دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1398 - 16:24

رفع نگرانی ناشی از گرانی بنزین نیازمند تنویر افکار عمومی است////////نیاز به بازنویسی دارد

ناامنی روانی ایجاد شده در جامعه ناشی از عدم آگاهی از جزئیات طرح افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی آن است لذا شایسته است در شرایط فعلی با تشکیل اتاق فکرهای قوی و منسجم نسبت به تنویر افکار عمومی تلاش شود چون در صورت آگاهی عموم، مردم خود را با شرایط جدید جامعه منطبق خواهند کرد.
کد خبر : 445608

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، اعلام ناگهانی خبر گرانی و سهمیه‌بندی بنزین در بامداد جمعه بیست و چهارم آبان‌ماه موج نگرانی را در کشور به راه انداخت که بعضاً منجر به تجمعات و اعتراضات خیابانی شد.


این اعتراضات در برخی از شهرها به تخریب اماکن عمومی همچون بانک‌ها و پمپ بنزین‌ها منجر شد، نگرانی‌هایی که برخی از مراجع عظام همچون علوی گرگانی و صافی گلپایگانی را نسبت به شکل مبهم اعلام این خبر و جزئیات آن به واکنش واداشت به حدی‌که خواهان تجدیدنظر و بررسی بیشتر موضوع شدند.?????? ویرایش شود


تکلیف این حرف و حدیث‌ها ؟؟؟؟؟؟؟؟ این اتفاقات حرف و حدیث بود؟؟؟؟ با بیانات روز یک‌شنبه( با بیانات روز یکشنبه چه کسی؟) مشخص شد، ایشان در صحبت‌های خود فرمودند: «سران قوایند، نشستند با پشتوانه‌ کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم ... یقیناً بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران می‌شوند یا ناراحت می‌شوند یا به ضررشان است یا خیال می‌کنند به ضررشان است به هر تقدیر ناراضی می‌شوند، لکن آتش زدن به فلان بانک این کار مردم نیست، این کار اشرار است؛ کار اشرار است، این را باید توجه داشت.»


ناامنی بزرگ‌ترین مصیبت برای هر کشوری است


ایشان؟؟؟ کدام شخص؟ در بخش دیگری از سخنانشان عنوان کردند: «این مفاسد هیچ مشکلی را درست نمی‌کند جز اینکه علاوه‌ بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه می‌کند؛ ناامنی بزرگ‌ترین مصیبت برای هر کشوری است، برای هر جامعه‌ای است، اینها قصدشان این است.»


مقام معظم رهبری در ارتباط با نگرانی مردم نسبت به تأثیر گرانی بنزین بر سایر اقلام و کالاها ضمن اشاره به این مطلب که مسئولان دقّت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند بیان داشتند که «گفتند ما مراقبیم که این افزایش قیمت موجب افزایش قیمت اجناس و کالاها نشود؛ خب بله این مهم است، چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی خب این برای مردم خیلی مشکلات درست می‌کند، باید مراقبت کنند؛ این مراقبت‌ها را اینها بکنند.»


اعلام بیانات مقام عظمای ولایت که فصل‌الخطاب و مبنای عمل قوای سه‌گانه شد، دولت و دستگاه‌های نظارتی را بر آن داشت تا با یک همگرایی از یک‌سو توان خود را برای حفظ امنیت و مبارزه با اخلال‌گران به‌کار برند و از سوی دیگر عزم خود را برای کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها جزم کنند.


برهم زدن آرامش روانی مردم تبعات مجازات سختی به‌دنبال خواهد داشت


برهمین اساس حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در تأیید بیانات رهبری ضمن اشاره به این‌که اصل طرح گرانی بنزین قانونی است ولی شیوه اجرای آن بحث دیگری است که 5 سال گذشته باید به‌صورت متناوب توسط دولت انجام می‌شد، گفت: از مقدمات ضروری اجرای این طرح، اقناع افکار عمومی و اجماع نخبگانی است و هر چه بیشتر باید ابعاد این طرح تبیین شود.


وی با انتقاد از شیوه اجرای طرح اذعان کرد: رسانه‌ها، اقتصاددانان، وزرای مربوطه، مسئولان اجرایی و مسئولان مطلع، از هر طریق ممکن ابعاد طرح را برای مردم تبیین کنند زیرا یکی از جلوه‌های مهم شفاف‌سازی همین است.


رئیس قوه قضائیه در ادامه با تأکید بر این‌که صف مردم از صف اشرار و اخلالگران در امنیت جداست، تصریح کرد: تخریب اموال عمومی و خصوصی، آتش‌زدن بانک‌ها و اماکن مختلف، آسیب رساندن به آرامش روانی مردم و لرزاندن دل زنان و کودکان با هر نیت و هدفی، مجازات سختی را به‌دنبال خواهد داشت.


رئیسی به مسئولان و قضات دستگاه قضائی نیز دستور داد که همراه با مردم و نیروهای انتظامی و امنیتی تلاش کنند مطلقاً به کسب و کار، زندگی و خانه مردم آسیبی وارد نشود و مردم از تعرض مصون بمانند.


علاوه بر تأیید مقام معظم رهبری و تبعیت مسئولان نظام، کارشناسان اقتصادی و اجتماعی نیز نسبت به لزوم پیاده‌سازی این طرح و اجرای اشتباه آن تأکید کردند.


لطفعلی بخشی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از لزوم اقناع افکارعمومی نسبت به این تصمیم گفت: روش اجرایی دولت برای افزایش قیمت و سهمیه‌بندی بنزین اشتباه بود و بهتر بود دولت، قبل از افزایش قیمت بنزین با راه‌کارهایی آستانه پذیرش جامعه را از اجرای این تصمیم بالا می‌برد.


وی افزود: متأسفانه اجرایی شدن این تصمیم، قبل از آماده‌سازی فضای رسانه‌ای و افکار عمومی شوک بدی به جامعه و اقتصاد وارد کرد و در این بین هرج‌ومرج‌طلبان از این فضا سوءاستفاده کردند.


شگفت‌زده کردن مردم تبعاتی دارد


هادی معتمدی آسیب‌شناس اجتماعی نیز در ارتباط با اعتراضات ناشی از افزایش قیمت بنزین از عدم پیش‌بینی عواقب و تبعات یک تصمیم پیش از اجرای طرح دانست و از مجموع اقدامات دستگاه‌های مختلف برای کاهش نگرانی‌های عمومی سخن به‌میان آورد.


وی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا اذعان کرد: ما پیش از واقعه باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام می‌دادیم چون شگفت‌زده کردن مردم تبعاتی دارد.


این آسیب‌شناس اجتماعی همچنین از مجموع اقدامات برای دعوت جامعه به آرامش سخن به‌میان آورد و گفت: در درجه اول ضمن تنبیه مسببان اتفاقات ناگواری که بر موج نگرانی مردم سوار شدند نباید موضوع را امنیتی کنیم.


معتمدی با اشاره به این‌که انجام کارهای بزرگ همچون قطع اینترنت از جمله کارهایی است که در شرایط بحرانی موضوع را بحرانی و امنیتی می‌کند، گفت: می‌بایست اتحادیه‌ها و انجمن‌های علمی با برگزاری جلساتی به‌دنبال ارائه راهکاری برای کاهش آسیب به مردم و کنترل بازار گام برداشته و نسبت به افزایش مشارکت اجتماعی گام بردارند.


وی با اشاره به اهمیت توجه مسئولان به وضعیت بحرانی جامعه و لزوم پرهیز از صحبت‌های ضد و نقیض، تهدیدآمیز و امنیتی گفت: در چنین وضعیتی مسئولان ضمن آگاهی از وضعیت فعلی به‌جای انتقاد از دولت و براساس مصالح ملی باید به مردم پاسخگو باشند.


به‌نظر می‌رسد در شرایط کنونی کم و کاستی‌هایی که در اعلان عمومی طرح افزایش قیمت بنزین مطرح شد شرایط را برای بروز ناامنی روانی در سطح جامعه فراهم کرده که لازم است برای جلوگیری از تشدید آن در درجه اول امنیت جامعه حفظ و نسبت به تنویر افکارعمومی و الزامات آن اهتمام ویژه‌ای مبذول شود.


آنچه اکنون باعث نگرانی جامعه شده ناشی از فقدان آگاهی نسبت به اهمیت و کارکردهای این طرح استکه لازم است با تشکیل اتاق فکرهای قوی افکار عمومی را نسبت به آن اقناع کرد و در صورتی‌که بتوانیم جامعه را با خود همراه کنیم مردم، نه تنها نسبت به انطباق خود با وضعیت جدید مشکلی نخواهند داشت بلکه در راستای حفظ امنیت جامعه نیز نقش مؤثری را ایفا خواهند کرد.


انتهای پیام/4105/



 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب