روش جدیدی برای چاپ سهبعدی اندامهای بدن کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از انگجت، سالهاست که دانشمندان روی رشد اندامهای مصنوعی در آزمایشگاه کار میکنند اما هنوز سالیان زیادی تا استفاده از این تکنولوژی مانده است.
اندامهای مصنوعی که در آزمایشگاه پرورش داده میشوند معمولاً برای انسانها کوچک هستند یا مکانیسم کارآمدی برای ارائه اکسیژن ندارند. حال گروهی از دانشمندان مؤسسه ویس در دانشگاه هاروارد موفق به کشف روش جدیدی برای چاپ سهبعدی رگهای خونی روی اندامهای زنده شدهاند که میتواند تحول عظیمی در این حوزه ایجاد کند.
روش جدید که سوئیفت نام دارد، میتواند تولید اندامهای بزرگتر و کارآمدتر را ممکن کند. در این روش با استفاده از جوهر خاصی روی بافت حکاکی خواهد شد. تیم تحقیقاتی موفق به ساخت بافت قلبی شده که میتواند در یک بازه هفت روزه به صورت همزمان بتپد.
دانشمندان دانشگاه هاروارد برای ساخت این بافتها از سلولهای بنیادی استفاده کردهاند. سپس سلولهای بنیادی را درون قالبهای خاصی گذاشتند و با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی و جوهر خاص در بافت مسیرهای ماتریکسی ایجاد کردند. در مرحله بعدی این جوهر برداشته میشود تا کانالهایی برای رگهای خونی ساخته شود.
حوزه چاپ زیستی و استفاده از چاپ سهبعدی برای ساخت اندامهای مصنوعی و مهندسی بافت در مراحل ابتدایی قرار دارد. برخلاف چاپ سهبعدی استخوان و پوست، چاپ سهبعدی بافت به شبکه وسیعی از رگ نیاز دارد تا اکسیژن و مواد مغذی را به اندامها برساند. به گفته دانشمندان، از روش سوئیفت میتوان در هر نوع سلولی استفاده کرد. این تکنولوژی در مراحل ابتدایی است اما مسیر را برای رشد اندامهای مصنوعی در آزمایشگاه هموار کند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/