دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 شهريور 1398 - 11:30

پای مصنوعی مجهز به حس لامسه ساخته می‌شود

دانشمندان موفق به ساخت پای مصنوعی شدند که به فرد قطع عضو اجازه می‌دهد پا و زانوی خود را احساس کند.
کد خبر : 414907
dims (1).jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از انگجت، دانشمندان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ پای مصنوعی ساخته‌اند که بازخورد حسی آن راه رفتن را برای فرد قطع عضو آسان‌تر می‌کند و درد فانتوم را کاهش می‌دهد.


درد فانتوم دردی است که در فقدان یک عضو بدن احساس می‌شود؛ این فقدان عضو می‌تواند در نتیجه قطع عضو یا فقدان مادرزادی عضو به وجود بیاید. تاکنون تحقیقات زیادی انجام شده تا راهی برای تجهیز ربات‌ها و اندام‌های مصنوعی به حس لامسه پیدا شود. گفتنی است که اکثر این مطالعات روی دست متمرکز بودندو


حال دانشمندان در مؤسسه فدرال زوریخ راهی برای بازگشت بازخورد حسی در ناحیه پا پیدا کرده‌اند. به کمک این فناوری افرادی که پایشان قطع شده می‌توانند پا و زانوی خود را احساس کنند. به گفته دانشمندان این پای مصنوعی دارای سنسورها و الکترودهایی است که احساس حرکت زانو و بازخوردی از برخورد پاشنه پا به زمین را به کاربر منتقل می‌کند.


محققان در این پروژه با دو داوطلب که پای آنها از بالای زانو به پایین قطع شده بود، کار کردند. گروه تحقیقاتی از یک پای مصنوعی مخصوص استفاده کردند که مجهز به میکروتراشه پردازنده و سنسور زاویه در مفصل زانو است. سپس یک کفی کفش با هفت سنسور به این پای مصنوعی اضافه شد.


این سنسورها سیگنال‌ها را از طریق بلوتوث به صورت بلادرنگ به یک سیستم کنترل منتقل می‌کند که به مچ پای کاربر وصل شده است. یک الگوریتم در سیستم کنترل  بازخوردها را به سیگنال عصبی تبدیل می‌کند و سپس آنها را به عصب استخوان  درشت نی (پشت ران) بیمار ارسال می‌کند. مغز این سیگنال‌ها را به‌عنوان بازخورد زانو و پا تفسیر می‌کند.


این امر باعث می‌شود که درد فانتوم در افراد قطع عضو کمتر شود. این پای مصنوعی به کاربران کمک می‌کند که سریع‌تر راه بروند، اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند و کمتر اکسیژن مصرف کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب