دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دو فعال اقتصادی در گفت‌وگو با آنا مطرح کردند؛

بسته اقتصادی جدید دولت، مثبت اما حرکت بر روی لبه تیغ

رئیس جمهوری شب گذشته کلیاتی از بسته اقتصادی تازه دولت برای تحریک اقتصاد کشور را اعلام کرد. در بخش‌هایی از این اظهارات به لزوم حمایت از تولیدکنندگان و نیز نحوه ارائه تسهیلات به آنها اشاره شد.
کد خبر : 43852

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، دولت یازدهم در شرایطی اداره کشور را در دست گرفت که اوضاع اقتصادی تحت تاثیر سیاست‌ها و رفتارهای دولت گذشته و فشار وارده از تحریم‌های جهانی به شدت پیچیده شده بود.


اما تغییر رویکرد دولت جدید در این زمینه فضای اجتماعی و اقتصادی را تغییر داد، به طوری که کاهش نرخ تورم و خروج از رکود با رشد اقتصاد مثبت را شاهد بودیم.


رئیس‌جمهوری شب گذشته از بسته اقتصادی تازه‌ای سخن گفت که بر اساس آن قرار است تحرک جدیدی در سمت تقاضای بازار شکل بگیرد.


به گفته او، تولیدکنندگان با انبارهای پر مواجه شده‌اند و با توجه به ضرورت ایجاد رشد در تقاضا برای جلوگیری از کاهش تولید و توقف رشد اقتصادی، باید تقاضا تحریک شود.


او این را هم گفت که قرار است نرخ سود تسهیلات بانکی به نفع تولید کاهش یابد و البته بدهی دولت به پیمانکاران پرداخت شود.


بسته اقتصادی کوتاه مدت در حد خود مثبت است


رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با آنا با مثبت ارزیابی کردن اظهارات شب گذشته رئیس جمهوری گفت: البته این بسته اقتصادی اساساً کوتاه مدت بوده و نمی‌توان از آن توقع برنامه بلند مدت استراتژیک داشت.


یحیی آل اسحاق با اشاره به اینکه قصد این برنامه کوتاه مدت، استفاده مناسب از ظرفیت‌های موجود در زمان کنونی است، گفت: با کاهش هزینه‌های مالی بانک‌ها، در واقع دولت قدرت مانور آنها را برای تسهیلات دهی بالا می‌برد.


وی افزود: این بسته اقتصادی کوتاه مدت در حد خود مثبت است، اما نباید توقع داشت که در این زمان کوتاه تمام مشکلات اقتصادی برطرف شود و به رونق برسیم.


این بسته حرکت روی لبه تیغ است


همچنین یک فعال اقتصادی با اشاره به اینکه مرداد ماه سال 93 نیز بسته‌ای به نام خروج غیرتورمی از رکود از سوی دولت ارائه شد، عنوان کرد: با وجود اینکه 15 ماه از ارائه این بسته گذشته، بخش‌هایی از آن هنوز عملیاتی نشده است.


مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا یکی از دستاوردهای بزرگ دولت یازدهم را کاهش نرخ تورم دانست و گفت: حرکت به سمت تحریک تقاضا، تورم زا است و دولت باید نگران این قضیه باشد.


وی با بیان اینکه افزایش صادرات غیرنفتی هم کار سختی است، عنوان کرد: فضای خارج کشور هنوز برای حضور جدی ما آماده نیست و باید منتظر بمانیم تا قصه برجام به نتیجه برسد.


این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه برای خروج از رکود باید به تورم تن بدهیم گفت: این بسته در واقع حرکت روی لبه تیغ است و اگر کنترل آن از دست دولت خارج شود، ممکن است آثار نامطلوبی داشته باشد.


وی با بیان اینکه ارائه تسهیلات خرید کالا تورم ایجاد میکند، ‌توضیح داد: با توجه به اینکه دولت یازدهم شرایط سختی را از دولت دهم تحویل گرفت و از نظر اقتصاد جهانی هم با کاهش قیمت نفت بدشانسی آورد،‌ می‌توان گفت شرایط کاری او بسیار سخت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب