دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1398 - 14:05
وزیر نفت:

بنزین با سهمیه‌بندی دو نرخی خواهد شد/ فروش محصولات پتروشیمی در بورس جلوی فساد را گرفت

وزیر نفت درباره سهمیه‌بندی دوباره بنزین نیز گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه و قیمت حامل‌های انرژی اتخاذ و ابلاغ نشده است اما در صورت سهمیه‌بندی بنزین ۲ نرخی خواهد شد.
کد خبر : 413098

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از صداوسیما، بیژن زنگنه درباره احیای دوباره کارت سوخت گفت: کارت سوخت حدود ۲۰ سال پیش با تکنولوژی آن زمان صادر شد و الآن بیش از ۴۰ میلیون کارت سوخت برای خودروهای بنزین سوز و موتورسیکلت‌ها صادر شده است.


وی افزود: کارت سوخت برای همه خودروهایی که شماره شده‌اند صادر شده است و کارت سوخت بیشتر برای سهمیه‌بندی است. وزارت نفت برای کسانی که کارت سوخت خود را گم‌کرده‌اند اعلان ثبت‌نام داد که در این اعلان حدود ۳ و نیم میلیون نفر ثبت‌نام شد و شماره کارت‌بانکی نیز ثبت شد. مجلس امسال وزارت نفت را مکلف به فعال کردن کارت سوخت کرد و وزارت نفت نیز کارت سوخت‌ها را صادر و سعی کرد با استفاده از سیستم بانکی استفاده کند تا بنزین تک‌نرخی باشد.


زنگنه افزود: در ۹ کلان‌شهر برای ۹۹ و ۹ دهم درصد از خودروها کارت سوخت صادر شده است. هفته گذشته اعلام شد که باید از کارت سوخت در جایگاه‌ها استفاده شود ولی زیاد استقبال نشده است.


وزیر نفت درباره سهمیه‌بندی دوباره بنزین نیز گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه و قیمت حامل‌های انرژی اتخاذ و ابلاغ نشده است اما در صورت سهمیه‌بندی بنزین ۲ نرخی خواهد شد.


زنگنه با بیان اینکه کارت سوخت هیچ‌وقت حذف نشده است بلکه از کارت سوخت جایگاه‌داران استفاده‌شده است، افزود: تا زمانی که سهمیه‌بندی بنزین وجود نداشته باشد مردم کارت سوخت را جدی نخواهند گرفت.


وی افزود: در سوخت‌گیری با کارت سوخت خودرو به جز سیستان و بلوچستان محدودیتی در تعداد دفعات سوخت‌گیری ۶۰ لیتر بنزین وجود ندارد ولی در صورت استفاده از کارت سوخت جایگاه داران فقط ۳۰ لیتر در روز می‌توان بنزین زد.


وزیر نفت: گفت: قیمت فراورده‌های نفتی مثل نفت کوره، بنزین، گازوئیل، نفت سفید، گاز مایع و سوخت هوایی یارانه‌ای است که برخی بدون سهمیه و برخی با سهمیه داده می‌شود.


زنگنه درباره ذخایر مشترک نیز گفت: کشور ما تعداد زیادی ذخایر مشترک با عراق، ترکمنستان، عربستان و امارات دارد اما بزرگ‌ترین ذخایر ما در پارس جنوبی و غرب کارون است.


وی افزود: اکنون درزمینهٔ برداشت روزانه کشور ما از قطر جلوتر است و در غرب کارون نیز از عراق جلوتریم، با توجه به قراردادهای توسعه نفتی و میادین جنوب غرب ایلام با شرکت‌های روسی کار جلو نمی‌رود. از میدان فرزاد a و فرزاد b هنوز برداشتی نکرده‌ایم اما از ۲۷ فاز پارس جنوبی ۲۵ فاز پالایشگاه‌های آن کامل شده است و تا اواخر امسال یا اوایل سال دریای تمامی ۲۷ فاز به بهره‌برداری خواهد رسید.


وی درباره کیفیت بنزین نیز گفت: پالایشگاه خوب است که بنزین خوب تولید می‌کند در این دولت درباره کمیت و کیفیت بنزین تلاش فراوان شده است و اکنون بنزین تولیدی ما یورو ۴ است. در کلان‌شهرها از جمله تبریز، بندرعباس، بنزین یورو ۴ توزیع می‌شود و اکنون تولید بنزین ما به ۱۱۵ میلیون لیتر در روز رسیده است و حتی برای صادرات نیز ذخیره‌سازی شده است. از نظر تولید بنزین و ظرفیت پالایشگاه نیز اولین در بین کشورهای اوپک هستیم.


وزیر نفت با بیان اینکه برنامه‌هایی برای کیفیت بنزین در پالایشگاه‌های تهران، اصفهان و آبادان داریم گفت: بهبود وضعیت هوا به کیفیت بنزین و گازرسانی بستگی دارد. همچنین کاهش آلودگی پالایشگاه‌ها نیز با استفاده از گاز موجب کاهش آلودگی هوای کلان‌شهرها به‌ویژه تهران شده است.


زنگنه درباره توسعه گازرسانی در روستاها گفت: ۸۴ درصد جمعیت روستایی از گاز طبیعی در منازل استفاده می‌کنند. ۹۹ و ۹ دهم درصد جمعیت شهرها به جز سیستان و بلوچستان از گاز استفاده می‌کنند و در واقع ۹۵ درصد جمعیت کشور از گاز استفاده می‌کنند. گازرسانی شهرها و روستاها و نیروگاه‌ها به پشتوانه وارد مدار شدن فازهای پارس جنوبی است.


وزیر نفت گفت: در عسلویه به علت مانع شدن آمریکا برای دسترسی به تجهیزات برای بهبود محیط‌زیست برای جدا کردن اتان و سولفورزدایی مشکلاتی داریم.


زنگنه درباره طرح‌های توسعه صنعت پتروشیمی نیز گفت: در سال‌های اخیر پتروشیمی‌های جدیدی ساخته‌شده است و برخی نیز تکمیل شده است. در سال ۹۲ ارزش تولیدات ما به ظرفیت ۲۰ میلیارد دلار رسید. در جهش دوم پتروشیمی سال ۱۴۰۰ از مرز صد میلیون تن عبور خواهیم کرد و از نظر ارزشی نیز در سال ۱۴۰۰ تولیدات ما به ۳۶ میلیارد دلار خواهد رسید. جهش سوم پتروشیمی نیز در راه است که تولیدات را تا ۱۵۰ میلیون تن هدف‌گذاری کرده‌ایم.


وی افزود: تا پایان سال در فاز ۴ مجازی ۱۲۰ هزار بشکه به ظرفیت خلیج‌فارس افزوده خواهد شد و به ۴۸۰ هزار بشکه خواهد رسید.


زنگنه به تائید واردات برخی محصولات پتروشیمی پرداخت و افزود: به برخی از محصولات پتروشیمی مانند گرید های "پروپیلین"، به واردات مختلف آن باکیفیت‌های متفاوت نیاز داریم و تولیدات داخلی جوابگو ما نیست.


وی درباره علت تبدیل نفت به محصولات پتروشیمی افزود: تمام نفت قابل تبدیل به پتروشیمی نیست، تقریباً کمتر از ۱۰ درصد از فراورده‌های نفتی و گازی قابل تبدیل به پتروشیمی است. روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی به پتروشیمی «بوعلی» و «نوری» داده می‌شود. تمام نفت به محصولات پتروشیمی تبدیل نمی‌شود.


زنگنه با بیان اینکه قیمت فراورده‌های پتروشیمی در بورس تعیین می‌شود و دولت دخالتی در قیمت‌گذاری محصولات پتروشیمی ندارد، گفت: در گذشته به خاطر اختلاف قیمت ارز محصول ۱۵۰ هزار تن «پرت» تولید شده متقاضی زیادی داشت که خرید از پتروشیمی ارزان‌تر بود اما با ارائه محصولات پتروشیمی به فروش در بورس جلوی فساد هم گرفته شده است.


وی درباره بخش پالایش، تأمین مالی پالایشگاه‌های تهران، اصفهان و آبادان را مهم‌ترین کار اعلام کرد و گفت: مهم‌ترین کار در دست اقدام تأمین منابع مالی ریالی و دلاری از طریق بورس اوراق بهادار برای این پالایشگاه‌ها است و باید تا ۲۲ تا ۲۳ هزار میلیارد تومان از طریق بورس و تأمین ارز به کمک بانک مرکزی تأمین شود.


زنگنه از طرح‌های بزرگ دیگری مانند پالایشگاه «بید بلند» و پتروشیمی «گچساران» نام برد و گفت: طرح تولید «اولفین» در منطقه عسلویه که تأمین‌کننده ماده اولیه پلاستیک است و طرحی در جنوب دریای خزر که برای اجرای آن به آب نیاز دارند در آینده اجرایی می‌شود.


وزیر نفت درباره استفاده از استارت آپ ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت در یک منطقه ۲۰ هکتاری در جنوب تهران و نزدیک پالایشگاه تهران خبر داد و گفت: تا ۱۰ روز آینده با جمع ۴۰ نفری از شرکت‌های استارت آپ ها جلسه‌ای خواهیم داشت و تصمیم بر این است قسمتی از کار در انبار ری به آن‌ها سپرده شود.


زنگنه گفت: اگر بتوانیم یک اکوسیستم و پارک فناوری در حوزه نفت به کمک آن‌ها در جنوب تهران نیز ساخته خواهد شد.


انتهای پیام/4083/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب