دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مهر 1398 - 17:01
رقابت تسلیحاتی آمریکا و چین در حوزه زیردریایی‌های بدون سرنشین؛

نبرد سرویس‌های امنیتی دو ابرقدرت در عمق دریا

پس از به آب انداختن دو زیردریایی بدون سرنشین توسط ارتش چین، ایالات متحده نیز قرار داد تولید مدل‌های جدیدی از زیردریایی‌های خودران کلاس کوچک را با اورکا منعقد کرد.
کد خبر : 441474
08.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نشنال اینترست، جمهوری خلق چین در هفتادمین سالگرد تأسیس خود از دو زیردریایی مدل «HSU-001» رونمایی کرد که نخستین زیردریایی قطر بزرگ خودران واردشده به ارتش محسوب می‌شود.


این زیردریایی‌های غیرمسلح دکل‌های ارتباطی و دیافراگم سونار داشتند که نقش اصلی آنها را به وضوح مشخص می‌کرد، جاسوسی! این زیردریایی‌های روباتیک درواقع سیستم‌های نظارتی زیرآبی بودند که حرکت هر کشتی و زیردریایی در اقیانوس آرام و هند را گزارش می‌دادند.


شاید ایالات متحده نخستین ارتشی نباشد که یک زیردریایی بدون‌سرنشین را روانه اقیانوس‌ها کرده اما در حال توسعه زیردریایی‌های کوچک‌تری با ویژگی‌های بهبود یافته‌ است تا از غافله جاسوسی در عمق آب‌ها عقب نیفتد. در فوریه 2019 نیروی دریایی آمریکا قراردادی 274.4 میلیون دلاری با بوئینگ برای ساخت پنج وسیله نقلیه خودران با اورکا منعقد کرد. اورکا شرکتی است که در حوزه توسعه و ساخت سیستم‌های روباتیک فعالیت می‌کند.


جزئیات فاش‌شده از اورکا نشان می‌دهد که این زیردریایی‌ها برخلاف فناوری‌های جنگی جدید، کارایی بسیار بالایی دارند و به طور شگفت‌انگیزی ارزان قیمت هستند. اطلاعات جزئی از این روبات‌ها در دسترس نیست. این زیردریایی‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که می‌تواند در فضایی مانند یک اسکله به زیر آب برود. احتمال می‌رود که این زیردریایی شباهت‌هایی به «اکو وویجر» بوئینگ داشته باشد. اکو وویجر بوئینگ که در سال 2017 آزمایش شد، 50 تن وزن داشت و توسط  بخش «فانتوم ورکز» بوئینگ ساخته شد. این زیردریایی 15.5 متر طول داشت و سه ماه در دریا مستقر بود.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب