دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1398 - 18:27
آنا بررسی میکند:

نوآوری های فناوری در مبارزه با کمبود آب

نوآوری های فن آوری در مبارزه با کمبود آب
کد خبر : 445477
41422.jpg

به گزارش خبرنگار علم وفناوری خبرگزاری آنا به نقل از مجله drop4drop،کمبود آب امری‌ است که روز به روز در دنیای ما رو به افزایش است و طبق پیش بینی های سازمان ملل  تا سال 2025، 1.8 میلیارد نفر در مناطقی از جهان با "کمبود آب مطلق" زندگی خواهند کرد . بنابراین ، راه حل مناسب این است که بسیاری از مردم رویکردهای متعارف در مورد آب را رد کرده و راه حلهای ابتکاری برای تأمین منابع آب آینده برای نسل های آینده ارائه دهند.


در این ماه بیل گیتس رئیس شرکت مایکروسافت در تلاش برای ترویج فناوری جدیدی دست به اقدامی عجیب زد که می تواند برای میلیون ها نفر در جهان در حال توسعه که بدون دسترسی به آب آشامیدنی سالم زندگی می کنند ، در این اقدام وی آب مقطر حاصل از مدفوع نوشید. پردازنده  Omni  ایجاد شده توسط شرکت Janicki Bioenergy می تواند یکی از راه حل های بهداشتی و مشکلات آب امروزه توسط بسیاری از افراد باشد.


این فرایند شامل جوشاندن آب فاضلاب است و بخار آب حاصل از آن از طریق یک پردازنده تغذیه می شود که آن را با تولید آب آشامیدنی سالم و تمیز به طور کامل پاک می کند. مواد جامد ریخته شده با ایجاد بخار تولید شده در برق که قدرت دستگاه را تولید می کند ، سوخته می شوندو حتی برق اضافی نیز برای جامعه محلی ایجاد می شود


طبق این گزارش در فواید آب و برق ، این تکنولوژی جدید همچنین دفع پاک و بی خطر زباله های انسانی را فراهم می کند که با این راه حل بهداشتی می توان به 2.6 میلیارد نفری که دسترسی به بهداشت کافی ندارند ، کمک کرد. این پروژه که توسط بنیاد بیل و ملیندا گیتس تأمین می شود ، تنها یک نمونه از راه حل های فناوری برای بحران آب جهانی است.


یکی دیگر از مباحث  مورد علاقه و نوآوری ، آب شیرین کن است که در این فرآیند تبدیل آب نمک به آب آشامیدنی انجام میپذیرد . آب شیرین فقط 2.5 درصد از آب جهان را به خود اختصاص داده است  .بر این اساس 75.5٪  آب جهان حاوی نمک است در حالی که کمبود آب نمکی وجود ندارد ، این روند برای بسیاری از افراد برای سرمایه گذاری بسیار پرهزینه و پرانرژی به نظر می رسد . با این حال ، تلاش های اخیر با هدف کاهش منابع مورد نیاز در روند انجام شده است.


یک رویکرد مقرون به صرفه تر از نمک زدایی می تواند آب را برای انرژی و مصرف انسان و یک راه حل طولانی مدت برای کمبود آب فراهم کند که این در سطح بین المللی اجرا شده است و بسیاری از کشورها سطح قابل توجهی از آب خود را از نمک زدایی به دست می آورند ، این کشورها شامل عربستان و استرالیا و برخی دیگر شده اند. اجرای طرح کاهش هزینه ها  می تواند منجر به اجرای آن در مقیاس بزرگتر شود. نمک زدایی سنتی از یک سیستم اسمز معکوس استفاده کرده است که نمک را از طریق لایه ها  مجزا می کند تا بتواند آن را از آب جدا کند.


از جمله بسیاری از پیشرفت های این فرآیند ، شرکت کالیفرنیا WaterFX است. سیستم آنها از یک "فرورفتگی" خورشیدی با آینه های خاص استفاده می کند تا یک واحد تبخیر قدرتمند کارآمدتر ایجاد کند نمک زدایی تجدید پذیر می تواند یک رویکرد دوستانه در زمینه انرژی و آب در مقابل آب شیرین کن باشد.


هر دو فناوری شرکت  Omniمیتوانند راه حل های وسیعی برای تأمین آب مستقل از بارندگی و نمک زدایی باشند. با این وجود ، در اندازه کوچکتر این تکنولوژی نیز احیا شده است تا میزان آب هدر رفته در سطح فردی کاهش یابد. به عنوان مثال ، "لودویک ماریشان "یک جوان 17 ساله آفریقای جنوبی یک جایگزین حمام بدون آب به نام DryBath ایجاد کرد که از بین بردن بوی شیمیایی و روغن ها بجای حمام کردن استفاده می کند این حمام  می تواند برای کاهش بیماری و مصرف آب برای افرادی که دسترسی به آب در دسترس ندارند ، کمک کند.


این امر بدیهی است که فناوری های درحال رشد نیازمند سرمایه گذاری هستند و می توانند اثبات کنند که در هر دو کشور توسعه یافته و در حال توسعه برای صرفه جویی و بهبود زندگی ، از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. بنابراین ، سرمایه گذاری هایی که در حوزه آب انجام میپذیرد باید علیرغم کمبودهای فعلی در بسیاری از مناطق ، همچنان ادامه یابد. این فناوری نیاز به یک رویکرد بین رشته ای از دو بخش توسعه و فناوری دارد زیرا می توانند راه حل های بلند مدت ارائه دهند که برای نسل های آینده سودمند باشد.


آلبرت انیشتین یکبار "انجام بارها و بارها انجام همان کار و انتظار نتایج متفاوت" را به واژه جنون توصیف کرد. راهکارهای سنتی در مسائل آب و انرژی نمی تواند مشکلات زیست محیطی و انرژی جدید را حل کند. بنابراین ، هر ساله بار شروع سال جدید  باید رکود و عدم تحرک تکنولوژیکی را به خلاقیت و نوآوری علمی تغییر داد.


انتهای پیام/4133


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب