اکنون زمان عمل به مأموریتهای محوله جهاد دانشگاهی است
محمدرضا طیبی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در ۳۹ سالگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: این سازمان اوایل انقلاب اسلامی توسط یکی از دانشجویان و اساتید جوان انقلابی بهصورت خودجوش تأسیس شده است. مؤسسین این سازمان نیاز به یک نهاد، برای انجام کارهای بزرگ در کشور را احساس کردند از همینرو این نهاد را تأسیس کردند که با استقبال جامعه مواجه شد.
وی افزود: حمایت متناسب با مأموریت که برای سازمان جهاد دانشگاهی در نظر گرفته شد همانند یک نهاد رسمی و دولتی انجام نشد. ساختار نهادی کشور نباید لزوماً دولتی باشد؛ بلکه نیاز به مجموعههایی همانند سازمان جهاد دانشگاهی دارد که هدف این مجموعهها رفتن راههای میانبر برای کشور است.
رئیس جهاد دانشگاهی عنوان کرد: در کشور آلمان اقتصاد باید بر مبنای تولید باشد و تمامی تولیدکنندگان همواره فناوری خود را بهروز کنند. اما تولیدکنندگان کوچک و متوسط نمیتوانند پژوهشکدههای قوی داشته باشد از همینرو مجموعه را ایجاد کردند که ساختار آن شبیه جهاد دانشگاهی است. این مجموعه وظیفه توسعه و تحقیق برای تولیدکنندگان کوچک و متوسط را دارد.
طیبی ادامه داد: ما تصور داشتیم که کشور به سمت صنعتی شدن میرود و باید متکی فناوری خود باشد؛ اما این موضوع به دلایلی آنطور که باید، انجام نشد. ازجمله این دلایل میتوان به وجود گروهکهای پیش از جنگ، جنگ تحمیلی و تحریم اشاره کرد.
وی با بیان اینکه جنگ تحمیلی فاجعهای بزرگ برای کشور بود، گفت: پیش از جنگ تحمیلی ما کشوری عقبمانده بودیم و با جنگی که بر کشور تحمیل شد بسیاری از زیرساختهای کشور از بین رفت. پس از آن نیز وجود تحریمهای مکرر برای کشور مشکلات زیادی را به وجود آورد.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه انتظار میرفت مسئولین کشور از فرصتی که جهاد دانشگاهی برای کشور ایجاد کرده است استفاده لازم را ببرند اما این اتفاق نیفتاد، اذعان کرد: سازمان جهاد دانشگاهی علیرغم محدودیتهایی که بر سر راه داشت و در مقابل میزان حمایتی که از این سازمان شده، کارهای بسیار خوبی انجام داده است.
طیبی با تأکید بر اینکه ما میتوانستیم یک مجموعه مانند سامسونگ را ایجاد کنیم گفت: جهاد دانشگاهی همواره تلاش خود را برای قانع کردن مسئولین در راستای واگذاری قراردادها یا تأمین منابع موردنیاز صرف کرده است. اکنونکه به گذشته نگاه میکنیم این سازمان بسیار خوب عمل کرده و همین منجر به حمایت ویژه رهبری از مجموعه شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته توفیق یک دیدار خصوصی با رهبر انقلاب که بیش از دو ساعت به طول انجامید، داشتیم. در آن جلسه رهبری با کارهای سازمان جهاد دانشگاهی آشنا شدند.
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در آن دیدار خصوصی رهبر انقلاب پس از آشنایی با فعالیتهای سازمان جهاد دانشگاهی فعالیتهای این سازمان را تأیید و تشویق کردند و گفتند با وزارت خانهها تماس گرفته شود که با رئیس جهاد دانشگاهی و معاونین آن جلسه بگذارند و از دستاوردهای این سازمان استفاده کنند و مأموریتهای جدیدی به ما واگذار کنند. همچنین با حمایت مناسبی که از سوی رهبر معظم انقلاب از پژوهشگاه رویان صورت گرفت کارهای فوقالعادهای انجام شد.
طیبی ادامه داد: پس از پیگیریهای آن جلسه اکنون ما به نتیجه خوبی رسیدیم. از من خواستهشده که فناوریهایی که میتوانیم تولید کنیم را در یک لیست جمعآوری کنم که پس از آن مقرر شد بودجه موردنیاز آن از صندوق توسعه ملی تأمین شود که اکنون منتظر پرداخت قسط اول آن هستیم. این موضوع نشاندهنده عملکرد مثبت سازمان جهاد دانشگاهی است که اکنون مورد تأیید رهبر معظم انقلاب، همچنین دولت بوده است. حمایت ویژه رهبری منجر به توسعه فعالیتهای جهاد دانشگاهی شده است و اکنون باید همت خود را برای انجام وظایف خود بگذاریم.
انتهای پیام/4127/4084/
انتهای پیام/