دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1398 - 10:09

یوسفی //////////

//////////
کد خبر : 411236

احسان یوسفی مقدم هستم، 16 سال دارم و کارشناسی ارشد رشته الهیات گرایش علوم قرآن و حدیث دانشگاه خوارزمی تهران درس می‌خوانم.


چطور با این سن کم دانشجوی ارشد هستید و چه مراحلی را تاکنون طی کرده‌اید؟


- ابتدا توفیق داشتم که در سن 12 تا 13 سالگی توانستم حافظ کل قرآن شوم و بعد از آن یکی از امکاناتی که برای حافظان کل قرآن وجود دارد این است که اگر آنها بتوانند کنکور کارشناسی ارشد گرایش علوم قرآن و حدیث را بیاورند و حد نساب را بیاورند و در مرحله دوم آزمونی دیگر وجود دارد که شامل حفظ، ترجمه، صوت، لحن و امثالهم است، اگر این آزمون را هم قبول شوند به آنها مدرک کارشناسی وزارت علوم را می‌دهند. من این آزمون را انجام داده و قبول شدم و دو سال قبل هم چون همین رشته را دوست داشتم، البته امکان ادامه تحصیل در تمام رشته‌های علوم انسانی برایم مقدور بود ولی از آنجا که به همین رشته علوم قرآن و حدیث داشتم، همین رشته را ادامه دادم، در کنکور شرکت کردم، در دانشگاه خوارزمی تهران قبول شده و الان هم در حال تحصیل هستم.


الان ترم چند هستید؟


- ترم سوم.


چطور شد جرقه حفظ قرآن در خانواده شما زده شد؟ آیا فعال قرآنی بودند؟ چطور این مراحل را طی کردید؟


- خانواده‌ای مذهبی و اهل قرآن و دینی هستیم. من هم از زمان کودکی علاقه زیادی به حفظ قرآن داشتم. در جاهای مختلفی شرکت کرده و مثلاً تا حفظ جزء 30 رفته بودم. به تهران که آمده بودیم به مؤسسه بسیج امیرالمؤمنین(ع) که برای اولین بار 0236 یک ساله را گذاشته بودند، دور اولش را، که من در آن دور اول شرکت کردم و بحمدلله توانستم حفظ کنم. البته از اقوام هم مثلاً پدربزرگم خودشان معلم قرآن بودند، یعنی خانواده‌ای قرآنی هستیم.


در این سر فشار هم‌زمان درس و حفظ قرآن برای شما وجود نداشت و به هر حال طی کردن این مسیر برای یک دانش‌آموز دوره ابتدایی سخت نبود؟


- اوایلش سخت بود که به عنوان یک دانش‌آموز در میان دانشجویان باشم ولی طی مرور زمان به این مسئله عادت کردم و با خلقیات دانشجویی آشنا شدم و مشکلی نیست؛ اما در کل دانشجو بودن خیلی بهتر است چرا که انسان صرفاً در رشته‌ای که علاقه دارد تحصیل می‌کند. مثلاً در دوره دبیرستان که بودم همه‌جور درسی را می‌خواندیم، نمی‌گویم به درد نمی‌خورد ولی چون علاقه نداریم، مثلاً سال که تمام می‌شود همه از یاد آدم می‌روند و انسان از درس خواندن خسته می‌شود ولی از آنجا که به این رشته علاقه داشتم و در راه هدفم بود، با سختی‌هایش کنار آمدم و الحمدلله مشکلی در این زمینه نداشتم.


مدرسه را تا چه زمانی ادامه دادید؟


- هم‌زمان دارم مدرسه را هم ادامه می‌دهم و امسال سال دهم را تمام کردم.


آیا می‌خواهید هم‌زمان تا دیپلم هم ادامه دهید؟


- هنوز تصمیم قطعی در مورد آن نگرفته‌ام ولی به احتمال زیاد تا گرفتن دیپلم ادامه خواهم داد.


الان وضعیت دانشجویی چگونه است؟ حس و حال دوران دانشجویی و آن چیزی که مد نظرتان بود در دانشگاه ارائه می‌شود یا نه؟


- البته من در مورد دانشگاه خودمان صحبت می‌کنم. دانشگاه شبیه دبیرستان نیست که همه چیز را به شما یاد بدهند و آدم باید خودش برود تحقیق و پژوهش کند و این‌جوری نیست که مثل مدرسه همه چیز را به عهده استادان دانشگاه بگذارند. از اینکه در خانه هستیم و خودمان مقاله‌ها و کتاب‌های مختلف را مطالعه می‌کنیم، خیلی بهتر هم هست.


شما با این شرایط در طرح ولایت هم شرکت کردید، فرصتی برای فعالیت‌های دانشجویی فوق برنامه هم دارید؟ طرح ولایت چطور بود؟


- طرح ولایت خیلی مؤثر و خوب بود. در راه هدفم بود. یک اصطلاحی داشتند، می‌پرسیدند که 0532 قبل و بعد از طرح ولایت چیست؟ می‌گفتم تا قبلش من اگر مثلاً می‌خواستم 0540 می‌گفتم خدا گفته، باید انجام دهیم و هیچ فلسفه‌ای پشت آن نبود. الان هر چه می‌خواهم انجام دهم یک فلسفه‌ای پشتش است، هدف آفرینش را می‌دانم. اعتقادات‌مان دیگر عقلی شده و این‌طور نیست که از پدران‌مان به ارث رسیده باشد.


برنامه آینده‌تان چیست؟ آیا به سمت آموزش قرآن خواهید رفت یا می‌خواهید تحصیلات آکادمیک را ادامه دهید؟


- تحصیلات دانشگاهی که تمام شد، دوست دارم به حوزه رفته و مدرک حوزوی را هم بگیرم و در انتها مبلغ شوم. دین خودم را بشناسم و اگر خودم اعتقاداتم را قبول کردم، آنها را به دیگران هم بقبولانم و مبلغش شوم.


گفتید که رشته‌های علوم انسانی را هم می‌توانستید انتخاب کنید، چرا علوم قرآنی را در این میان انتخاب کردید؟


- همان‌طور که عرض کردم از آنجایی که دوست داشتم دین خودم را بشناسم، علوم قرآن و حدیث را برای آشنایی با دین و اعتقادات خودمان انتخاب کردم. دوره طرح ولایت را هم به همین دلیل رفتم که آنها را بهتر بشناسم و بعد هم حوزه را به همین دلیل خواهم رفت که بشناسم و اعتقاد پیدا کنم و بتوانم برای دیگران تبلیغ کنم و مبلغ دینم باشم.


برای دانشجویانی که علاقه به حفظ قرآن دارند ولی فرصت ندارند، چه توصیه‌ای دارید؟


- حفظ قرآن ولو یک سوره، ولو یک آیه اثر خودش را دارد، هم اثر مادی و هم اثر معنوی. خیلی خوب است که آدم قرآن را حفظ کند ولی از آن مهم‌تر این است که همان یک آیه‌ای را که حفظ کرده را بفهمد و بعد هم به آن عمل کند و إن‌شاءالله ما هم توفیق داشته باشیم هم آن را بفهمیم و هم به آن عمل کنیم. برای حفظ قرآن خیلی‌ها می‌گویند که وقتش نیست، یکی اینکه حفظ قرآن ابتدا سخت است و بعدش راحت می‌شود، دوم اینکه وقتش هم هست. کسی اگر بخواهد از وقتش استفاده کند، البته من خودم از وقتم استفاده کامل نمی‌کنم ولی وقتی به 200 سال پیش یا 500 سال پیش برمی‌گردی می‌بینی کسانی بوده‌اند که در 16 سالگی مجتهد شده‌اند، ما وقت خیلی زیاد داریم و استفاده نمی‌کنیم، انسان اگر بتواند از وقتش استفاده کند خیلی خوب است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب