خدمات سلامت محور در طرح نذر آب در استانهای محروم اجرا شد/ حضور 277 پزشک در طرح نذر آب 2
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، میلیونها نفر در سراسر جهان در حال حاضر از اثرات بحران آبوهوا رنج میبرند و بر اساس آمارها بیش از 400 حادثه شدید آبوهوایی هرسال گوشهای از مردم دنیا را درگیر خود میکند.
خشکسالی در سالهای اخیر شرایط سختی را برای برخی از استانهای جنوبی کشور ما که بارندگی کمتری داشتند ایجاد کرد؛ این بحران به حدی بود که بسیاری از شهرها و روستاها در استانهای سیستان و بلوچستان از آب آشامیدنی هم محروم بودند و آبرسانی به آنها با مشکل روبرو بود. اما سال گذشته برای اولین بار جمعیت هلالاحمر با مشارکت پذیری داوطلبان میلیارد جمع آوری و در قالب نذر آب این مبلغ در استان سیستان و بلوچستان هزینه شد پولهای جمع آوری شده صرف خرید تانکر و آبرسانی به مردم محروم این منطقه شد و باقیمانده این پول نیز در طرح ققنوس که به تأمین وسایل گرمایشی مدارس بود اختصاص پیدا کرد.
امسال نیز جمعیت هلالاحمر بر اساس وظایف ذاتی این سازمان که کاهش آلام انسانی از جمله آنها است تلاش کرد تا با این طرح قسمتی از مشکلات مردم را برطرف کند. این در حالی است که بهار سال 98 بارندگیهای خوبی در کشور رخ داد و حدود 6 شهر در استان سیستان و بلوچستان که سال گذشته در طرح نذر آب 1 قرار داشت در مرحله دوم از این طرح خارج شدند.
این طرح سه هدف تأمین آب مصرفی، خدمات سلامتمحور و تأمین معیشت را دنبال میکرد.
داوطلبان طلایهدار طرح نذر آب
محمد نصیری در این خصوص در جمع خبرنگاران در تشریح این طرح گفت: در دومین طرح ملی نذر آب بیش از خیرین بیش از 5 میلیارد و600 هزار میلیون تومان کمک کردند که این هزینه در چهار استان خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان هزینه شد.
رئیس سازمان داوطلبان هلالاحمر اضافه کرد: طرح نذر آب ۲ در راستای اهداف هلالاحمر و بهمنظور ارتقاء سطح سلامت و تأمین آب سالم برای مناطق بحرانی که براثر خشکسالی دچار مشکل شدند برگزار شد و که سه هدف تأمین آب شرب، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و ارائه خدمات معیشتی را دنبال میکرد.
وی از اینکه این طرح نسبت به دوره اول از سطح جغرافیایی بیشتری برخوردار بود، خبر داد و گفت: یکی از نکات مهم این طرح این بود که کلیه اقداماتی که در این دوره انجام شد کاملاً داوطلبانه بود و موسسهها و سمنهای مختلف در این پروژه حاضر شدند.
رئیس سازمان جوانان داوطلب هلالاحمر در ادامه افزود: این دوره بیش از 40 روز طول کشید و از ظرفیت بنگاههای اقتصادی در این دوره استفاده شد.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر بابیان اینکه میلیونها نفر در سراسر جهان در حال حاضر از اثرات بحران آبوهوا رنج میبرند، گفت: ۴۰۰ حادثه شدید آبوهوایی در هرسال رخ میدهد که نسبت به 50 سال قبل این آمار 50 برابر شده است ورود به بحث داوطلبانه میتواند در کمک آسیبدیدگان کمک کند.
وی از فعالیتهای سازمان هلالاحمر در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: پیش از اجرای طرح نذر آب نیز طرحهای مختلفی در این استان محروم صورت گرفت که میتوان بهطور مثال از اجرای پروژه آبرسانی به ارزش دو میلیون دلار توسط فدراسیون در روستاهای شهرستان زابل و زاهدان در سال ۸۱ تا ۸۳ نام برد. همچنین ۱۷۹ فعالیت و پروژه داوطلبی اجراشده که طی آن تعداد ۲ هزار و ۱۳ نفر داوطلب در پروژهها شرکت کردهاند و تعداد ۳۴ هزار و ۷۱۹ نفر بهرهور را به ارزش ۶ میلیارد و ۹۵۶ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۵۰ ریال تحت حمایت خویش قرار دادهاند و مبلغ سه میلیارد و ۷۲۳ میلیون ریال در قالب کمکهای دارویی و درمانی به استان سیستان و بلوچستان تخصیصیافته و ۳۳ هزار سبد غذایی به ارزش سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال در میان نیازمندان توزیعشده است.
نصیری خاطرنشان کرد: ۱۹ منطقه در چهار استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان جهت ارائه خدمت مشخص شد و بر اساس آن در فاصله دو ماه طرح نذر آب 2 به مرحله اجرا درآمد.
حضور 277 پزشک در طرح نذر آب 2
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلالاحمر تأکید کرد: در طرح نذر آب 2 خدمات سلامتمحور نیز برگزار شد و کاروانهای سلامت به منطقه اعزام شدند که شامل ۲۷۷ پزشک فوق تخصص، متخصص، عمومی، دندانپزشک و پیراپزشک و ۱۴۰ نیروی پشتیبان بودند.
وی افزود: در این طرح به ۴۱ هزار و ۸۰۰ نفر از ساکنان این مناطق خدمات سلامتمحور ارائه کنیم و بیش از ۳۵۰ قلم دارو به ارزش بیش از ۵ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال را برای توزیع در میان مردم محروم و کمتر برخوردار ساکن در این مناطق تهیه و آماده کنیم.
نصیری از توزیع ۶ هزار و ۵۰۰ بسته بهداشتی به ارزش بیش از ۳ میلیارد ریال و ۸۴۰ میلیون ریال، خبر داد و تصریح کرد: در حوزه خدمات معیشت محور نیز چهار هزار و ۸۰۰ بسته غذایی به ارزش بیش از هفت میلیارد و ۷۲ میلیون ریال، بیش از هفت هزار بسته لوازمالتحریر به ارزش بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، پوشاک به ارزش بیش از ۶ میلیارد و ۷۲ میلیون ریال، پنج هزار و ۲۰۰ بسته اسباببازی به ارزش بیش از یک میلیارد ۱۰۰ میلیون ریال در میان مردم این مناطق توزیع شد و ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر از دورههای آموزشی، ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفر از اجرای برنامههای فرهنگی بهرهمند شده و اجرای پروژههای حمایتی و بهداشتی به ارزش بیش از چهار میلیارد و ۱۶۵ میلیون ریال انجام شد.
این مقام مسئول در جمعیت هلالاحمر گفت: در حوزه تأمین آب شرب در اجرا و برگزاری طرح نذر آب ۲ نیز تأمین بیش از ۸۷۸ تانکر آب به ارزش بیش از ۷ میلیارد و ۶۱ میلیون ریال، توزیع بیش از ۱۱۵ هزار و ۳۰۰ بطری آبمعدنی به ارزش بیش از ۲ میلیارد و ۲۵۵ میلیون ریال و انتقال آب آشامیدنی به مناطق پرفشار و بحرانی از خشکسالی در استان یادشده انجام شد.
وی از اختصاص 150 میلیارد تومان برای بازسازی مسکن مردم در مناطق سیلزده خبر داد و افزود: تاکنون بالغبر ۲۳۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی مردمی و ۱۶۵ میلیارد تومان کمکهای غیر نقدی شامل لوازمخانگی برای کمک به سیلزدگان کشور، به حسابهای جمعیت هلالاحمر واریزشده و این مبلغ بهعنوان امانت برای کمک به هموطنان نزد هلالاحمر خواهد بود.
رئیس سازمان داوطلبان جوانان هلالاحمر از توزیع ۹۴۰۰ بسته لوازمخانگی بین مردم مناطق سیلزده خبر داد و افزود: باقی این لوازم نیز در استانهای لرستان و سیستان و بلوچستان توزیع خواهد شد.
وی عنوان کرد: از میزان ۲۳۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی مردم، ۵۰ میلیارد تومان صرف خرید لوازمخانگی شده و قرار است بقیه این مبلغ برای بازسازی منازل نیمهکاره چهار استان سیلزده اختصاص پیدا کند.
نصیری در توضیح این اتفاق گفت: طبق تعهد صورت گرفته با بنیاد مسکن و ستاد بازسازی مناطق آسیبدیده، بنا شد افرادی که وام مسکن دریافت کردهاند اما هنوز نتوانستند خانههای خود را تکمیل کنند میتوانند از این وام بلاعوض استفاده کنند اما میزان و سقف آن بسته به نظر وزارت مسکن و شهرسازی است.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/