باز هم امحای کلمه «شهید» از معابر تهران/ ادعای یک عضو شورای شهر: این اقدامات خارج از مجموعه شهرداری مدیریت میشود!
گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، میثم خاکپور؛ مشخص نیست پافشاری بر حذف واژه شهید از معابر تهران توسط شهرداری با چه هدفی دنبال میشود که به رغم تذکر رسانهها و انتقاد افکار عمومی همچنان این اقدام ناخوشایند در حال تکرار بوده و اینبار به جای حذف شهید از اسامی کوچهها، به پاک شدن نام شهید از یک ایستگاه اتوبوس انجامیده است.
خبرگزاری آنا در طول دو ماه گذشته در بررسیهای میدانی خود به این نتیجه رسید که در برخی معابر شهر تهران عنوان شهید حذف شده و موضوع هم در فضای مجازی و هم توسط رسانههای دیگر مورد انتقاد قرار گرفت؛ درحالیکه واکنش مدیریت شهری چه اعضای شورای شهر و چه مدیران شهرداری تهران در این خصوص قابل توجه بود.
بهعنوان نمونه غلامحسین محمدی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در توئیتهایی نوشت: این موارد مربوط به «سالها قبل است./همین اشتباهات اندک هم سریعاً اصلاح خواهد شد./انشاءالله نیات همه نظیر خلوص شهدا باشد.» و یا در توئیت دیگری عنوان کرد: «برخی با شانتاژ سعی دارند که شهرداری تهران را به حاشیه بکشانند و این در حالی است که شهردار تهران خود رزمنده بوده و سالیان متمادی در دفاع مقدس حضور داشتند.»
جالبتر از این اظهارنظرها واکنش محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بهعنوان واحد سیاستگذار در حوزه فرهنگی شهر تهران است که در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا اظهار کرد: مگر ما در شهر تهران مسئله کم داریم که رسانهها وارد چنین فضایی میشوند?
وی در تازهترین صحبتهای خود در این خصوص در آخرین جلسه شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: مدتی است پروژه تخریب و دروغپراکنی تبدیل به دستور کاری برای برخی از مرتبطان با حوزه رسانه شده است و ناآگاهانه به شیپوری میدمند که هیچکس و مرجعی از آن سود نمیبرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود در اینباره اعلام کرد: برخی گزارشهای محدود از مغایرت تابلوهای پرچمی با تابلوهای معابر در دوره پیشین مدیریت شهری مربوط به سال ۹۴ مطرح بوده که بر اساس دستور شهردار همین تعداد محدود نیز اصلاح شده است.
اما نکته قابل توجه اینکه علاوه بر منطقه یک تهران گزارشهایی در مناطق 16 و 12 نیز منتشر شد که شهرداری تهران و شورای شهر بهجای قبول آن و پیگیری عاجل نسبت به رفع آن رسانههای دغدغهمند نسبت به حفظ یاد شهدا را فریبکار و دروغگو خواندند.
به غیر از موارد مذکور روز گذشته در گزارشی عنوان شد که یکی از ایستگاههای اتوبوس بی آر تی عنوان شهید را حذف کرده بود که بهطور خودجوش و مردمی عنوان شهید پس از مدتی به آن اضافه و تصویر آن در فضای مجازی دست به دست شد.
شاید در این میان اظهارنظر زهرا نژادبهرام، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص جالب باشد که عنوان کرد این موضوع خارج از مدیریت شهری اداره میشود و هر گروه و جناح و هر فردی که اقدام به این کار میکند، بداند که اشتباه بزرگی را مرتکب شده است و در واقع حذف کلمه شهید نمیتواند مورد تأیید کسی باشد. وی همچنین از تشکیل کارگروهی برای بررسی پشت پرده این موضوع خبر داد.
تعدد حذف واژه شهید از معابر درحالی به یک اپیدمی نگرانکننده تبدیل میشود که با اظهار نظر رسمی این عضو شورای شهر، به نظر میرسد عرصه بر مدیریت شهری تنگ شده و به دنبال یافتن مقصر هستند تا از زیر فشار افکار عمومی خلاصی یابند.
شاید سیاستی که در پشت پرده تغییر پیدرپی اسامی معابر، اماکن و خیابانها نهفته است و حذف واژه شهید از معابر را دنبال میکند حساسیتزدایی از افکار عمومی در این خصوص باشد ولی گذر سالها نشان داده است که مردم نسبت به این موضوعات حساسیت دارند و نباید امیدوار بود که چنین مواردی برای مردم از حساسیت خارج شود.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/