تشریح مصادیق امر به معروف و نهی از منکر/ موانع داخلی و خارجی دستیابی به آرمانهای انقلاب اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قروه، عصر امروز به مناسبت هفته امر به معروف و نهی از منکر نشست علمی با محوریت نقد، نقدپذیری و مطالبهگری با حضور امام جمعه قروه، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر و جمعی دیگر از مسئولان شهرستان و استادان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه برگزار شد.
سمیرا دهقانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه از مراحل پنجگانه انقلاب یاد کرد و گفت: حرکت انقلابی، نظام انقلابی، جامعه انقلابی، دولت انقلابی و تمدن انقلابی مراحل پنجگانه انقلاب اسلامی هستند و بستر این مراحل، آرمانگرایی و پیروی از آرمانهای اسلام و انقلاب است؛ آرمانهایی مثل آزادی اندیشه و بیان، استقلال سیاسی و اقتصادی، اعتماد به نفس ملی، استقرار عدالت و ...».
وی اضافه کرد: برای تحقق این آرمانها حرکت باید بلندمدت باشد و هوشیاری و آگاهی کامل در این مسیر وجود داشته باشد که هوشیاری همان روحیه مطالبهگری است. برای تحقق این آرمانها هم باید به موانع داخل توجه شود و هم به موانع خارجی.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه، درست نفهمیدن مسائل کشور و مسئله انقلاب، درست نشناختن محیط و اشتباه گرفتن دوست و دشمن، سرگرم شدن به مسائل و بهانههای اختلافانگیز و ویرانکننده را موانع داخلی برشمرد و بیان کرد: کوچک جلوه دادن پیروزیها و برجسته کردن نقاط ضعف، کارشکنی و تحریم، تبیین دروغ، غیرواقعی و تحریف حقایق تاریخی موانع خارجی رسیدن به آرمانهای انقلاب هستند.
دهقانی خاطرنشان کرد: مطالبهگری همان روحیه عاقلانه، شجاعانه و پرانگیزه در بستر نظام اسلامی است.
حجتالاسلام والمسلمین عابدین رستمی امام جمعه قروه نیز در این دیدار با تسلیت فرارسیدن ماه محرم و ایام شهادت حضرت اباعبدالله حسین(ع) و یاران ایشان، قیام عاشورا را نمونه بارزی از امر به معروف و نهی ازمنکر دانست و افزود: فلسفه امر به معروف و نهی از منکر همان نقدپذیری است.
وی تشریح کرد: نقدپذیری دارای سه رکن است که مهمترین آن شناسایی وضع موجود همان تخصص است و فرد نقاد باید حتماً از تخصص لازم برخوردار باشد.
امام جمعه قروه مطرح کرد: رکن دوم نقدپذیری ارائه گزینه جایگزین است همچنین نقدها باید نهادمحور باشد؛ نه شخصمحور، نقد باید نسبت به عملکرد و رفتار باشد. رکن سوم اینکه نقد روی هستها و نیستها قابل قبول است.
رستمی بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر دارای چهار سطح است که دو سطح آن اجتماعی و دو سطح دیگر حاکمیتی هستند. سطح اول امر به معروف مردم نسبت به مردم، دوم امر به معروف مردم به مسئولان، سوم امر به معروف مسئولان به مردم، چهارم امر به معروف مسئولان نسبت به همدیگر.
سید علی حسینی از استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه نیز نقد و نقدپذیری را از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: جامعه اگر بخواهد اصلاح شود باید امر به معروف و نهی از منکر و فرهنگ نقد و نقدپذیری در آن احیا شود؛ البته نقد را نباید با تخریب اشتباه گرفت.
وی با اشاره به حدیث «المؤمن مداء المؤمن» بیان کرد: همانند آیینه باید مشکلات را گفت و نقاط مثبت را هم بیان کرد. نقد باید همراه با راهکار باشد. انتقاد موجب شناسایی نقاط ضعف و قوت میشود و به فرموده مقام معظم رهبری نقد و نقدپذیری واجب است و تهمت حرام است.
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قروه با اشاره به لزوم مطالبهگری قشر دانشجو و جوان یادآور شد: در این مهم نیز باید دقت کرد که اول مطالبات به حق شناسایی و دوم راه مطالبهگری و موقعیت طرح مطالبه سنجیده شود و اینطور نباشد که به اسم مطالبهگری به خواست دشمن در زمین دشمن بازی کنیم.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/