دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1398 - 06:00
یک روانشناس اجتماعی در گفتگو با آنا:

دلایلی که برای اعتیاد افراد مطرح می‌شود، علمی نیست!/ حرف‌های معتاد شنیده نمی‌شود

یک روانشناس اجتماعی گفت: اینکه افراد برای استرس و مشکلات جامعه رو به سیگار می‌آورند، یک ادعای غیرعلمی است؛ زیرا افراد سیگاری هم در بین افراد مرفه جامعه و هم افرادی که در وضعیت نامناسب قرار دارد.
کد خبر : 413570

آندیا عباسیان در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اظهار کرد: اعتیاد به مواد مخدر؛ رابطه جنسی، سیگار، فضای مجازی و هر چیزی می‌تواند باشد و می‌توان گفت اعتیاد زمانی رخ می‌دهد که فرد توان برطرف کردن دردهای خود را ندارد و به چیزی پناهنده می‌شود. دردهای افراد معتاد بیان‌نشده است.


وی افزود: به‌طور مثال بعضاً دانشجویی که در خانواده مرفه زندگی می‌کند و به سیگار پناهنده می‌شود، به این دلیل است که ۸۰ درصد انتخابات زندگی او توسط خانواده انجام‌شده و تنها ۲۰ درصد تصمیمات زندگی خود را گرفته است.


این روانشناس اجتماعی عنوان کرد: چند روز گذشته مادر دختر ۲۰ ساله‌ای به مطب مراجعه کرد و گفت فرزند من در بهترین مدرسه تحصیل‌کرده است برای هوش بالای او در نظر گرفته‌ایم که در تمام حوزه‌های زندگی او یک مشاور وجود داشته باشد؛ این در حالی است که در دنیا یک فرد ۱۸ ساله را به‌عنوان یک بزرگ‌سال به رسمیت می‌شناسند. فرهنگ ما دچار بیماری است که فرزند خانواده را تا آخر عمر بچه‌ها می‌دانند و این یک آسیب اجتماعی را در پی خواهد داشت.


 عباسیان ادامه داد: با وجود این حجم از پزشکی که در کشور داریم هنوز حال بدی بر جامعه ما مسلط است زیرا در جامعه زنجیره‌ای وجود دارد به نام زنجیره موفق شوی اجباری!


وی گفت: باید به این موضوع رسیدگی شود که فرد چرا به جای اینکه به خانواده پدر و مادر و دوستان خود متکی باشد، به سمت سیگار می‌رود یکی از دلایل اصلی که افراد معتاد می‌شوند؛ این است که کمتر در محیط اطراف خود درگیر می‌شوند. فرد نیاز دارد بدون هیچ قضاوتی به افراد مطرح زندگی خود پناهنده شود.


این روانشناس اجتماعی اذعان کرد: ما باید به نقش خود در سیگاری شدن افراد اطرافمان توجه کنیم.


عباسیان ادامه داد: افراد معتاد یک درد مشترک دارند،  این است که با آن‌ها همدلی نمی‌شود. افراد نیاز دارند همان طور که هستند دوست داشته شوند. همچنین هر انسانی نیاز دارد احساس تعلق به عزیزانش همانند پدر، مادر داشته باشد هر فرد باید بتواند خودش باشد.


وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر سن افرادی که به مشاوره‌های روانشناسی مراجعه می‌کنند کاهش داشته و سن ۲۰ سالگی به 16 سالگی رسیده است، افزود: ما تنها شاهد سیگار کشیدن افراد هستیم در صورتی که آن فرد با صدای خاموش حرف می‌زند؛ زیرا گوش شنوایی برای شنیده شدن ندارد.


این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود تأثیر همنشین فرد را به اعتیاد کشیده است به دلیل این است که افراد از مسئولیت‌هایی که بر عهده دارند شانه خالی می‌کنند.


عباسیان اظهار کرد: اینکه افراد برای استرس و مشکلات جامعه رو به سیگار می‌آورند، ادعایی غیرعلمی است؛ زیرا افراد سیگاری هم در بین افراد مرفه جامعه و هم افرادی که در وضعیت نامناسب قرار دارند، وجود دارد از همین رو نمی‌توان گفت اعتیاد دلیل اجتماعی دارد باید برای حل مسائل دلایل علمی بیان کرد.


انتهای پیام/4107/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب