دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1398 - 09:57
فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با آنا:

احزاب به ابزار و سرگرمی سیاسی تبدیل شده‌اند

دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم گفت: احزاب، ابزار و سرگرمی سیاسی هستند و در زمان انتخابات و برهه‌های مشابه به‌عنوان یک وسیله برای گرم کردن تنور انتخابات مورد بهره‌وری قرار می‌گیرند.
کد خبر : 413609
1.jpg

امرالله شیخیانی، دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه نتیجه نظام انتخاباتی فعلی برای کشور، مردم و جامعه چالش‌زا و بدفرجام است، اظهار کرد: محصول شیوه فعلی انتخابات اعم از ریاست جمهوری, مجلس و شوراها آفت‌زا بوده و قواعد و سازوکارهای انتخاباتی در کشور گرایشی و نظام‌مند نیست.


وی ادامه داد: انتخاب رئیس‌جمهور، نمایندگان مجلس و شوراها بر مبنای نظام جناحی, سیاسی و حزبی صورت نمی‌گیرد؛ یعنی  کشور ما فاقد یک نظام انتخاباتی مبتنی بر گرایش‌های سیاسی به‌صورت چرخش متوازن قدرت برای خدمت است.


دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم با بیان این‌که در این نظام رقابتِ حزبی در قالب گردش متوازن قدرت برای خدمت به مردم  منظور نشده است، گفت: پاسخگویی و بازخواست حزبی در اداره کشور در محاق است. در قوانین فعلی انتخابات و موازین آن جایگاهی برای تحزب در اداره دولت و مدیریت کشور وجود ندارد.


شیخیانی در همین رابطه خاطرنشان کرد: احزاب، ابزار و سرگرمی سیاسی هستند و در زمان انتخابات و برهه‌های مشابه به‌عنوان یک وسیله برای به‌اصطلاح گرم کردن تنور انتخابات یا برای همان مشارکت حداکثری مورد بهره‌وری قرار می‌گیرند.


وی با اشاره به این مطلب که نظام ناقص فعلی انتخابات دارای راهکار و راهبرد پاسخگوییِ مسئولیت رؤسای جمهور و.... علی‌رغم انتخاب توسط مردم، اما در برابر مردم به‌صورت نظام‌مند در چهارچوب مناسبات حزبی-تشکیلاتی پاسخگو نیست، افزود: در شاکله و محتوای نظام فعلی انتخابات، دولت و مجلس منتخب، واهمه و دغدغه مؤاخذه  در برابر مردم و اقشار را ندارند در واقع رئیس‌جمهور، دولت و مجلس در خصوص رفتار و عملکرد خود در برابر مردم به‌طور مستقیم، حزبی و تشکیلاتی جوابگو و مسئول نیستند. در چنین نظام انتخاباتیِ ابتر, مردم ازنظر سیاسی،گرایشی و جناحی به‌طور منسجم و سازمان‌یافته تقسیم  نشده‌اند و در زمان تصمیم‌گیری در عرصه‌های انتخاباتی به‌صورت معنی‌دار و انسجام‌یافته سیاسی گرایشی حضور ندارند.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه تأکید کرد: در چنین فضایی معمولاً در انتخابات جو غالب پوپولیسم، قوم‌گرایی، ناسیونالیست، بده‌بستان، کدخدابینی، زدوبند، معامله، ارعاب، تهدید و تحدید، وعده و وعید فاقد تضمین، رأی‌فروشی، چهره‌پردازی، اپوزیسیون، سوء‌استفاده از ارزش‌ها و ملاک‌ها و دیگر شیوه‌های نادرست مورد استفاده قرار می‌گیرند.


شیخیانی در پایان به شیوه‌های ناصحیح کاندیداها برای کسب رأی اشاره کرد و گفت: کاندیداها از طریق ناصواب به‌دنبال اقبال مردم و رأی‌آوری هستند. در کشور ما مردم از نظر گرایش سیاسی میان سه گرایش واقعی راست، چپ و میانه به‌طور مشخص و به نحوی‌که در صحنه‌های  انتخابات بر همان مبنای گرایش تصمیم بگیرند، تقسیم نشده‌اند. در این نظام انتخاباتی  به آسیب‌شناسی آن برای برون‌رفت از وضع ناصواب و بدفرجام فعلی در جهت ایجاد یک نظام کامل و صحیح اهتمام نکرده‌اند.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب