موضوع آنقدر جدی بود که حتی تصاویری از برخی افراد مشهور و مهم مانند مارک زاکربرگ موسس فیسبوک، ادوارد اسنودن کارمند سابق CIA و حتی رئیس سابق FBI منتشر شده بود که وبکم لپتاپهای خود را همگی با یک برچسب پوشانده بودند.
علاوه بر هکرها، باید مراقب جاسوسیهای دولتی و سازمانی نیز باشید. برای مثال چند سال پیش، ویکیلیکس با انتشار اسنادی نشان داد که سازمان CIA به آسانی به تلفنهمراه، لپتاپ و حتی تلویزیونهای هوشمند نفوذ کرده و از طریق آنها جاسوسی میکند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/