دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 دی 1398 - 00:20
در سایه غفلت وزارت علوم؛

خوابگاه‌های دانشجویی فاقد سلامت جانی و روانی!

مشکلات صنفی دانشجویان نه تنها به ارتقای علمی آن‌ها ضربه می‌زند؛ بلکه سلامت جسمانی و روانی دانشجویان را به چالش کشیده است، در ادامه این گزارش بخشی از مشکلات دانشجویان در خوابگاه‌های دانشجویی مطرح شده است.
کد خبر : 444543
dream-1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خوابگاه‌های دانشجویی برای فراهم‌سازی محیطی آرام و امن برای ادامه تحصیل دانشجویان شکل‌گرفته است؛ در ابتدا خوابگاه‌ها تا حدی به رسالت خود نزدیک شدند؛ اما هرساله این محیط از رسالت خود فاصله گرفت.


خوابگاه دانشجویی می‌بایست محیطی سالم و علمی برای دانشجویان باشد؛ اما مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان نه‌تنها نیازهای اولیه دانشجویان را پاسخگو نبود؛ بلکه روال عادی زندگی دانشجویان را مختل کرده است.


مهسا، دانشجوی ترم پنجم رشته حقوق یکی از دانشگاه‌های مادر تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: «تا از مشکلات خوابگاه می‌گوییم، همه فکرها به سمت مشکلات سلف غذا و امکانات رفاهی منحصر می‌شود؛ کاش مشکلات ما در خوابگاه تنها به کیفیت غذا، نبود آب گرم و حضور سگ و مار و... منحصر می‌شد».


وی با اشاره به اینکه بسیاری از دانشجویان دختر ساکن خوابگاه شکلی از آزار را تجربه کرده‌اند، افزود: «مشکل اساسی خوابگاه‌های کشور کمبود امنیت است، امنیت در خوابگاه‌ها منحصر شده به حضور حراست در ورودی خوابگاه که صرفاً خروج و ورود دانشجویان را ثبت می‌کند».


این دانشجو با تأکید بر اینکه امنیت در خوابگاهی که در داخل دانشگاه‌هاست بیشتر از دیگر خوابگاه‌هاست، ادامه داد: «حفظ سلامت روانی و جسمی دانشجویان در دانشگاه مطرح نیست. در خوابگاه‌ها به‌راحتی مواد مخدر و... فروخته می‌شود، به خاطر نبود هیچ مسئولی و عواقب پس از بیان مشکلات، دانشجویان نمی‌دانند اعتراض خود را پیش چه کسی مطرح کنند. از طرفی در هیچ‌کدام از خوابگاه‌ها دوربین وجود ندارد و اموال دانشجویان همانند لب تاب، موبایل و... به‌راحتی دزدیده می‌شود و این موضوع نیز قابل‌ پیگیری نیست».


نشنیدن صدای دانشجویان منجر به انزوای اجتماعی می‌شود


به عقیده برخی از اساتید مشکلات آزار و اذیتی که برای دانشجویان به‌ویژه دختران ساکن خوابگاه ایجاد می‌شود به دلیل نبود نهادی با این مسئولیت در دانشگاه، حفظ آبرو و اعتبار دانشگاه در نطفه خفه می‌شود. درصورتی‌که فرد آسیب‌دیده نیازمند حمایت فوری است که دچار انزوای اجتماعی و احساس بیگانگی نشود.


یلدا که دانشجویی ساکن خوابگاه است، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص سکوت مسئولان دانشگاه در برابر مشکلات دانشجویان در خوابگاه عنوان کرد: «ترم گذشته یکی از دانشجویان در خوابگاه خودکشی کرد؛ اما مسئولان دانشگاه این موضوع را به خانواده آن دانشجو اطلاع ندادند؛ زیرا ترم گذشته یکی از دانشجویان پسر ساعت 2 بامداد درحالی‌که مست بود با استفاده از زمانی که نگهبان نبود به خوابگاه دختران آمده بود».


این دانشجو ادامه داد: «برخی دانشجویان این موضوعات را پیگیری کردند که به جرم نشر اکاذیب در کمیته انضباطی دانشجویان احضار شدند!»


مشکلات صنفی و حتی امنیتی خوابگاه‌های کشور طی چند سال اخیر هرروز بیشتر می‌شود؛ وجود این مشکلات از اساس ایجاد خوابگاه نشان‌دهنده این است که ساختار خوابگاه‌ها خالی از ایراد نبوده و طی سال‌های اخیر اسناد بالادستی خوابگاه‌ها نیز بازنگری نشده و منجر به پدیدار شدن مشکلات و معضلات نوظهور شده است که تنها مرگ تدریجی دانشجویان را در پی دارد.


دسترسی محدود دانشجویان به اینترنت، نبود فضای کافی برای مطالعه، کیفیت پایین غذاهای دانشجویی و... همگی بر ارتقای علمی دانشجویان ضربه می‌زند؛ اما نبود نظارت و امنیت در خوابگاه‌های دانشجویی به سلامت جسمانی و روانی دانشجویان تأثیرگذار است؛ از طرفی برای این دسته از مطالبات دانشجویان هیچ نهادی در دانشگاه‌ها تعریف‌نشده است از همین رو لازم است وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این موضوع ورود کند.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب