؟؟؟
- من عضو شورای سیاستگذاری کنفرانس هستم. از نظر اجرایی. در واقع چون رئیس اداره ارتباط با صنعت واحد بودم، کنفرانس زیرمجموعه ما داشت برگزار میشد. حالا چون آمدهام در حوزه ریاست، دکتر توسکی، باز ما یک پله بالاتر داریم. اسم کنفرانس «اولین همایش فناوریهای نوین در انرژی و مواد» است. چرا این اسم؟ به خاطر اینکه دانشگاه آزاد تهران جنوب قطب انرژی و مواد دانشگاه آزاد اسلامی است و ما سال گذشته یک جشنواره انرژی و مواد در سازمان مرکزی علوم و تحقیقات برگزار کردیم، بیش از یک هزار نفر مهمان آمدند، شرکتها آمدند، آن ظرفیت که دیده شد ما دیدیم در تولید مواد نظری و سازماندهی تحقیقات در این حوزه، وجود یک کنفرانس نیاز الزامی است، اینها هم سال قبل انجام شد. زمان برگزاری کنفرانس 22 و 23 آبان ماه است (این را بهتر است کار نکنید: ولی قرار بود 10 و 11 مهر باشد چون خورد به زمان ثبتنام) و بیش از 200 مقاله رسیده به ما با مجلات ما، چون واحد یک تعداد بالایی مجلات علمی پژوهشی و معتبر بینالمللی داریم یا اسکاپوس هستند یا ISI هستند. ما جزء واحدهایی هستیم که در انتشارات و نشر علمی خیلی قوی هستیم و قرار شده مقالات برتر هم در این حوزهها منتشر شوند. فرآیند کمیتههای داوری از دانشگاههای مختلف، کنفرانس مجوز ISC گرفت. اولین دوره است. قرار شده ادوار بعد با توجه به تعاملی که ما با یکسری از دانشگاههای خارجی داریم، اگر بتوانیم إنشاءالله بهصورت بینالمللی برگزار کنیم ولی اولین دورهاش بهصورت ملی برگزار میشود و مراکز اصلی صنعتی و تحقیقاتی کشور لبیک گفتند آمدهاند پای کار ما. از سازمان نظام مهندسی اتاق، سازمان کارآفرینی، شهرداری، بسیج، در واقع نهادهای مختلف دولتی و حتی خصوصی، مجموعههای خصوصی بزرگ اعلام آمادگی کردند، کنفرانس هم در چند بخش برگزار میشود. یک بخش آن ارائه مقالات است. ما یک رویدادی داریم در همان زمان به نام «پایاننما» که در واقع نمایش پایاننامههای برتر واحد تهران جنوب است که گروههای مختلف با توجه به تناسب موضوع، ارائه طریق میکنند از طریق پایاننامههایشان و یک رویدادی که موازی با آن دارد برگزار میشود، برگزاری کلاسهای آشنایی با ساختار نظام مهندسی کشور است که ما برای شرکتکنندهها چون اکثراً دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند، بیش از 70 تا 80 درصد مقالاتی که ارسال شده از دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما هستند و نشان میدهد کیفیت این کنفرانس از پایاننامهها و کارهای پژوهشی اوریجنال، یعنی تحقیق محور است. محورهای کنفرانس هم محورهای متعددی است، حالا من آن را عرض میکنم خدمتتان. یکی دیگر از کارهای دیگر که غیر از پایاننما، ما دیوار مسئله داریم که قرار شده شرکتها، مثل آبفا که حامی معنوی کنفرانس است، آبفا، خاتمالانبیا شرکتهای خصوصی هستند، شتابدهندههای سرمایهگذاری، اینها مسائلشان را روی دیوار بگذارند...
چالشهای ...
- چالشهایشان را بگذارند و دانشجوها برای انتخاب پایاننامههایشان و ... استفاده کنند از این موضوع. یکی دیگر از کارهایی که وجود دارد، همزمانی رویداد آیتم با یک استارتآپ آیتی پلاس انرژی اند متریال آیتم با این هست چون بیشتر بچههایی که میخواهند در فضای کارآفرینی شرکت کنند بچههای کارشناسی هستند. بچههای تحصیلات تکمیلی کمتر به این فضا میآیند. ما این فضا را هم فراهم کردیم که ببینند. یعنی در واقع این بوم و اکوسیستم ایجاد یک کسب و کار را چون در سه روز است، کنفرانس ما در دو روز است، بیایند ببینند که علاقهمند شده و شرکت کنند و این کارهایش هم انجام شده. از نکات برجسته و خاص کنفرانس، مشارکت حداکثری واحدهای برتر دانشگاه آزاد اسلامی در این رویداد است. واحدهای اصلی و بزرگ آمدهاند پای کار و نفرات در شورای سیاستگذاری و دانشگاه آزاد اسلامی هم به عنوان یک رویداد ملی به آن نگاه میکند. برای ما ظرفیت خیلی مهمی را ایجاد کرده است. از برجستهترین مسائلی که دارد این است که ما بخش طرحهای صنعتی را هم داریم. تا همین الان که با هم صحبت میکنیم، طرحهای مختلفی به کنفرانس ارائه شده و در دست داوری است. از مقالات برتر در اختتامیه تقدیر میشود. از آن طرف از طرحهای برتر هم تقدیر میشود. تلاشمان این است که از فعالان پژوهشی و دانشجویان نخبه علمیمان هم در این رویداد تقدیر به عمل آوریم و یک یادبودی هست. حالا با توجه به اینکه آن زمان نزدیک به تولد حضرت خاتم و امام صادق میشود و فضای شادی در کشور است، ما فکر میکنیم زمان مناسبی باشد برای تجلیل از زحمتکشان. بعد نکته اصلی این کنفرانس، حضور جدی انجمنهای علمی و تشکلهای فرهنگی دانشگاه در این رویداد است، دبیرخانه، در تمام کمیتهها دانشجوها به نوعی درگیر هستند و بیش از 60 تا 70 دانشجو بهصورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر کنفرانس هستند و دارند دوش به دوش اعضای هیئت علمی در واقع هم کار یاد میگیرند، هم کار میکنند، از ظرفیتهایشان خیلی استفاده میکنیم و اگر نبودند واقعاً مشکلات خیلی سختی داشتیم. کنفرانس، حامیان مادی و معنوی خیلی مهمی گرفت چون با توجه به شرایطی که وجود داشت، قرار شده که هزینههای کنفرانس از طریق اسپانسرینگ تأمین شود و این مسئله خیلی مهمی است. ایمیدرو جزء حامیان مادی و معنوی کنفرانس است که مجموعه شناخته شدهای در کشور است و مجموعههای بزرگ و کوچک دیگری. یعنی هر کس، با توجه به اولویت این موضوع انرژی و مواد در کشور، با توجه به اینکه مطالبه رهبری هم از ما حرکت در مسیر فناوری، توسعه علم و دانش و تبدیل دانش به ثروت است، اینها یک بحثهایی است که انرژی و مواد در واقغ در خط مقدم تبدیل دانش به ثروت است و جزء مسائل اصلی در کشور است، این اتفاقات افتاده است. این را هم عرض کنم الان مثلاً انجمن زمینشناسی، انجمن بتن، انجمن مهندسی معدن ایران، سیلیکا، ایمیدرو، شهرداری، آبفا، شتابدهنده آبان، سازمان ملی کارآفرینی، اتاق، اینها جزء حامیان اصلی، به اضافه یکسری شرکتهای کوچک دیگری که اعلام آمادگی کردند و سایت کنفرانس هم الحمدلله از موقعی که فعالیتش را شروع کرده خیلی مخاطب، ما مقالات هم از دانشگاههای مختلف داریم. یک گستره توزیع، ما جداول خاصی داریم که اینها را گزارشگیری میکند، ثبتنام کردند و آخرین مهلت ارسال اصل مقالات تا 30 مهر است. 22 و 23 آبان هم میرویم به سمت ایجاد این مسئله. مقالات را هم بهصورت پوستر و سخنرانی.
چند درصد سخنرانی، چند درصد پوستر؟
- آن دیگر در داوریها مشخص میشود ولی فکر میکنم بین 30 تا 40 سخنرانی، چون چهار لوکیشن برای سخنرانی گذاشتیم. پوسترها هم یک فضایی دارند که با توجه به موضوع هر روز که متعاقباً روی سایت اعلام میشود، پوسترها را نصب میکنند.
و چند درصد مقالات قرار شده در سخنرانی...
- این اگر 200 تا باشد، مثلاً 30 تا 40تا، 200تا میشود حدوداً یک ششم، حدود یا کمتر از 20 درصد. بعد مقالاتی هم که آمده خیلی مقالات با کیفیتی است. یعنی دانشگاههای خودمان هم خیلی در آن فعال بودند، اساتید و دانشجوهای خودمان هم خیلی استقبال کردند.
سؤالی که فکر میکنم خیلی راهبردی باشد برای کسانی که میخواهند مقاله بفرستند، با توجه به اینکه کنفرانس یک امتیاز ویژهای دارد آن هم اینکه مقالات خووب را در ژورنالهای آیاسآی چاپ میکند، و ژورنالهای تهران جنوب خیلی قوی هستند، این مقالات چه معیارهایی را داشته باشند که آنها را به ژورنالها ارائه کنید؟
- من یک نکته بگویم، اولاً ما هم در حوزه علوم انسانی، هم در علوم پایه، هم فنی مهندسی، حتی حقوق و محیط زیست، آیتمهایی را داریم که برایمان مقاله ارسال کردهاند. یعنی گستره حوزه مواد و انرژی فقط معطوف به حوزه فنی مهندسی نبوده. در تمام زمینههایی که بایو، نانو، شیمی، یک گستره وسیعی، حتی حقوق، مدیریت، حتی آموزش انرژی، یعنی حتی گروههای آموزشی هم برایمان مقاله فرستادند. چون ما سرفصلها را طوری دیدیم چون به دنبال تولید مبانی نظری در این حوزه هستیم بهصورت هدفمند. الان مثلاً خیلی کارهای پژوهشی میشود ولی جزیرهای است حالا این رویداد که اتفاق میافتد، در واقع همه را هدایت میکند به یک نقطه. شما وقتی مراجعه میکنید به این کنفرانس، 200 مقاله در اسکوپهای مختلف وجود دارد. یعنی مثلاً آبفا میآید و حوزه کار خودش را برمیدارد. هر بخشی که حمایتی را اعلام میکند، ما به دنبال این هستیم در سالهای بعد محورهای کنفرانس را خود اینها به ما بدهند حتی، مثلاً با آبفا همین موفقیت را داشتیم که در واقع چالشهایش را آورده، هم پایاننامه میشود بعداً، هم اینکه مقالاتی که دارد بیرون میآید، برای اینها راهگشا باشد. در مورد موضوع چاپ مقاله، در مجلات معتبر علمی مهمترین اصل، در مرز دانش بودن یک موضوع است. یعنی پژوهشی که شما دارید انجام میدهید در مرز دانش باشد و یافتهات، مرز دانش را حرکت دهد. اصطلاحاً ما میگوییم ناولتی، یک نوآوری، یک موضوع جدید، یک یافته جدیدی را باید داشته باشد و واقعاً الان چون تحقیقات مستخررج از پایاننامهها یا طرحهای پژوهشی بوده، در واقع یک عقبه علمی قوی پشتش بوده. خود همین موضوع باعث میشود که، خب الان داوران ما هم خیلی به مشکل میخورند در داوریها که واقعاً چه مقالهای بیاید برای سخنرانی، آیا این ارزنده هست؟ نیست؟ ولی من دیدهام مقالاتی که آمده هم اساتید بهنام کشور قابل دانستند، فضا را شایسته دیدند، مخصوصاً بعد از اینکه ما مجوز ISC را گرفتیم، یک اقبال دیگری دوباره در ارسال مقاله به کنفرانس شد. ما یک مصوبهای هم داشتیم، دانشگاه آزاد اسلامی میپذیرد امتیاز پژوهشی اساتید را میدهد، واحد جنوب در صورت ارائه مقاله به کنفرانس این ظرفیت را هم برای اساتید به وجود آورده است که با گواهینامهای که ما میدهیم، آنها امتیاز پژوهشیشان را هم میتوانند بگیرند. حالا خدمات و تخفیفات خاصی هم گذاشتهایم که علاقهمندی به ارائه مطلب و حضور پررنگتر بیشتر باشد و این کاری است که انجام شده.
محورهایش هم روی پوستر خود کنفرانس هست؛ من از رویش بخوانم:
محورهای فناوریهای نوین در حوزه انرژی، محور فناوریهای نوین در حوزه مواد، محورهای مشترک انرژی و مواد، علوم انسانی، حقوق، محیط زیست، مدیریت، روابط بینالملل، اقتصاد، زبان، فرهنگ و انرژی، یعنی همه اینها محورهای مختلفی است که در حوزه مواد معدنی، در حوزه اکتشاف، استحصال، تبدیل مواد، فرآیندهای تولید مواد، مصالح در حوزه مواد، اینها در محورهای کنفرانس، کامل نزدیک به 20 محور بیان شده و ما هم از حوزه علوم انسانی، هم علوم پایه، هم فنی مهندسی، حتی در معماری چون در واقع در مدیریت انرژی میآید حرف میزند، مقالات متعددی را داشتیم.
انتهای پیام/