دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1398 - 10:15

خطرات جوی، بزرگترین تهدید سلامت در قرن 21

انجمن پزشکی استرالیا (AMA) اخیراً تغییرات آب و هوایی را یک وضعیت اضطراری برای سلامتی اعلام کرد و سازمان بهداشت جهانی تغییرات آب‌وهوا را «بزرگ‌ترین تهدید برای سلامتی جهانی در قرن بیست و یکم» می‌داند.
کد خبر : 441535
سلامت-روان.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، انجمن پزشکی استرالیا (AMA) اخیراً تغییرات آب و هوایی را یک وضعیت اضطراری برای سلامتی اعلام و لیست مشابهی از این موقعیت‌ها را که توسط نهادهای پزشکی در سراسر جهان جمع‌آوری‌شده، منتشر کرده است.


بیانیه AMA تأثیرات قابل‌توجهی در تغییرات جوی بر سلامت جسمی، ازجمله افزایش مرگ‌ومیر ناشی از آب‌وهوا را برجسته می‌کند. سازمان بهداشت جهانی تغییرات آب‌وهوا را «بزرگ‌ترین تهدید برای سلامتی جهانی در قرن بیست و یکم» می‌داند.


تغییرات آب و هوایی می‌تواند به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روان افراد تأثیرگذار باشد. تجربه حوادث شدید آب و هوایی یک عامل خطر برای بیماری‌های روانی است و هزاران نفر در سراسر جهان به دلیل حوادث آب و هوایی از خانه‌های خود آواره شده‌ و در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های روانی قرار می‌گیرند.


به‌طورکلی، افرادی که از وضعیت زمین احساس نگرانی می‌کنند، ممکن است خود را در پیچ‌وخم آنچه «اضطراب محیط‌زیست» نامیده می‌شود؛ گرفتار کنند.


حوادث شدید آب‌وهوا و پریشانی روانی


تحقیقات نشان می‌دهد حوادث وحشتناک آب و هوایی در سراسر استرالیا به‌ویژه در مناطق روستایی که به دلیل خشک‌سالی‌های غیر فصلی، آتش‌سوزی و سیل شدیدترین ضربه‌ها را دیده اند، اثرات واضح و مخربی بر سلامت روان دارد.


این حوادث شدید منجر به از بین رفتن خانه‌ها، زمین‌ها و وضعیت وخیم معیشت مردم شده است. تحقیقات نشان می‌دهد کشاورزان استرالیایی براثر این مشکلات فشار روانی زیادی را تحمل می‌کنند و به‌این‌علت خودکشی در جوامع روستایی افزایش‌یافته است.


تحقیقات مشابه نشان می‌دهد؛ در سایر نقاط جهان، حوادث شدید آب و هوایی عامل اصلی خطر بیماری روانی است. طوفان کاترینا در ایالات‌متحده نمونه مشهود این موضوع است.


پیش‌بینی می‌شود تغییرات زیست‌محیطی طولانی‌مدت، ازجمله تبدیل زمین بارور به بیابان، فرسایش خاک و سواحل و افزایش سطح دریا، منجر به جابجایی در مقیاس بزرگ شود که یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری روانی است. در استرالیا، جزایر کم ارتفاع مانند آن‌هایی که در تنگه تورس قرار دارند در صدر این خطر قرار دارند و برنامه‌های جابجایی آن‌ها در دست بررسی است.


در خصوص شدت خطرات ناشی از بلایای طبیعی، واقعیت بی‌ثباتی اجتماعی ناشی از آب‌وهوا از قبل در بسیاری از کشورها محسوس است و منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌عنوان مناطقی با ریسک بالا در نظر گرفته می‌شوند. روابط بین وقایع آب و هوایی و سلامت روان پیچیده بوده و همیشه آشکار نیست.


در موارد گرمای شدید، مشاهده‌شده است که برای چندین جنبه از سلامت روان و بهزیستی مضر است. داده‌های استرالیا جنوبی نشان می‌دهد که روزهای گرم با افزایش بستری افراد در بیمارستان برای اختلالات روانی و رفتاری همراه است. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد میزان خودکشی در سیدنی، ملبورن، بریزبن و هابارت افزایش داشته است.


تأثیرات مرتبط با آب‌وهوا در بخش کشاورزی منجر به کاهش در دسترس بودن غذاهای مغذی شده و عدم تغذیه مناسب می‌تواند سلامت روان را تحت تأثیر قرار بدهد.


انتهای پیام/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب