دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در پیامی به دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران

طه هاشمی: دانشگاه آزاد اسلامی درصدد ایجاد تحول در جامعه علمی و ادبی کشور است

معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی و آموزه‌های آن و کشف استعدادهای برتر در زمینه تحقیقات ادبی درباره شعر رضوی از سوی استادان و دانشجویان می‌تواند در ادبیات معاصر فارسی تحول‌آفرین باشد، تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی درصدد ایجاد چنین تحولی در جامعه علمی و ادبی ایران است.
کد خبر : 42878

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از مشهد، دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران با پیام حجت‌الاسلام دکتر سید طه هاشمی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به کار خود پایان داد.


متن کامل پیام معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به این جشنواره که از سوی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد قرائت شد، بدین شرح است: شعر و ادب آیینی در تاریخ اسلام و ایران جایگاهی بلند و پیشینه‌ای کهن دارد. از صدر اسلام اشعار فاخر شاعران به‌ویژه آن دسته از اشعاری که در مدح و بزرگداشت دین جدید بود، مورد تمجید نبی مکرم اسلام (ص) و اهل بیت ایشان (ع) قرار داشت.


مدح پیامبر رحمت(ص) توسط کعب بن زهیر پس از قصیده‌‌ای هجوآمیز و اعطای برد آن حضرت به این شاعر، نشان از بخشش و رحمت و جایگاه شعر و ادبیات در نزد ایشان و نقش آن در گسترش و نشر فرهنگ و معارف اسلامی دارد. قصیده زیبای منسوب به دعبل خزاعی در مدح حضرت علی بن موسی الرضا (ع) جاودان و زبان به زبان نقل شده و در میان فارسی زبانان نیز گاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.


در زبان فارسی نیز از مدح زیبای امام علی (ع) در شعر اعجاب‌انگیز شهریار گرفته تا وصف حال ایام سوگواری حضرت سیدالشهداء امام حسین (ع) از زبان مرحوم محتشم، سخت دلنشین است و جای آن است که بندهای دیگر این مجموعه نیز مورد توجه قرار گیرد. با نگاهی کلی‌تر می‌توان شعر و ادبیات فارسی و بخش عظیمی از اشعار عربی را به‌ویژه تا پایان دوره بنی‌عباس جزء ادبیات متعهد به شمار آورد.


حرکت شعر و ادبیات هیچ‌گاه در یک بستر زمانی متوقف نشده است و مضامین ثابت در زبان‌ها و قلم‌ها همواره نو به نو شده و غبار از چهره زدوده است. حتی در دوران معاصر رخدادهای تاریخی کهن پیوسته مورد توجه شاعران و ادیبان بوده و رنگ نو به خود گرفته است.

شاید بتوان گفت، یکی از مهمترین عوامل پایداری و استمرار مراسم و آیین‌های مذهبی و حتی ملی چه در سوگواری‌ها و چه در مراسم جشن و بزرگداشت، رونق و تجدد مستمر در اشعار و متون مربوط به آن است و در مقابل اشعاری از شاعران بزرگ، ماندگارتر است که بازتاب ارزش‌های انسانی و موهبت‌های الهی یا مدح انبیاء و اولیای الهی است.


حرکت شعر و ادبیات هیچ‌گاه در یک بستر زمانی متوقف نشده است و مضامین ثابت در زبان‌ها و قلم‌ها همواره نو به نو شده و غبار از چهره زدوده است. حتی در دوران معاصر رخدادهای تاریخی کهن پیوسته مورد توجه شاعران و ادیبان بوده و رنگ نو به خود گرفته است.



شعر رضوی نیز نه تنها از این قاعده مستثنی نیست بلکه در تاریخ نظم و نثر ایران جایگاه ویژه‌ دارد. اشاعه و ترویج فرهنگی رضوی و آموزه‌های آن و کشف استعدادهای برتر در زمینه تحقیقات ادبی درباره شعر رضوی از سوی استادان و دانشجویان می‌تواند در ادبیات فارسی معاصر تحول‌آفرین باشد و دانشگاه آزاد اسلامی درصدد ایجاد چنین تحولی در جامعه علمی و ادبی ایران است.



همان‌گونه که در موضوع سبک زندگی پیامبر اسلام (ص) و امامان و بزرگان این چنین شد و دانشگاه با برگزاری همایش‌های ملی سبک زندگی پیامبر اکرم (ص) و حضرت زهرا (س) و امامان معصوم و نیز امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب و مصلحان و پیشوایان دینی و فرهنگی منشأ اثرات فراوانی شد که بخشی از آنها به صورت مکتوب امروز در دست محققان و صاحب قلمان است و این حرکت همچنان ادامه خواهد یافت. این اراده دانشگاه در شعر و ادبیات نیز در قالب جشنواره‌هایی نظیر جشنواره هنر و ادبیات دینی تجلی یافته و ادامه دارد.


دومین جشنواره شعر رضوی نیز در زمره همین فعالیت‌های ماندگار خواهد بود که با یاری خداوند متعال و استعانت از پیشگاه حضرت رضا (ع) استمرار خواهد داشت و منشأ پیدایش آثاری بدیع در قالب مجموعه‌های شعری خواهد بود. این جانب ضمن تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره به ویژه ریاست و مسئولان فرهنگی واحد مشهد برای برگزاری و میزبانی این جشنواره و نیز تبریک به برگزیدگان آن، امیدوارم آن چه در پایان حاصل می‌آید مورد رضایت حضرت حق و پیشگاه حضرت ثامن الحجج (ع) و مورد استفاده محققان و پژوهشگران باشد.


دومین جشنواره شعر رضوی دانشگاهیان ایران پنج‌شنبه شب در واحد مشهد به کار خود پایان داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب