مطالبه دیپلماسی عزت توسط جنبش دانشجویی از وزارت امورخارجه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مقام معظم رهبری در دیدار سالانه خود با دانشجویان در ابتدای خردادماه سال 98 نسبت به موضعگیریها و فعالیتها حوزه بینالملل دانشجویان توجه ویژهای داشته و از اقدامات دانشجویان تقدیر کردند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار به برخی اقدامات و فعالیتهای مجموعههای دانشجویی در عرصههای داخلی، منطقهای و بینالمللی، بخصوص در یک سال گذشته اشاره کردند و افزودند: حمایتهای مجموعههای دانشجویی از کارگران و ورود به نحوه واگذاریها در مجتمع کشتوصنعت نیشکر هفتتپه و ماشینسازی تبریز و یا مطالبه از سه قوه و مجمع تشخیص مصلحت نظام در برخی موضوعها و همچنین برگزاری تجمعها در حمایت از مردم یمن و موضعگیری درباره حوادث نیوزیلند و نیجریه، اقدامات خوبی بود که انجام گرفت.
ایشان درعینحال مجموعههای دانشجویی را به رعایت متانت و عقلانیت، در کنار نشان دادن اقتدار روحی و معنوی توصیه مؤکد کردند و گفتند: در اجتماعات و مطالبهگریها، سخن منطقی، تأثیرگذار خواهد بود و من ضمن تأیید اینگونه حرکتها بر استمرار آنها تأکید دارم.
مطالبه از سران قوا و رعایت عقلانیت دو موضوعی است که در مطالبات دانشجویان از دولت برای برداشتن گامهای استوار در کاهش تعهدات برجامی به چشم میخورد.
دانشجویان با ارائه تحلیلهای دقیق علمی فضای بینالملل را تشریح کرده و پیشنهادهایی نیز برای اقدامات متقابل جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به بدعهدیهای طرفهای غربی و آمریکا ارائه کردند.
مشکل سیاست خارجی کشور مقاومت در برابر تقویت ساختار درونی نظام است
دانیال یادگاری، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با انتشار رشته توئیتی پیرامون سفر وزیر امور خارجه کشورمان به فرانسه و مذاکرات دیپلماتیک با کشورهای اروپایی، واکنش نشان داد؛ وی در پیام خود نوشت: اساساً مشکل سیستم خارجه دولتمان در عدم تجربه نیست! لیکن آنچه منجر به حماقتهای متعدد با نام تجربه شده، مقاومت در برابر «تقویت ساختار درونی نظام» است!
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در ادامه توئیت خود اشاره کرد: سکوت نهادهایی نظیر مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی، انفعال جریان انقلابی و طرح مسائل حاشیهای و فرعی همه اتفاقاتی است که ما را به قهقرای توافق برجام رساند!
گام سوم کاهش تعهدات برجامی، گام اقدامات حداکثری
۴۰
دفتر تشکل دانشجویی عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور با ارسال نامهای به رئیسجمهور گام سوم کاهش تعهدات برجامی و اقدام متقابل جمهوری اسلامی را گامی حداکثری عنوان کرده و از رئیسجمهور خواستار شدند با اقداماتی از قبیل آغاز به کار فردو، نصب ماشینهای نسلهای بالاتر در بخش صنعتی نطنز، افزایش درصد و ظرفیت غنیسازی و کاهش دسترسی و بازرسیهای آژانس در ایران، تمامیتخواهی غربیها را پایان داده و عزت جمهوری اسلامی ایران را در مواجهه با آنها حفظ کنند.
در این نامه آمده است: امروز مردم بهواسطه تأکید جمهوری اسلامی ایران بر سه عنصر راهبردی عزت، حکمت و مصلحت در مناسبات بینالمللی و سوابق درخشان در عدم پذیرش منطق زور منتظرند گام سوم کاهش تعهدات برجامی گامی از روی عزت و اقتدار ایرانی اسلامی باشد و دولت جنابعالی نیز با اقداماتی از قبیل آغاز به کار فردو، نصب ماشینهای نسلهای بالاتر در بخش صنعتی نطنز، افزایش درصد و ظرفیت غنیسازی و کاهش دسترسی و بازرسیهای آژانس در ایران، تمامیتخواهی غربیها را پایان داده و عزت جمهوری اسلامی ایران را در مواجهه با آنها حفظ کنید.
دولت در گام سوم کاهش تعهدات برجامی به گفتمان مقاومت اتکا کند
میلاد عبدی، دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در موضعگیری خود در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به موعد گام سوم کاهش تعهدات جمهوری اسلامی ایران در چارچوب برجام گفت: اروپاییها ۱۱ تعهد درباره فروش نفت ایران و بازگشت پول آن، سرمایهگذاری در ایران، حملونقل، هوانوردی و کشتیرانی دادهاند ولی هیچگاه به آنها جامه عمل نپوشاندند.
وی افزود: ارائه پیشنهادها و تعهدات بیعمل از سوی اروپاییها درواقع برای اتلاف وقت و دستاویز قرار دادن آن برای اینکه جمهوری اسلامی ایران را متقاعد کنند که در پی آن هستند برجام حفظ شود و برای آن تلاش میکنند، اما مشاهدات و مستندات غیرازآن است.
عبدی عنوان کرد: گامهایی که ایران در دو مرحله برای کاهش تعهدات برجامی خود در پاسخ به بدعهدیهای اروپا برداشته است در راستای وادار کردن اروپاییها برای اجرایی کردن تعهدات خودشان و بسترسازی برای دستیابی جمهوری اسلامی ایران به منافع ملی خود از معاهده برجام است.
وی اشاره کرد: در دو گامی که برداشته شد، عملاً هیچ اقدام جزئی و مثبت از طرف اروپاییها مشاهده نشد بهجز شومنیهای دیپلماتیک که اخیراً نیز یک وعده توخالی مبنی بر ایجاد خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای خرید نفت از ایران در ذیل همان شومنیها ارائه دادند.
دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تصریح کرد: گام سوم اقدام متقابل جمهوری اسلامی ایران بهمراتب باید قاطعتر و محکمتر برداشته شود تا در طرف مقابل تغییر رفتار بنیادی صورت بگیرد.
عبدی در تشریح سخنان خود اظهار کرد: این گام باید طوری باشد که اروپاییها این امر را یقین کنند که احتمالاً دیگر گام چهارمی از سوی ایران در پیش نباشد و بعد گام سوم، گام بعدی فروپاشی ساختار برجام از سوی ایران خواهد بود یعنی خروج از برجام و دیگر هر اقدامی که باید بکنند بعد گام سوم حتماً باید عملیاتی کنند تا اینکه ایران از برجام خارج نشود.
وی خاطرنشان کرد: از اقداماتی که در گام سوم میشود انجام داد میتواند شامل رفع محدودیت تحقیق و توسعه، توسعه نسلهای جدید سانتریفیوژ، افزایش سطح غنیسازی، استفاده از سانتریفیوژهای IR۶ و IR۸، ایجاد محدودیت در بازرسیهای مأموران آژانس بینالمللی انرژی اتمی از مراکز هستهای و دانشگاهی، باشد.
عبدی ادامه داد: موضع جمهوری اسلامی ایران کاملاً مشخص است که بههیچعنوان با آمریکا مذاکره نخواهد کرد و این سم مضاعف است؛ متأسفانه رئیسجمهور ایران اخیراً مطرح کردن که برای تأمین منافع ملی و آبادانی کشور با هرکسی که بداند لازم باشد از مذاکره کردن دریغ نخواهیم کرد، بیان این مطلب از سوی آقای روحانی مشخص نیست منطبق بر کدام تجربه تاریخی است!
دبیر واحد بینالملل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در پایان سخنان خود گفت: از دولت انتظار میرود که به گفتمان مقاومت اتکا کند و فریب خدعه و نیرنگ غربیها را نخورند.
گام سوم کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران همراه با اقتدار باشد
حمزه دستیار دبیر سابق بینالملل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با اشاره به نزدیک شدن به زمان اعلام گام سوم کاهش تعهدات جمهوری اسلامی ایران در قالب برجام، گفت: با توجه به اتفاقاتی که در فضای سیاسی کشور رخ داده و پالسهایی از طرف دولت مبنی بر احتمال مذاکره مجدد با آمریکا صادر میشود نگاه ما این است که در رابطه با مناسبهای بینالمللی الگویی داریم که باید از آن درس بگیریم و آن الگو متأثر از سه عنصر راهبردی عزت، حکمت و مصلحت است.
وی افزود: بحث عزت از این طرق پایمال میشود که کشورهایی که ما با آنها مذاکره میکنیم همان کشورهایی هستند که ما را «ملت تروریست» خطاب کردند، همان کشورهایی هستند که سعی کردند صادرات نفت ما را به صفر برسانند، همان کشورهایی هستند که میخواستند کریسمس را در ایران جشن بگیرند و همان کشورهایی هستند که ۴۰ سال است ما را تحریم کردند. پس مذاکره با این کشورها و با این نگاه که از بالا به پایین دارند و خود را کدخدا میپندارند، اصل عزت را رعایت نمیکند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل بیان کرد: از طرف دیگری اصول حکمت و مصلحت وجود دارد؛ این اصول از این باب زیر سؤال میروند که ما یک تجربه مذاکره با غرب داریم و این کشورها به نتایج مذاکرات پشت پا زدند و ما را در تعهداتمان نگه داشتند ولی خودشان از توافقی که در شورای امنیت سازمان ملل نیز به آن صحه گذاشته شده است، خارج شدند و تحریمهایشان برگشت و ما ماندیم و تعهداتمان اما آنها بودند و تحریمهایشان.
دستیار اعلام کرد: پیشنهادمان به دولت این است که با آغاز به کار فردو و نصب ماشینهای سانتریفیوژ نسل بالاتر در نطنز، کاهش دسترسیهای بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و حتی خروج از NPT فشار متقابل را به غربیها وارد کند تا غرب متوجه شود که دست ایران بسته نیست و با این حرکت میتوانیم حداقل غرب را وادار کنیم به تعهداتش عمل کند و زمینه را برای خروج کامل از برجام را فراهم کنیم و به اقدامات یکطرفه پایان دهیم.
گام سوم کاهش تعهدات برجامی با غنیسازی ۲۰ درصد پاسخ دندانشکنی به دشمنان میدهد
ادریس مشایخی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه برجام رؤیایی سادهلوحانه است که ۶ سال پیش بر سرنوشت این ملت سایه افکنده بود، بیان کرد: این رؤیا روزهای تلخی را تجربه میکند.
وی افزود: رؤیای «پیشرفت، با سازش»، رؤیایی عوامانه ولی اغواگر است که بر تئوری «باید کدخدا را از خودمان راضی کنیم» استوار بود؛ اما حاصل سالها سیطرهاش بر کشور درخت برجام به اضافه چرخهای شکسته اقتصاد شد!
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با بیان اینکه برجام درختی است که بر اساس محاسبات برخی مسئولان قرار بود ابرها آن را ببینند و بر آسمان این مرزوبوم ببارند، گفت: این توافقنامه آنقدر نحیف و بیجان بود که با اندک بادی از سمت غرب افتاد و فقط گردوخاک آن نصیب مردم شد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی عنوان کرد: بدتر آنکه در این پیچ تاریخی دولت ما حاضر نیست با واقعیت کنار بیاید و همچنان برای احیای این رؤیا با ابزار دیپلماسی سازش تلاش میکنند و مدام با تنفس مصنوعی سعی بر دمیدن بر کالبد بیجان برجام دارند که واقعاً این حد از اهتمام برای سر پا کردن جنازه برجام درحالیکه اقتصاد بهگلنشسته، ارزش پول ملی سقوط آزاد داشته و بازار داخلی به حال خود رها شده، جای بسی تعجب و تأمل دارد.
مشایخی بیان کرد: ایکاش دولتمردان و سران دیپلماسی پس از ۶ سال گره زدن سرنوشت کشور و مردم به برجام و بهجای تلاش بیهوده برای احیای برجام و گره زدن آینده کشور به مذاکرهای دیگر، این دور باطل را همینجا با برداشتن محکم گام سوم کاهش تعهدات قطع کنند و با در پیش گرفتن دیپلماسی عزت و مقاومت بیشتر از این ملت بزرگ ایران را تحقیر نکنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گام سوم کاهش تعهدات برجامی با غنیسازی ۲۰ درصد میتواند پاسخ دندانشکنی به دشمنان قسمخورده این ملت بدهد و قدرت ما را در چانهزنی و معادلات جهانی بیفزاید.
سرگذشت آنان که پیش از شما به دیدار کدخدا رفتهاند میتواند برایتان راهگشا باشد
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) با انتقاد از اظهارات اخیر رئیس دولت درباره مذاکره، طی نامهای به رئیسجمهور نوشت: آقای روحانی! رویکرد خود و دستگاه اجرایی را در این اندک زمان باقیمانده از دوران مسئولیت اصلاح کنید و به درد مردم بپردازید و با اصلاح مبانی خویش در سیاست خارجی و همچنین پرکاری در عرصه داخلی میزانی از این ضعف عملکرد را جبران کنید.
در این نامه با ارائه مقدمات نتایج مذاکرههای قبلی با آمریکا و غرب آمده است: سخنان چند روز اخیرتان نیز تمام این حرفها را اثبات میکند. مشکلتان همچنان همین است که راهحل اساسیترین مشکلات را در دیدار با افراد میبینید. سرگذشت آنان که پیش از شما و مشتاقتر از شما به چنین دیدارهایی رفتهاند میتواند برایتان راهگشا باشد. علیرغم اینکه مقام معظم رهبری در یک سال اخیر صراحتاً و چندین مرتبه مذاکره با آمریکا را سم دانستند و مخالفت خود با مذاکره را به جهت هزینههای فراوان آن برای ملت ابراز کردند اما باز به ثابتقدمی در بیراهه مذاکره با آمریکا و اروپا افتخار میکنید و دائماً به منتقدان حمله میکنید. پنبه از گوشتان در آورید و آه بلندی که این مردم در حسرت تحقق وعدههایتان و از سال ۹۲ میکشند بشنوید و نگاه تلخشان به مسیری که پیمودهاید را ببینید.
در این نامه خطاب به رئیسجمهور بیان شده است: آقای روحانی، رویکرد خود و دستگاه اجرایی را در این اندک زمان باقیمانده از دوران مسئولیت اصلاح کنید و به درد مردم بپردازید و با اصلاح مبانی خویش در سیاست خارجی و همچنین پرکاری در عرصه داخلی میزانی از این ضعف عملکرد را جبران کنید. حتماً جنبش دانشجویی در این صورت همراه و همیار شما خواهد بود اما اگر همچنان به اصول اساسی انقلاب اسلامی و خواست مردم برای اصلاح و بهبود اوضاع معیشتی بیتوجه باشید صراحتاً اعلام میداریم که در کنار مردم اجازه تکرار تجربه تلخ گذشته و از دست رفتن آرمانهای انقلابمان را نخواهیم داد و از هر اقدامی که تکلیفمان برای اصلاح روند فعلی دولت باشد دریغ نخواهیم کرد.
جنبش دانشجویی خواهان دیپلماسی عزت هستند
خلاصه مطالبات جنبش دانشجویی کشور از تشکلهای مختلف نشان دادن دیپلماسی عزت از سوی دولت است؛ در این اظهارات با اشاره به سابقه تعامل با غرب و انجام کامل تعهدات جمهوری اسلامی در برجام و بدعهدی غرب در پاسخ به اقدامات ایران را درسی برای دیپلماتهای کشور داشتند که باید در گام سوم کاهش تعهدات برجامی و درخواست مذاکره یا میانجیگری فرانسه آن را لحاظ کرد.
محدودیتهای داوطلبانه کشور در تحقیق و توسعه صنعت هستهای و محدودیت فعالیت غنیسازی اورانیوم از نگاه دانشجویان باید خاتمه یابد و دولت در اقدامات خود نیز میبایست این خواستهها را در نظر گیرد.
اگر قشر دانشجو را قشری فرهیخته در نظر بگیریم و نمایندهای از آحاد جامعه، نظر این قشر نیز اجتناب از مذاکره با کشورهایی است که در مقابل حسن نیت جمهوری اسلامی ایران تنها بدعهدی و وعدههای عمل نشده برای عرضه داشتند، است.
انتهای پیام/4115/پ
انتهای پیام/