دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1398 - 16:01
نمایندگان مجلس در گفتگو با آنا تاکید کردند؛

کلاف سر در گم اختیارات «آقای پرزیدنت»/ لطفاً به‌جای فرافکنی، برای مردم کار کنید!

پرداختن به مسائل حاشیه‌ای در زمانی که کشور نیازمند آرامش و تمرکز بر مسائل اصلی است، خود سم مهلکی است که آحاد مردم باید از آن پرهیز کنند و این موضوع زمانی غیرقابل گذشت خواهد بود که مسئولان عالی کشور عامل آن باشند.
کد خبر : 410248
198973_181.png

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا - اصل صدوسی‌وسوم قانون اساسی رئیس‌جمهور را عالی‌ترین مقام رسمی کشور پس از مقام معظم رهبری معرفی کرده و مسئولیت‏ اجرای‏ قانون‏ اساسی‏ و رياست‏ قوه‏ مجريه‏، جز در اموری‏ كه‏ مستقيماً به‏ رهبری‏ مربوط می‌شود را برعهده رئیس‌جمهور قرار داده است و در پی آن 41 اصل قانونی دیگر وظایف و اختیارات رئیس قوه مجریه را تصریح می‌کند.


اختیارات گسترده‌ قانون اساسی برای عالی‌ترین مقام اجرایی کشور نشان می‌دهد متصدی چنین جایگاهی باید از توانمندی خاصی برخوردار باشد و بتواند کشور را در هر شرایطی به ساحل امن هدایت کند.


                       ا


آدرس غلط به مردم از سوی مسئولان غیرقابل گذشت است


تحلیلگران اعتقاد دارند پرداختن به مسائل حاشیه‌ای در زمانی که کشور نیازمند آرامش و تمرکز بر مسائل اصلی است، خود سم مهلکی است که آحاد جامعه باید از آن پرهیز کنند و این موضوع زمانی غیرقابل گذشت خواهد بود که مسئولان عالی کشور عامل آن باشند.


حسن روحانی شامگاه شنبه 21 ارديبهشت 1398 در دیدار صمیمی با جمعی از فعالان سیاسی با طرح این موضوع که «وقتی از دولت سؤال و مطالبه‌ای می‌شود باید بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزه‌های مورد سؤال دارای اختیار بوده است به‌طور مثال اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و ... از دولت سؤال و مطالبه‌ای می‌شود، باید ببینیم دولت چقدر در این حوزه‌ها اختیار دارد! باید در حد توان و در حوزه اختیارات رئیس جمهور از دولت مطالبه داشت» ذهن جامعه را به سوی کرسی‌ای که بیش از 6 سال است با مباحات بر آن تکیه زده معطوف و به اختیاراتش شبهه وارد می‌کند.


رئیس‌جمهور همچنین در جمع روحانیون حوزه‌های علمیه اختیارات ویژه برای مدیریت شرایط جنگ اقتصادی را به میان ‌می‌کشد و اظهار می‌کند: همان گونه که در جنگ هشت ساله اختیارات ویژه‌ای از امام خمینی(ره) گرفتیم و توانستیم جنگ را اداره کنیم و حتی موفقیت‌های بسیاری را به دست آوریم، امروز هم به چنین اختیاراتی نیاز داریم.


این گفته روحانی با تأکید محمود واعظی تکمیل می‌شود که «امروز فشارهای خارجی روی کشور زیاد شده و همین امر بر مسائل اقتصادی و تجاری سایه افکنده است و اداره کشور در این شرایط نیاز به تمرکز،‌ مدیریت و تصمیم‌گیری صریح و صحیح دارد.»


چنین بیاناتی پیرامون عالی‌ترین جایگاهی که قانون اساسی برای مدیریت اجرایی در نظر گرفته، تحلیلگران و کارشناسان سیاسی را وادار به واکنش می‌کند و آنان چنین صحبت‌هایی را لااقل در شرایط کنونی کشور مردود می‌دانند.


                       ی


فرافکنی درباره اختیارات رئیس‌جمهور از تریبون رسمی


شهاب‌الدین بیمقدار نماینده مردم تبریز در این زمینه به آنا می‌گوید: رئیس‌جمهور به‌صورت شفاف منظور خود درباره محدودیت اختیاراتش را بیان کند، البته معتقدم رئیس‌جمهور اختیار کافی دارد، ولی در کنار آن محدودیت هم دارد به این معنی که رئیس دولت در همه کارها صاحب‌نظر نیست.


به گفته این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای مسائل این‌چنینی باید در درون سیستم حل‌شده و به تریبون‌های رسمی کشیده نشود.


وی با بیان اینکه معتقد نیستم که رئیس‌جمهور باید تمام اختیارات را داشته باشد می‌گوید: طرح چنین مسائلی در شرایط کنونی کشور را صحیح نمی‌دانم و نباید به آن پرداخته شود.


نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تأکید می‌کند: هدف دشمن طرح اختلاف در درون نظام است و مهم‌ترین کاری که آمریکا در تحریم‌ها پیگیری می‌کند هم اختلاف‌افکنی میان مسئولان، قومیت‌ها، احزاب و ایجاد فاصله میان مردم و رهبری است. بنابراین فشار اقتصادی تمام هدفش همین است که مردم را به جان یکدیگر بیندازد و مقابل مسئولان قرار دهد، لذا هر کلامی که به چنین فضایی دامن بزند، به صلاح نیست.


                     مهدی شیخ


روحانی صریح بگوید مشکل کجاست؟


حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شیخ، از نمایندگان لیست امید تهران هم معتقد است که حدود اختیارات رئیس‌جمهور در قانون اساسی کاملاً‌ مشخص است؛ بنابراین آقای روحانی باید به طور شفاف بیان کند که منظورش از کمی اختیارات چیست؟


وی در این باره می‌گوید: اگر ایراد آقای روحانی درباره اختیارات رئیس‌جمهور به بندهای قانون اساسی است، صراحتاً بگوید که کدام ماده و تبصره را می‌گوید تا بتوان آن ایراد را اصلاح کرد.


عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تصریح می‌کند: رئیس دولت برای رفع موانع کاری خود در هر زمینه‌ای می‌تواند لایحه به مجلس بیاورد و تشریح کند که در کدام بخش مشکل دارد و مجلس هم نهایت همکاری را برای رفع موانع با دستگاه اجرایی کشور خواهد داشت.


شیخ خواستار صراحت بیان روحانی در این زمینه می‌شود و بیان می‌کند: شاید نظر رئیس‌جمهور این باشد که در اعمال اختیارات با مشکلاتی مواجه است که لازم است موارد را شفاف بیان کند تا افکار عمومی دچار تشویش نشود و بتوان به این مشکل کمک کرد.


                     ب


تمام ارکان نظام تحت اختیار دولت


ابوالفضل ابوترابی اما معتقد به کم بودن اختیارات رئیس‌جمهور نیست و روحانی را رئیس‌جمهوری می‌داند که اختیارات ویژه‌ای در اختیار دارد و به آنا می‌گوید: با توجه به شرایط روز کشور و رعایت اصول قانون اساسی، قوانین عادی و رأی مردم رهبر معظم انقلاب تدبیری بسیار عالی اندیشیدند که جلسه سران قوا برگزار شود و تمام ارکان نظام اعم از نیروهای مسلح، قوه قضائیه و مجلس در جلسه‌ای تحت اختیار دولت قرار بگیرند.


وی با تشریح اینکه جلسه‌ای با حضور سران قوا و به ریاست روحانی برگزار می‌شود که وی حتی اختیارات مجلس را هم داراست و می‌تواند قوانینی برای مدت دو سال وضع کند افزود: هیچ رئیس‌جمهوری در طول چهل سال انقلاب اسلامی این اختیارات را نداشته و چون شرایط ویژه است تدبیر مقام معظم رهبری بر این قرار گرفت که فرماندهی واحد در جنگ اقتصادی وجود داشته باشد.


نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های روحانی درباره محدودیت اختیاراتش گفت: با تدبیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه تمام قوای نظام در اختیار رئیس‌جمهور باشد، بهانه‌های رئیس‌جمهور و افراد همسو از وی گرفته شده است. در عین حال قانون اساسی هم رعایت شده است و به رئیس‌جمهور این امکان را می‌دهد که بدون هیچ بهانه‌ای در قبال شعارهای خود به مردم پاسخگو باشد 


اختیارات بسیار عالی در دست روحانی است


ابوترابی تأکید کرد: وقتی چنین فضایی در اختیار دولت است که حتی می‌تواند کار مجلس و قوه قضائیه را هم انجام دهد و هرآنچه می‌خواهد را در جلسه بیاورد و تصویب کند، چگونه می‌تواند از محدودیت اختیارات سخن بگوید.


وی با بیان اینکه در جلسه سران قوا حتی مشکلات قوه قضائیه هم قابل طرح نیست و طرح همه مسائل منوط به تأیید و نظر رئیس‌جمهور است، اضافه کرد: این جلسه در شرایط جنگ اقتصادی فقط برای حل  مشکلات معیشتی مردم طراحی شده و با اختیارات بسیار عالی در دست دولت است.


عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در زمان تشکیل  این جلسه مقرر فرمودند حتی اگر نیاز به تصمیم فوری در این جلسه داشتید بگیرید، اجرا کنید و بعد بیاورید رهبری امضا کند. لذا یک چنین چک سفیدامضایی که در طول چهل سال انقلاب اسلامی بی‌سابقه است که برای تدبیر شرایط  جنگ اقتصادی، امروز در دست آقای روحانی است.


به جای فرافکنی برای مردم کار کنید


ابوترابی با تصریح اینکه بهانه‌های روحانی پذیرفتنی نیست و باید به‌جای فرافکنی‌ها برای مردم کار کند، گفت: طرح محدود بودن اختیارات رئیس‌جمهور نوعی فرار رو به جلوست که برای پوشاندن ضعف‌ها و کم‌کاری‌های درون دولت به آن دامن زده می‌شود.


آنچه انکار ناپذیر است، اکنون کشور نیازمند کار تمام‌وقت و جهادی در مجموعه اجرایی است و تنها مدیریت شجاعانه، امیدوارانه، جهادی، همراه با اشراف میدانی بر مشکلات می‌تواند مسیر روشنی را پیش روی کشور قرار دهد.


رهبر معظم انقلاب هم در اردیبهشت سال جاری در در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام تأکید کردند: متأسفانه در سال‌های اخیر به‌طور مکرر، اقتصاد کشور به تصمیم‌های دیگران گره زده شد و بسیاری از کارها به تصمیم‌های آمریکا موکول شد و در نتیجه سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی نیز کارهای خود را موکول به این امور کرد.


ایشان بار دیگر رونق تولید را کلید حل بسیاری از مشکلات عنوان می‌کنند و می‌افزایند: در سایه‌ عزم جهادی و به‌کارگیری جوانان متخصص، موانع رونق تولید قابل رفع است که اگر این هدف محقق شود، مسائلی نظیر اشتغال، کاهش تورم، رفاه مردم و صادرات، شتاب خوبی خواهد گرفت.


حالا باید علل و عوامل اصلی طرح چنین موضوعاتی را جستجو کرد تا مشخص شود که آیا به واقع اختیارات آقای روحانی برای اداره کشور کم است یا اینکه کابینه دولت و شخص رئیس‌جمهور توانایی آن را ندارند تا به درستی از حیطه اختیارات خود برای اصلاح امور مردم استفاده کنند.


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب