دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1398 - 13:43

نصیری 1 و 2 //////////

//////////
کد خبر : 430501

؟؟؟


- امروز خداوند را شاکر هستیم که به مشهد شهدای هشت سال دفاع مقدس خوزستان دلاور توفیق پیدا شد که در مرز شلمچه و همچنین در مرز چذابه حضور پیدا کنم و از همکاران، برادران و خواهران بسیجی که خالصانه دارند به زوار امام حسین(ع) خدمت می‌کنند، انرژی و روحیه گرفته و عرض خدا قوت داشته باشیم خدمت این عزیزان. بحمدلله به نسبت سایر مناطق بر اساس اطلاعاتی که من دارم، خوزستان همان‌طور که همیشه پیشرو بوده امسال هم در بحث خدمت به زائران حضرت اباعبدالله(ع) از همه جلوتر است. البته جاهای دیگر هم زحمات خودشان را شروع کرده‌اند ولی خوزستان بحمدلله شرایط بهتری دارد. هم واحد خرمشهر، هم واحد آبادان و هم واحد اهواز الان در صحنه هستند و حُسن کار این است که علاوه بر اینکه مسئولان و همکاران دانشگاه آزاد اسلامی در صحنه هستند، همان‌طور که اینجا شاهد هستید بیش از 50 نفر از دانشجویان فعال فرهنگی هم به صحنه آمده و در حال تدارک پذیرایی و کار فرهنگی در اینجا هستند که به نظر من خیلی ارزشمند است.


در رابطه با مسائل فرهنگی، دانشگاه آزاد اسلامی هم در داخل و هم در خارج از کشور، یعنی در مسیر نجف به کربلا، جمعاً 9 موکب رسمی دارد و در کنار کار تدارک، پذیرایی و کارهای دیگری که انجام می‌شود، برنامه‌های فرهنگی خوبی تدارک شده است که نمونه‌اش را از نظر شکلی خواسته باشم عرض کنم، پرچم‌های متعدد حضرت اباعبدالله(ع) با آرم دانشگاه آزاد اسلامی در اختیار زوار قرار می‌گیرد که روی کوله‌پشتی‌ها نصب می‌شود. همچنین بروشورهایی تهیه شده که در موکب‌ها توزیع می‌شود. این بروشورها هم در رابطه با مسائل فرهنگی، هم در رابطه با زیارت اربعین و هم در رابطه با مسیریابی موکب‌هایی که زوار امام حسین(ع) به‌ویژه خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند در مسیر نجف تا کربلا در آن موکب‌ها اسکان پیدا کرده و از برنامه‌های فرهنگی که تدارک دیده شده إن‌شاءالله استفاده کنند.


در موکب‌ها هم علاوه بر اینکه نماز جماعت صبح، ظهر و مغرب به امامت روحانیانی که همراه کاروان‌ها اعزام شده‌اند برقرار است، از حضور مداحان و سخنرانان مطرح کشوری که دعوت شده‌اند و به‌نوبت و به‌ترتیب در موکب‌ها حضور پیدا خواهند کرد، إن‌شاءالله برنامه‌های عزاداری و معرفت‌افزایی معارف امام حسین(ع) در داخل موکب‌ها برقرار خواهد بود.


البته در داخل واحدهای سراسر کشور ما روز 17 مهر ماه را به‌عنوان روز بدرقه نمادین زوار امام حسین(ع) در نظر گرفتیم. در بسیاری از واحدها این اتفاق افتاد که از کنار مسجد و از کنار مزار شهدای گمنام، با حضور هیئت‌رئیسه و اساتید، جمعی از اساتید، دانشجویان و کارکنانی که عازم کربلا بودند به صورت نمادین حرکت کردند، چاوش‌خوانی شد، دروازه قرآن درست شد، ایستگاه‌های صلواتی به‌وجود آمد، بالاخره دانشگاه آزاد اسلامی در این ایام شد دانشگاه امام حسین(ع) و در حقیقت این دانشگاه در این ایام تبدیل به یک حسینیه بزرگ به وسعت کل جمهوری اسلامی و به وسعت دل‌هایی که در مسیر نجف تا کربلا پیاده‌روی می‌کنند، قرار گرفت و این الحمدلله به برکت خون شهدا و از اقدام حکیمانه رهبر معظم انقلاب است که در حقیقت این تحول بنیادینی که در دانشگاه آزاد اسلامی به‌ویژه مسائل فرهنگی و انقلابی شاهد هستیم، به تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است. لذا همان‌طور که شاهد بودید الان چند دقیقه پیش خدمت دانشجویان عزیزی که به‌عنوان خادم اینجا حضور دارند عرض کردم که من به‌عنوان یک سرباز کوچک در جبهه فرهنگی انقلاب امسال نیت کرده‌ام و إن‌شاءالله خداوند نیت من را قبول کند که چون قبلاً از طرف خودم این زیارت و این پیاده‌روی را رفته‌ام، عازم پیاده روی که شدم، این پیاده‌روی را هدیه می‌کنم به نیابت از مقام معظم رهبری که باعث تحول در دانشگاه آزاد اسلامی شدند.


یکی از مواردی که حضرت آقا مطرح کردند اینکه پیاده‌روی مقدمه‌سازی بر مظاهر تمدن نوین اسلامی است، نقش این پیاده‌روی را شما چطور ارزیابی می‌کنید؟


- ما برای اینکه إن‌شاءالله به تمدن نوین اسلامی که مقام معظم رهبری در فرمایشات گوناگون‌شان اشاره به این قضیه داشتند برسیم، در مرحله اول باید حول یک محور به وحدت برسیم. قطعاً آن محور وحدتی که هم شیعیان و هم اهل سنت رویش تمرکز دارند و دل‌های همه مسلمانان جهان برای آن محور وحدت می‌تپد، امام حسین(ع) است و پیاده‌روی اربعین وقتی که می‌بینیم همه اقشار جامعه از دانشگاهی، از بازاری، از کشاورز، از معلم، از دانش‌آموز، از دانشجو و ... کنار هم‌دیگر قرار می‌گیرند و به‌سوی یک مقصد حرکت می‌کنند، این یک تمرین است. تمرینی است که در آن هم از اقشار مختلف و هم از ملیت‌های مختلف در کنار هم قرار می‌گیرند. البته آن چیزی که بنده خودم در پیاده‌روی اربعین شاهد آن بودم این است که درست است که مسیر و هدف یکی است ولی در بین راه و در ایستگاه‌ها و در موکب‌هایی که توقف می‌کنند، زمینه‌ای برای تبادل نظرات جریان جبهه عظیم فرهنگی اسلامی که حول محور امام حسین(ع) شکل می‌گیرد، فراهم است ولی تا الان از آن استفاده مطلوب نشده است و حتی شاید عرض کنم که بعضی از جریاناتی که خیلی شرایط خوبی ندارند و حتی مشکوک هستند، گاهی اوقات آمده‌اند در این مسیر و استفاده خودشان را بردند ولی به نظر من جریان متحد اسلامی این استفاده مطلوب را نکرده‌اند. ما باید در حوزه مسائل فرهنگی اربعین خیلی بیشتر از این کار کنیم و خصوصاً بخشی از کار که به عهده ما و دانشگاه است، بعد از اینکه روز اربعین تمام می‌شود، تازه شروع می‌شود. یعنی ما باید یک کار علمی و پژوهشی در رابطه با فرهنگ اربعین انجام دهیم، در رابطه با زمینه‌سازی ایجاد تمدن نوین اسلامی انجام دهیم و ما به نوبه خودمان در معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی این آمادگی را داریم که در کنار سایر دوستان‌مان در بخش‌های مختلف دانشگاهی این کار را شروع کنیم. جمع خوبی است از اساتید و از دانشجویانی که در این مسیر حرکت کرده‌اند و تجربه و لذت خوشایند حرکت در کنار سایر مسلمانان جهان را لمس کرده‌اند، إن‌شاءالله دور هم بنشینیم و در رابطه با ایجاد زمینه‌های علمی این کار اقدامات اولیه را انجام دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی هم این ظرفیت را به خوبی دارد، یعنی هم مدیریت انقلابی دانشگاه هم‌سو و در حقیقت پیشرو این ماجرا هستند و هم بدنه انقلابی که الان در دانشگاه و در سطوح مختلف مدیریتی مختلف حاضر شده‌اند و هم جریانات تشکل‌ها و کانون‌های انقلابی که در دانشگاه در طی سه سال گذشته فعالیت خودشان را به‌صورت جدی شروع کرده‌اند، همه اینها آمادگی دارند که إن‌شاءالله این اتفاق مبارک به یاری خدا رقم بخورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب