دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1398 - 15:47
انوشیروانی در گفتگو با آنا:

5 سال مبارزه اصولی با دوپینگ چه نتیجه‌ای داشت؟/ دلم برای وزنه‌برداری ایران می‌سوزد

مربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری گفت: مسئولان بارها اعلام کرده‌اند عزم جدی برای مبارزه با دوپینگ داریم، حالا خروجی این عزم جدی، مثبت شدن تست دوپینگ هشت وزنه‌بردار است!
کد خبر : 414454

سجاد انوشیروانی در گفتگو با خبرنگار حوزه وزنه‌برداری گروه ورزشی خبرگزاری آنا، در مورد مثبت شدن تست دوپینگ هشت وزنه‌بردار در مسابقات قهرمانی کشور گفت: فدراسیون وزنه‌برداری پنج سال مدام روی مبارزه با دوپینگ تأکید می‌کند و در نهایت چنین کارنامه‌ای رقم می‌زند که در یک مسابقه داخلی تست دوپینگی هشت وزنه‌بردار مثبت اعلام می‌شود. جالب اینکه هیچ‌کدام از مسئولان ورزش هم به آن واکنشی نشان ندادند، وقتی شرایط این‌گونه است من در مورد این موضوع چه صحبتی می‌توانم داشته باشم؟! مسئولان فدراسیون فعلی که در دوره گذشته هم مسئولیت را بر عهده داشتند، بارها اعلام کرده‌اند که ما عزم جدی برای مبارزه با دوپینگ داریم، حالا خروجی این عزم جدی، مثبت شدن تست دوپینگ هشت وزنه‌بردار است.


اعلام تست دوپینگ در مسابقه کشور فاجعه است


وی گفت: وقتی آنها اعلام می‌کنند که ما این موضوع را با جدیت پیگیری خواهیم کرد اما نتیجه‌اش این می‌شود. حال وزنه‌برداری خوب نیست. در چنین شرایطی باید به حال ورزشکاری که به خاطر عدم ناآگاهی به چنین موضوعی گرفتار می‌شود، افسوس خورد. قطعاً دوپینگ، بازی کردن با سرنوشت جوانان است و اگر در آینده این روند ادامه داشته باشد، قطعاً شرایط بدتر از این خواهد بود. اعلام شدن تست دوپینگ هشت ورزشکار در مسابقات قهرمانی کشور یک فاجعه است که البته فکر می‌کنم برای مسئولان ورزش این موضوع چندان اهمیتی نداشته باشد چرا که من ندیدم در این چند روز واکنشی نسبت به آن نشان بدهند.


در هیچ رده‌ای با دوپینگ مبارزه نشد


سرمربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان اظهار کرد: آیا شأن وزنه‌برداری که امید اول کاروان ایران برای کسب مدال المپیک است، این است که در یک مسابقه داخلی، هشت وزنه‌بردار دوپینگی داشته باشیم؟! البته این اتفاق در رده جوانان هم افتاد و یک وزنه‌بردار دوپینگی هم در آن رده سنی تستش مثبت اعلام شد. این نشان می‌دهد که فدراسیون وزنه‌برداری ایران در همه رده‌ها نتوانسته است با موضوع دوپینگ به‌صورت جدی برخورد کند و پروژه مبارزه با دوپینگ کاملاً شکست خورده است.


پشتوانه‌سازی در وزنه‌برداری انجام نشده است


انوشیروانی عنوان کرد: یک واقعیت وزنه‌برداری این است که ما هیچ پشتوانه‌سازی نداریم. من نمی‌دانم آن همه استعدادیابی، جشنواره‌ها و مسابقاتی که برگزار شد، چه خروجی داشت؟ قهرمانان وزنه‌برداری تا ابد نمی‌توانستند روی تخته بروند و دیر یا زود از این عرصه خداحافظی می‌کردند. آیا برای همه آنها پشتوانه‌سازی کرده‌ایم که خیال‌مان از بابت جای خالی آنها راحت باشد؟ همین هشت وزنه‌برداری که تست دوپینگ‌شان مثبت اعلام شد، کسانی بودند که می‌توانستند برای آینده وزنه‌برداری ایران حرفی برای گفتن داشته باشند. قطعاً چند نفر از این وزنه‌برداران می‌توانستند در المپیک 2024 به میدان بروند اما به خاطر این عدم آگاهی، عمر ورزشی‌شان هدر رفت و خیلی‌ها با محرومیت‌های دو یا چهار ساله روبه‌رو می‌شوند و برخی دیگر هم کلاً وزنه‌برداری را کنار می‌گذارند.


کمیته پزشکی فدراسیون از جنس وزنه‌برداری نیست


انوشیروانی در واکنش به صحبت‌های رئیس کمیته پزشکی فدراسیون وزنه‌برداری عنوان کرد: باقری از جنس وزنه‌برداری نیست. البته در اینجا من باقری را مقصر نمی‌دانم چرا که او یک پزشک است و طبق مأموریتش در این فدراسیون کارش را انجام می‌دهد اما آن چیزی که مشخص است، این است که این فرد از جنس خانواده وزنه‌برداری نیست ولی با این‌حال در این بحران به‌وجود آمده از مسئولیت خودش فرار نمی‌کند و پاسخگوست. امروز او بعد از پنج سال حضور در فدراسیون به عنوان رئیس کمیته پزشکی می‌گوید ما عزم‌مان را برای مبارزه با دوپینگ جزم کرده‌ایم. حالا سؤال من این است که آنها دقیقاً چه برنامه‌ای برای مبارزه با دوپینگ انجام داده‌اند که در نهایت خروجی آن مثبت اعلام شدن تست هشت وزنه‌بردار است؟ این اتفاقات تیشه به ریشه وزنه‌برداری زده است و جالب این است که در این فاجعه هیچ‌کدام از مسئولان هم واکنشی نشان نمی‌دهند. سؤال من از تمامی مسئولان وزنه‌برداری ایران این است که چه برنامه‌ای در راستای فرهنگ‌سازی دوپینگ در استان‌ها انجام داده‌اید که با افتخار بگوییم دوپینگ در وزنه‌برداری کاهش پیدا کرده است.


آینده وزنه‌بردار ناآگاه نابود می‌شود


وی گفت: متأسفانه با ناآگاهی و عدم برنامه‌ریزی درست و صحیح از سوی متولیان ورزش وزنه‌برداری در نهایت آینده این وزنه‌برداران که ناآگاهانه به سمت دوپینگ می‌روند، می‌سوزد و هیچ‌کس هم به آن واکنش نشان نمی‌دهد. در اروپا قوانینی وجود دارد که اگر داروخانه یا شخصی مواد نیروزای غیرمجاز بفروشد، چند سال در زندان باید به‌سر ببرد. این یک حکم دولتی است که با آن هیچ تعارف و مماشاتی نمی‌کنند. این افراد که مواد نیروزای غیرمجاز را می‌فروشند، به بدنه ورزش جامعه آسیب می‌رسانند و با آنها مقابله می‌شود. در ایران کدام یک از این کارها انجام می‌شود؟


از استان‌ها و سالن‌های دورافتاده باید دوپینگ را مهار کرد


انوشیروانی تأکید کرد: در چنین شرایطی به‌نظرم نه مربی مقصر است و نه ورزشکار؛ بلکه مسئولان و سیاست‌گذاران ورزش، مقصر چنین اتفاقاتی هستند. در کشور ما سالیانه هزینه بسیار زیادی می‌شود تا با مواد مخدر مبارزه شود. در کنار کشور ایران، کشور افغانستان وجود دارد که در امر تولید مواد مخدر ید طولانی دارد. با توجه به برنامه‌ریزی جدی مسئولان مبارزه با مواد مخدر، دسترسی به این مواد از طریق کشور افغانستان کنترل شده است و کسی نمی‌تواند به راحتی به این مواد از طریق کشور همسایه دسترسی پیدا کند، اما در مورد مواد نیروزا، هر زمان شما اراده کنید، نیم ساعت بعد در دسترس قرار می‌گیرد. ما اگر هدف‌مان مبارزه با دوپینگ است، باید از ریشه کار را شروع کنیم و ابتدا از استان‌ها و سالن‌های دورافتاده وزنه‌برداری کار را آغاز کنیم چرا که آنها وزنه‌برداران رقابت‌های قهرمانی کشور، لیگ برتر و تیم ملی را تربیت می‌کنند.


مقصر دوپینگ سیاست‌گذاران ورزش ایران هستند


پیشکسوت وزنه‌برداری عنوان کرد: همان‌طور که گفتم مسئولان سیاست‌گذار ورزش ایران مقصر هستند. متأسفانه در ایران کسی تخصص ورزشی ندارد و حتی خیلی از افراد نمی‌دانند که برای جلوگیری از مواد نیروزا چه کاری باید انجام بدهند. در بحث آموزش وزنه‌برداری خیلی ضعیف است. خیلی از مربیان ما بسیاری از مسائل وزنه‌برداری را به‌صورت تجربی می‌دانند و به خاطر عدم آگاهی، نمی‌دانند حتی اگر یک ماده نیروزا با ماده دیگر در بدن ترکیب شود، چه فاجعه‌ای در بدن رخ خواهد داد. متأسفانه ورزش قهرمانی در ایران مولدش ورزش نیروزا است در صورتی که اصلی‌ترین عامل پیشرفت تمرین  است. ما در خیلی از استان‌ها و در بین ورزشکاران و مربیان نتوانستیم این موضوع را جا بیندازیم که مزایای تمرین چیست. در حال حاضر تمام رشته‌های ورزشی در دانشگاه تدریس می‌شوند، به غیر از وزنه‌برداری که امید اول ایران برای مدال‌آوری است.


فدراسیون به دنبال تصمیمات روزمرگی و فرار رو به جلو است


وی گفت: این نشان می‌دهد که وزنه‌برداری به سمت علمی شدن حرکت نکرده است. منابع آموزشی که در فدراسیون در اختیار مربیان قرار داده می‌شود، از کدام منابع علمی معتبر بین‌المللی دنیا است؟ وقتی که یک منبعی فاقد اعتبار بین‌المللی باشد، قطعاً در عرصه ورزش حرفه‌ای و قهرمانی چندان معتبر نیست و نتیجه‌اش همین اتفاقات است. در واقع مربیان ما فضایی برای آموزش و یادگیری ندارند و از طرف دیگر فدراسیون هم تنها به دنبال تصمیمات روزمرگی و فرار رو به جلو است. این واقعیت وزنه‌برداری ایران است و ما نباید آن را کتمان کنیم. پس از چهار سال مبارزه اصولی و ریشه‌ای با دوپینگ، تست دوپینگ هشت وزنه‌بردار مثبت اعلام می‌شود و حالا شما ببینید در استان‌ها چه فاجعه‌هایی رقم خورده است. ما اگر می‌خواهیم دوپینگ را کنترل کنیم، باید از شهرستان‌ها شروع کنیم و به‌صورت ریشه‌ای آن را از بین ببریم نه اینکه در قالب یک مسابقه در تهران با برگزاری یک کارگاه یک ساعته مبارزه با دوپینگ با آن مقابله کنیم. اگر فدراسیون به دنبال مبارزه با این موضوع است، علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد؛ نه اینکه در جریان این یک مسابقه اعلام شود تست دوپینگ می‌گیریم. در واقع آنها باید مسابقات قهرمانی کشور را پاک برگزار کنند.


دلم برای وزنه‌بردارانی که در تله دوپینگ قرار می‌گیرند، می‌سوزد


انوشیروانی در پایان گفت: متأسفانه هیچ چیز در جای خودش نیست. اگر من هم صحبتی می‌کنم تنها به این خاطر است که 17 تا 18 سال در این رشته بوده‌ام و درجات کوچکی از قهرمانی در این رشته ورزشی در کارنامه خودم دارم. هیچ انتقادی هم به فدراسیون و مسئولان آن ندارم و در کارهای آنها هم دخالتی نمی‌کنم. چند وقت پیش مجمع انتخاباتی برگزار شد و همه رأی خود را اعلام کردند. این نشان می‌دهد که آنها از این شرایط راضی هستند و ما هم نمی‌توانیم به آنها خرده بگیریم. اگر هم حرفی می‌زنم به این خاطر است که دلم برای وزنه‌بردارانی که در تله دوپینگ قرار می‌گیرند و عمر ورزشی‌شان نابود می‌شود، می‌سوزد.


انتهای پیام/4051/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب