بزرگترین سیاهچاله کیهان کشف شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از تکنولوژی ریویو، بزرگترین سیاهچالهای که تاکنون مشاهده شده، 700 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. این سیاهچاله بهقدری بزرگ است که ستارهشناسان فکر میکنند تلسکوپ رادیویی که اوایل سال جاری موفق به ثبت نخستین تصویر از یک سیاهچاله شد، میتواند تصویر این سیاهچاله بزرگ را نیز ثبت کند.
این سیاهچاله در کهکشان « Holm 15A» قرار دارد که درخشانترین عضو کهکشانهای خوشهای «ایبل 85» است. این کهکشان در صورت فلکی سیتوس قرار دارد که از نیمکره شمالی و جنوبی قابل مشاهده است. این صورت فلکی در سال 1937 توسط ستارهشناس سوئدی اریک هولمبرگ کشف شد.
کیانوش مهرگان سرپرست گروه تحقیقاتی مؤسسه مکس پلانک در آلمان است که موفق به کشف بزرگترین سیاهچاله در کهکشان هولم 15ای شده است.
تا قبل از پرتاب تلسکوپ فضایی هابل در سال 1990 و راهاندازی تلسکوپهای غولپیکر زمینی امکان مطالعه جزئیات کهکشانهای دور برای انسان وجود نداشت. ستارهشناسان از ابتدا متوجه شدند که کهکشان Holm 15A ویژگیهای عجیبوغریبی دارد.
این کهکشان بسیار بزرگ و پراکندگی در ناحیه مرکزی آن بسیار کم است. باوجود اینکه هسته مرکزی بسیار کمنور است اما باقی قسمتها بسیار درخشان و پرنور هستند.
مهرگان و تیم تحقیقاتی وی با استفاده از اطلاعات تلسکوپی و طیف مادون قرمز و مرئی آسمان شب را بررسی کردند و نقشهای از ساختار و جزئیات کهکشان هولم 15ای تهیه کردند. سپس شبیهسازیهای انجام دادند تا دلیل کمنور بودن مرکز این کهکشان و نحوه تشکیل آن را پیدا کنند.
براساس یافتهها، کهکشان هولم 15ای از برخورد دو کهکشان بزرگ تشکیل شده که اتفاق رایجی در جهان ابتدایی محسوب میشود. دلیل کمنور بودن مرکز این کهکشان وجود یک سیاهچاله بسیار بزرگ است. احتمال میرود این سیاهچاله ستارگان نزدیک را بلعیده باشد یا آنها را به مناطق حاشیهای رانده باشد.
انتهای پیام/4107/4021/
انتهای پیام/