آیا دانشگاه آزاد اسلامی خوابگاه دانشجویی دارد؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «خودکشی یک دانشجو در خوابگاه»، «آتشسوزی در خوابگاه»، «مرگ دامن یک دختر را گرفت/ خوابگاه خودگردان تبریز در مظان اتهام»، «دانشجویان ساکن خوابگاههای دانشگاه شریف تجمع کردند» سر تیتر اخبار خوابگاههای کشور است. خوابگاههایی که از نظر کمی و کیفی با چالشهای جدی مواجهاند.
دانشجویان برای داشتن آیندهای روشن از شهر و خانواده خود دور میشوند؛ آسایش، آرامش، امنیت و اعتماد دانشجویان و خانوادههایشان از مهمترین مؤلفههای سراهای دانشجویی و خوابگاههای دانشجویی است که همواره یکی از دغدغههای اساسی دانشجویان و خانوادههایشان در ابتدای هر ترم خوابگاه یا سرای دانشجویی است.
دانشگاههایی همچون پیامنور و علمی - کاربردی خوابگاه ندارند؛ همچنین خوابگاههای دانشگاههای برتر نیز از قدمت بالایی برخوردارند که خوابگاههای این دانشگاهها نیز اغلب فرسوده بوده و تحت شرایط خاصی شامل دانشجویان میشود. از طرفی شهریه خوابگاههای خودگردان در هر ترم نیز بیش از یکمیلیون تومان است.
در هیاهو کمبود خوابگاهها و چالشهای آن، نزدیک به یک سال که آییننامه جامع سرای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده و این دانشگاه سرای دانشجویی را برای تحصیل بدون دغدغه با اسکان کمهزینه، مطمئن و قانونمند زیر نظر دانشگاه فراهم کرده است. واحدهای مرودشت، قائم سره، بروجرد، خرمآباد و دانشگاههای آزاد اسلامی از استانهای کرمان، مشهد، قزوین و زنجان و.... دارای خوابگاه و سراهای دانشجویی هستند.
نهضت تبدیل خوابگاههای مجردی به متأهلی در دانشگاه آزاد اسلامی
در دانشگاه آزاد اسلامی تمامی ابعاد زندگی دانشجویان از جمله بنیاد خانواده و ایجاد تسهیلات مناسب برای ازدواج آسان جوانان در اولویت است. دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مردادماه سال جاری از نهضت تبدیل خوابگاههای مجردی به متأهلی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: در تلاش هستیم بتوانیم سه هزار خوابگاه متأهلی را در سال پیشرو به مجموعه ظرفیت خوابگاهی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کنیم. این خوابگاهها را بهصورت مبله بهعنوان پشتوانه در اختیار دانشجویان پسر کارشناسی ارشد و دانشجویان دختر کارشناسی که ازدواج میکنند، قرار میدهیم.
اسکان پارهوقت در سرای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی
خوابگاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به دو وضعیت تماموقت و پارهوقت در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. بسیاری از دانشجویان چند روز در هفته برنامه کلاسی دارند از همین رو نیازی به خوابگاه تماموقت ندارند و موضوع اسکان دائم برای آنها در سرای دانشجویی مطرح نیست، بهمنظور استفاده بهینه از سراهای دانشجویی و ارائه خدمات مناسبتر، این دسته از دانشجویان میتوانند از خدمات اسکان پارهوقت در سراهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند.
فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی سرای دانشجویی
نداشتن برنامه برای اوقات فراغت دانشجویان ازجمله معضلاتی است که منجر به کجروی آنها میشود. بهمنظور استفاده مطلوب و هدفمند از اوقات فراغت دانشجویان در سراهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برای کشف استعدادها و توانمندیهای آنان برنامههای فرهنگی ازجمله نماز جماعت، کلاسهای تقویتی و آمادگی آزمون مقاطع بالاتر و کلاسهای هنری، آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی برگزار میشود.
در سراهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از اساتید، محققان حوزوی و دانشگاهی برای اجرای برنامههای آموزشی، تفریحی و فرهنگی، ارزشیابی مستمر از عملکرد فرهنگی سرای دانشجویی استفاده بهینه شده و همچنین راهاندازی مشاورههای مذهبی و اعتقادی، روانی و تحصیلی و برگزاری برنامههای عبادی، نشستهای دینی و تشویق دانشجویان به ورزش و... اجرا میشود.
گفتنی است که دانشجویان شاهد و ایثارگر، دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و فرزندان خانوادههای کمدرآمد، فرزندان کارکنان و اعضای هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجویان جدیدالورود با نظر و تشخیص کمیته سرای دانشجویی واحد، در اولویت واگذاری اسکان تماموقت سرای دانشجویی قرار دارند.
انتهای پیام/4107/4084/
انتهای پیام/