چگونگی طرح سؤال و استیضاح شهردار به تصویب مجلس رسید
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان در این مصوبه حوه استیضاح شهردار در شورای شهر را تعیین و تصویب کردند.
به موجب مصوبه مجلس، چنانچه یک یا چند نفر از اعضای شورای شهر به عملکرد شهردار یا عملیات شهرداری به دلیل عدم انجام وظایف قانونی و یا ضعف مدیریت اعتراض یا ایرادی داشته باشند، ابتدا توسط رئیس شورا موارد را به صورت صریح و مکتوب به شهردار تذکر میدهند.
در صورت عدم رعایت مفاد مورد تذکر و اصرار اعضای معترض، موضوع به صورت سؤال مطرح میشود که در این صورت رئیس شورا، سؤال را کتباً به شهردار ابلاغ میکند و وی موظف است با هماهنگی رئیس شورا حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از تاریخ ابلاغ در محل شورا حاضر شود و به سؤال مطرح شده پاسخ دهد.
پس از ارائه پاسخ بدون حضور شهردار نسبت به قانعکننده بودن آن رأیگیری به عمل میآید. چنانچه پاسخ شهردار از نظر اکثریت اعضای شورا قانعکننده نباشد، موضوع به صورت اخطار توسط رئیس شورا به شهردار ابلاغ میشود.
چنانچه اعضای شورا 2 بار از پاسخ شهردار قانع نشوند در صورت درخواست یکسوم اعضای شورا استیضاح شهردار در دستور کار قرار میگیرد. تقاضای استیضاح باید صریح و دارای موضوع یا موضوعات مشخص باشد. وی موظف است با هماهنگی رئیس شورا حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از تاریخ ابلاغ در محل شورا حاضر شود و به سؤال مطرحشده پاسخ دهد.
پس از ارائه پاسخ بدون حضور شهردار درخصوص عدم اعتماد به وی برای تداوم تصدی سمت شهرداری رأیگیری میشود. در صورتی که شهردار علیرغم هماهنگیهای صورتگرفته در جلسه استیضاح حاضر نشود، استیضاحکنندگان مطالب خود را بیان میکنند و نسبت به عدم اعتماد رأیگیری میشود. چنانچه دوسوم کل اعضای شورا رأی اعتماد بدهند، شهردار از کار برکنار و فرد جدیدی از سوی شورا انتخاب میشود.
نمایندگان با 148 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 250 نماینده حاضر در جلسه، با ارجاع تبصرههای 1 و 2 این ماده به کمیسیون شوراها موافقت کردند.
انتهای پیام/